altın nolur ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan achillus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

achillus

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar dün saat 4 gibi ev aldım ve elimdeki altınları bozduraacgım 15 gün içerisinde nese aksam internete girdim altın saat 5 den 11 e kadar 100 den 95 e düştü.(tesadüfün böylesi )

umaraım 15 gün içinde 99-1000 lere glirde bi an önce satar borcumu öderim

varmı 15 günlük süre zarfında bi fikri olan .

valla hocam onu bende fark ettim ve anlamadım nasıl oldu :mrgreen:

burad anlayan arkadaşlar var aslında baya, umarım cevap yazarlar.

ewt hocam dün akşam bende fark etttim...yükseldiğinde ben bozmuştum...şimdi tekrar alacam..

aakcakaza' Alıntı:
valla hocam onu bende fark ettim ve anlamadım nasıl oldu :mrgreen:

burad anlayan arkadaşlar var aslında baya, umarım cevap yazarlar.

vala saat 4 itibari ile borclandım ve 5 saatte bi anda bu duruma düşünce şaştım kaldım :scared: :S

hocam piyasa kapandıktan sonra bakmısınızdır o saatlerde alıs-satıs arasında fark ucurum oluyo bankada normal seyrinde altın zaten yıllık bazda gösteren grafiklere bakarsanız son 10 yılda nasıl yol aldıgını her sene aynı aylarda aynı sonucları verdiğini görürsünüz

hocam altın şuan borsa gibi.Çünkü internetten fiziki olamayan alış satışlar altına güveni kaybettirdi.Bu sebeple altın gerçek değerine bile ulaşamıyor.Olmayan altın alım satımı gerçekte daha az olan miktarı çok fazla gibi gösterdiği için altının gerçek değerini düşürüyor.

ismailt' Alıntı:
hocam altın şuan borsa gibi.Çünkü internetten fiziki olamayan alış satışlar altına güveni kaybettirdi.Bu sebeple altın gerçek değerine bile ulaşamıyor.Olmayan altın alım satımı gerçekte daha az olan miktarı çok fazla gibi gösterdiği için altının gerçek değerini düşürüyor.
size katılmıyorum hocam ben 6-7 senedir internetten alır satarım, sadece sarraf 10 kar ederken bankalar 0,8-1 lira kar ediyo aradaki fark bu kaldıki olmayan altın satılmıyor bankalarda her banka belirli bir toz altın alma hacmine sahiptir gecen yaz dikkat ettiyseniz bazı bankalar ellerindeki miktarı tükettikleri için internetteen altın satamaz duruma gelmişti, bankalar altın hesabı acarken orda acıklıyor hesabınızdaki fiziksel altın alımınızı sadece istanbuldaki ( il bankaya göre değişebilir) falan şubeden gercekleştirebilirsiniz diyor, ha su bir gercek internet üzerinden alım satım kolay oldugu için buyuk miktarlarda alım satımlar az da olsa fiyatta anlık oynama yapabiliyor o da küçük ve uzun vadede yatırımcı için önemsenmeyecek bir durumdur

achillus' Alıntı:
arkadaşlar dün saat 4 gibi ev aldım ve elimdeki altınları bozduraacgım 15 gün içerisinde nese aksam internete girdim altın saat 5 den 11 e kadar 100 den 95 e düştü.(tesadüfün böylesi )

umaraım 15 gün içinde 99-1000 lere glirde bi an önce satar borcumu öderim

varmı 15 günlük süre zarfında bi fikri olan .
Bernanke isimli şahsın açıklamaları altının düşmesinde etkili oldu. 15-20 gün içinde tekrar 99-100 seviyelerine çıkabilir. Biraz daha beklersen daha da artar.
Altın almak isteyenler için bu fiyat iyidir.

Güney kore nükleer çalışmalarını durdurması savaş riskini düşürdü bu nedenle altın piyasası rahatladı. Ama tahminimce martta güzel yükseliş olacak altın dahada düşecek diye korkanlar altını bozacak biraz daha düşer ama sonra kar etmek isteyenler altına hücum edecek yükseliş başlayacak. Tabi uluslararası bir acil bir durum ortaya çıkmazsa...

altın fiyatlarını iki şey etkiler altının dünya piyasasındaki ons değeri(şu an 1720$) ve doların türkiyedeki fiyatı

ikisi de aynı anda düşerse hızlı bir düşüş olur bunun tersi de mümkün

kısada kestirmek zor ama uzunda çıkacaktır

ytd

Geri