Almanya İlkokuldan İtibaren Bilişim Dersi Verecek!

Kodla Büyü
biz süper güçüz ya hocam gerek yok bize..almanyada 3.dünya ülkesi zaten.

Alışmışız avrupayı geriden takip etmeye. Artık allah bilir Türkiye'ye kaç yıl sonra gelir bu uygulama...

almanlar bizi geriden takip ediyor.bizde her ders bilişim dersi ya zaten.(!)

Bizim çocuklar kullanmayı bilerek doğduklarından gerek yok. Asıl merak ettiğim Almanya'nın geride olduğu sıralamanın biz neresindeyiz ya da neresinde olurduk acaba?

bizim çocuklar ders görmeden bilişimi biliyor alman çocukları o kadar ders görüyor bir türlü anlamadı şu bilişimi e anlamayıncada ilkokula ders koymuşlar hiç kafaları basmıyor şu alman çocukların yahu. :P

yazık bu almanlara yazın çocuklarını ülkemize yollasınlar bizim çocuklar onları hekır yapar yollar. bizde herkesin akıllı telefonu var hemide kullanmayı biliyor. gerek yok bizde o derse.

Kore 2012 PISA sonuçlarına göre ilk 3'te yer almakta, Aynı şekilde ICT kullanımı sonuçlarına göre 1. sırada. Bunun bir tesadüf olması mümkün mü?
600 yıllık Osmanlı Devletinin çökmesinde en önemli nedenlerden birisi batıya ve bilime sırtını dönmesi değil miydi? Bugün yine aynı kibir, aynı umursamazlık ve cehalet bizde nüks etmekte. Allah sonumuzu hayır etsin.

1. dünya savaşını Almanlar kaybedince bizde kaybetmiş sayılmıştık
acaba Almanlar BT dersini ilkokuldan itibaren verince
bizde vermiş sayılacak mıyız? :?

Bilişim Teknolojileri öğretmeni olduğu halde bilmeyenler varsa, geçen seneden beri bizde 5. ve 6. sınıflarda ders zorunlu oldu 7. ve 8. sınınflarda seçmeli. Almanyada ilkokul derken hangi yaş kastediliyor bilmiyorum ancak 5. sınıftan daha erkeni gereksiz.

Amerika'da bizzat ülkenin başkanı çocuklara programlama öğrenin diyor. İngiltere 5 yaşından itibaren bilgisayar bilimleri öğretiyor, programlanabilir bilgisayar dağıtmaya hazırlanıyor. Almanya bilişimi ilkokula indiriyor.

Biz napıyoruz kıydırık tablet dagıtma.

Teknolojiye yön veren ülkeler dünyaya yön verir. Geri kalanları sömürülür. Bunu bizim yöneticiler ne zaman anlayacak

bizim ak troller neden bu konulara yazmaz, gelin forumcu karakule atandım biatettim cehcah ve saz arkadaşları neredeler, kesin parelelin yüzünden böyle olmuştur.

Kunteper' Alıntı:
Bilişim Teknolojileri öğretmeni olduğu halde bilmeyenler varsa, geçen seneden beri bizde 5. ve 6. sınıflarda ders zorunlu oldu 7. ve 8. sınınflarda seçmeli. Almanyada ilkokul derken hangi yaş kastediliyor bilmiyorum ancak 5. sınıftan daha erkeni gereksiz.
Sanırım son dönemde dersimizle ilgili çıkan olumsuz haberleri ciddiye almıyorsunuz. Oysa bu gibi haberlerin nabız yoklama durumu olabileceğini düşünüp tepki verir durumda olmalı ve varlığımızı bu tür haber ve içeriklerle hatırlatmalıyız. Ülkemizde en hayati kararların bile nasıl alındığını hepimiz biliyoruz neticede. Dileriz ki şu anki durum korunur ve daha fazla önemsenerek devam eder.

bence ilkokul 2.sınıftan itibaren bizim ülkemiz gibi ingilizce eğitimi versinler bakın sonuçlara gelip bize bir danışsalarmış .... :verymad: :verymad:

Bizim idareciler bilgisayar bölümü gereksiz herkes biliyor deyip bölümü kapatıyorlar Almalar bizimkiler kadar ileri (!) görüşlü değiller galiba ne gerek varsa

Eziklikte son nokta. Öğretmenler arasında sanırım bizim branş kadar ezik yoktur. Sanırım bu saçma sapan haberi de mebpersonel.com sitesi yaptı. Habire bu tür aslı astarı olmayan haberler koymakta üstüne yok bu sitenin. Yakında anaokulunda bilişim eğitimi diye bir haber koyarsa da şaşmam . Yalnız millet ii dalga geçiyor bu haberlerle o yüzden b şahsen konusunu bile açmıyorum etrafta. mebpersonel.com sitesindeki eleman merak ediyom bu kadar çabası sonunda atanmayı başarırsa aynı tarzda haberlere devam edicek mi !

birşeyleri yık etmek için değil güzel şeyler ortaya koymak için eğitim sistemi geliştirmeye başladığımızda herşey daha güzel olacak inşaallah.
hee bu olur mu ? ümitsizim.

berk0102' Alıntı:
Eziklikte son nokta. Öğretmenler arasında sanırım bizim branş kadar ezik yoktur. Sanırım bu saçma sapan haberi de mebpersonel.com sitesi yaptı. Habire bu tür aslı astarı olmayan haberler koymakta üstüne yok bu sitenin. Yakında anaokulunda bilişim eğitimi diye bir haber koyarsa da şaşmam . Yalnız millet ii dalga geçiyor bu haberlerle o yüzden b şahsen konusunu bile açmıyorum etrafta. mebpersonel.com sitesindeki eleman merak ediyom bu kadar çabası sonunda atanmayı başarırsa aynı tarzda haberlere devam edicek mi !

senin dünyadan haberin yok. Bir çok kolej ana sınıfından itibaren bilişim dersleri koymaya başladı zaten. Dünyada bu konuda bir hareketlilik var. Amerika ve İngiltere başı çekiyor.

