Aliexpress

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar aliexpress'den ürün alıştım kaç gündür bekliyorum en son pttnin yurtiçi kargo sorgulama bölümünde şöyle bir yazı çıkıyor 1.
Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) 08/11/2014 03:07:30
1 hafta geçmesine rağmen ürün hala bana ulaşmadı, ptt gümrükte tutuluıyor olabilir dedi ama verdikleri numaradan gümrüğe ulaşamadım aynı sorunu yaşayan oldu mu?
Bu arada ürün yasaklı bir ürün de değil, pahalı da değil.

ortalama 20 günde anca geliyor. daha erken hemen gelmez arkadaş alışveriş yapar ama erken gelmiyor geç geliyor. normal yani beklemen

Aldığımdan beri 20 gün oldu zaten Türkiyeye bu hafta giribce sevinmiştim 20 günde bu aşamadan sobra mı bekleyefeğim :oops:

Aldığınız ürünün boyutları büyükse muhtemelen paketiniz incelenmek için UKİM e gitmiştir. Eğer ürün fiyatı 75Euro dan fazlaysa paketiniz gümrüğe takılır, bulunduğunuz ildeki gümrüğe gönderilir size ulaşıp bir takım belgelerle birlikte ürününüzü teslim almak üzere çağırırlar. Gümrük vergisini öder alırsınız. Eğer paketinizdeki ürün ülkeye girişi yasaklı bir ürünse (cep telefonu gibi) paketiniz göndericiye geri gönderilir.
Ürün ülkeye girişi yasaklı olmayan ve fiyatı 75Euro altındaysa ürününüz normal yollarla size ulaşacaktır. Eğer Ptt den sorgulamada bir sonraki hareket UKİM olarak görürseniz yukarıda anlattığım üzere paketiniz incelenmek üzere açılacağını anlayabilirsiniz. UKİM den sonraki hareketi AVPİM olarak görürseniz paketiniz size normal olarak gelecektir 2,6 TL gibi bir ücret ödeyerek postacıdan teslim alabilirsiniz. Eğer UKİM hareketinden sonra "Gümrüğe Gönderildi" gibi bir ibare görürseniz gümrüğe takılmış ve sizi gümrüğe çağıracaklardır.
Yoğunluğa bağlı olarak 15 günde Türkiye ye gelen paket 15 günde Türkiye de bekleyebiliyor.

Bebek tulumu var içinde 20 30 € bişey :cry: Hayatta en sinir olduğum şey beklemek ama hep bekletiliyorum ne hikmetse :roll:

Geri