Yukarıda bazı arkadaşlar programlama bilmeyi veya donanım bilmeyi marifet saymış .Bunlar zaten her bilişimcide olan özellikler :D
Ak parti haters gurubu bunları marifet sayıyorsa yazık.iyi word exceli söylememişler...
Bir insan sadece bir konuyu bilmemeli branşlaşmaya karşıyım.Dini bilimler,Matematik,sosyal bilgiler,sağlık ,siyaset,teknoloji bu konuların hepsinden anlayabildiği kadarını bilmeli.

forumcu86' Alıntı:
ernestososa' Alıntı:
bizim ak troller neden bu konulara yazmaz, gelin forumcu karakule atandım biatettim cehcah ve saz arkadaşları neredeler, kesin parelelin yüzünden böyle olmuştur.

Al bir beyin fukarası daha. T.C tarihinde teknolojiye en çok yatırım yapan ve yerli teknolojik mallarını en çok destekleyen ak partidir. Yerli savunma alanında yaptıklarımız bile başlı başına bir diriliş örneğidir. Erdogani sevmeme nedenleri bu zaten. Uyuyan türkleri uyandırdı, teknolojide çağ atlattı. Eski hükümetler ne yaptı da gelip bu kadar teknolojik gelişmeleri destekleyen hükümete hirliyorsunuz.

Gerekli yerlerde gerektiği kadar hamlelerimiz oluyor, içerideki hainler bitmiyor bir türlü. T.C on yıllardır uyuyor, bu adamlar 12 yılda müthiş hamleler yapıyor hâlâ nankörlük ediyorsunuz. Size 30 lu yılların yönetimi lazım, al fişi gir sıraya ekmeğini ye otur
Sayın Hocam izmirde bir bayana mikrofon tuttular.Ak parti her istediğinizi yapsa ama her istediğinizi oyunuzu ona verirmisiniz. Cevap : hayır :D

Troller o çok sevdiğiniz hükümet bilişim dersini katletti diyorum yine 30 lara gidiyorsunuz, 30 lu yıllarda birileri ninelerinize bişey yapmış olmalı :)

ohooo Almanlar geride kalmış
biz dersi yaptık, bitirdik, dersi kaldırdık, getirdik
şimdi tabletleri dağıtıyoruz
Bilimi yedik bitirdik

Almanlar da uğraşsın dursun :)

Teknolojiye yatırım yapmak demek teknolojiyi üretmek demek değildir. parayı verirsin alırsın bu yatırım olur. ama bilgi ile o teknolojiyi üretmek o teknolojiye hükmetmektir. malesef bizim ülkemizde hükmetmekten pek hoşlanmaz bazı kesimler. onlar sadece hükmedilmekten hoşlanır. bunu da etraflarına başarıymış gibi göstermeye bayılırlar.

forumcu86' Alıntı:
ernestososa' Alıntı:

Al bir beyin fukarası daha. T.C tarihinde teknolojiye en çok yatırım yapan ve yerli teknolojik mallarını en çok destekleyen ak partidir. Yerli savunma alanında yaptıklarımız bile başlı başına bir diriliş örneğidir. Erdogani sevmeme nedenleri bu zaten. Uyuyan türkleri uyandırdı, teknolojide çağ atlattı. Eski hükümetler ne yaptı da gelip bu kadar teknolojik gelişmeleri destekleyen hükümete hirliyorsunuz.

Gerekli yerlerde gerektiği kadar hamlelerimiz oluyor, içerideki hainler bitmiyor bir türlü. T.C on yıllardır uyuyor, bu adamlar 12 yılda müthiş hamleler yapıyor hâlâ nankörlük ediyorsunuz. Size 30 lu yılların yönetimi lazım, al fişi gir sıraya ekmeğini ye otur

Teknolojiye yatırımı en çok yapan bu iktidar oldu . Evet sonuna kadar katılıyorum.
Ama bu teknoloji yatırımlarının sonuçlarına bakmak lazım.
12 senedir bir fabrika açıp kendi teknolojini üretebildin mi, insanlara iş sahası oluşturabildin mi?
Ekonomimiz çok iyi olduğu dönemlere bakın, tüketim üst seviyede olduğu için iyiydi ekonomi.
Şimdi ne oldu peki, cepteki bitti, üretim yok, dolar aldı başını gidiyor.

Hocam nasıl ki 2050 ile 2015 karşılaştırmak bize ileride saçma gelecekse
1980 ile 2015 i kıyaslamak o kadar saçma.
Eskiyi örnek göstererek gelişemezsin.
Bizler eğitimciyiz , düşünürüz,eleştiririz, yorumlarız.
Körü körüne takım tutar gibi parti desteklememek gerekir.
Tabi müdürlük veya müdür yardımcısı olmayacaksak :wink:

Geri