aman dikkat

Kodla Büyü

alemitu

Aktif Üye
Arkadaşlar mebin yeni faaliyetini sizle paylaşmak istiyorum.
bir öğrencinin devlete maliyeti çıkarıldı ve 2500 tl.
şimdi meb in yapacağı şey şu
eğitimi özelleştirmek yani diğer bir ifadeyle hizmet satın almak.bunu 2004 yılında dile getirdiler ama şartlar uygun olmadığı için yapamadılar.Şimdi İktisatçı olan bir bakanın neden milli eğitim bakanı olduğu, nereye varılmaya çalışıldığı aşikar bence.
öğrenci başı yapacağı bir ödemeyle kamu okulları özelleşecek ve bizlerde iş güvencemizi kaybedeğiz varılmak istenen yer burası, düşünüldüğü zaman atama bekleyen 300000 aday var ve belkide yarın asgari ücretle çalıştıracaklar bizi.Durum daha kötüye gidiyor öğretmen camiası için. teşekkürler.

evet öğrenci başı maliyet 2500 tl ve bunun 1500 tl kadarını devlet karşılayacak özel okullara teşvik için ailelere destek olacak. umarım sonunmuz hayırlı olur

Özel okullara teşvik olur fakat tamamen özelleştirme olmaz. Sadece üzerindeki yükü biraz hafifletmek isteyebilir. Devlet öğrenci başına maliyeti düşürmek isterken bir yandan niye her öğrenciye bir tablet, her sınıfa bir akıllı tahta falan dağıtmaya kalksın ki?

furkanhoca' Alıntı:
bi felaket tellalı daha. Allah akıl fikir versin
hocam konuyu açan hocama katılıyorum. felaket tellalı diyorsun ama biraz ince düşünmek lazım. sonuçta söylenen konuyu sadece burada değil birçok yerde okudum ve bana da mantıklı geliyor.

okadar yer özelleştirilidi çalışan işçiler bugün yanımızda bizden çok maaş alarak 4cli devam ediyor arkadaşlar.

bu ülkede bir zamanlar herkes dinden ve futboldan anlardı, herkes bu alanda uzmandı. ama son yıllarda bunlara siyaset de eklendi... bi kaç gazete okuyan , bir kaç site takip eden herkes kendisini siyaset entelektüeli sanmaya başladı.

Yıllardır girdiğim her ortamda eğitimin özelleştirilmesi gerektiğini söylüyorum. En çok tepkiyi de işini düzgün yapmayan yatan öğretmenlerden alıyorum!!

ufermis' Alıntı:
Yıllardır girdiğim her ortamda eğitimin özelleştirilmesi gerektiğini söylüyorum. En çok tepkiyi de işini düzgün yapmayan yatan öğretmenlerden alıyorum!!

kesinlikle ufermis HoCam. içimizde binlerCe yatan öğretmen Var.bunu inkar edemeyiz. gerekli üCreti Ve özlük Haklarını sağlasınlar uyurken bile çalışmaya razıyım. sonuçta kamu personeli iken bile NiCe fedakarlıklar ile çalışıyoruz. sanmıyorum ki bundan şikayetçi olduğumuzu. anak bu fedakar çalışmalarımızın karşılığını alaamamak üzüyor bizi. aslında anlamadıkları bu.

ufermis' Alıntı:
En çok desteği de kendi ideolojisine göre öğrenci yetiştirmek isteyen gruplar mı veriyor?

ufermis' Alıntı:
adam kayırmasız, torpilsiz, liyakata ve hakkaniyete göre işleyen bir sistem olacağını bilsem sonuna kadar bende özelleştirmeyi desteklerim. resmi kurumlarda bile torpil dönerken özelleşen bir eğitim sisteminde öğretmen olmak için aranan en büyük özellik yandaş olmaktan geçer.

Özlük haklarımız ve ücret konusunda sıkıntılarımız olduğu aşikar hocam... Ama yeni nesil gerçekten çok boş ve bilinçsiz yetişiyor... Buda milli eğitimimizdeki temel problemlerden kaynaklanıyor... en azından gelecek nesillerin vatana millete yararlı bireyler olarak yetişeceğine inansam daha az ücrete daha fazla çalışmaya razıyım...

netame' Alıntı:
ufermis' Alıntı:
En çok desteği de kendi ideolojisine göre öğrenci yetiştirmek isteyen gruplar mı veriyor?

Hocam ben olaya kesinlikle idoloji boyutunda bakmıyorum

zaten ideoloji kısmını aştığımızda sorun HallolaCak. bugün sağ kesim başta onlar sağCıyı tutarlar, sol kesim başa gelip sil baştan solCuyu tutarlarsa elbetteki bir yere gelemeyiz.

alfa-turk' Alıntı:
ufermis' Alıntı:
adam kayırmasız, torpilsiz, liyakata ve hakkaniyete göre işleyen bir sistem olacağını bilsem sonuna kadar bende özelleştirmeyi desteklerim. resmi kurumlarda bile torpil dönerken özelleşen bir eğitim sisteminde öğretmen olmak için aranan en büyük özellik yandaş olmaktan geçer.

Çevrenizdeki özel okullarda sistem böyle mi işliyor hocam

ufermis' Alıntı:
alfa-turk' Alıntı:
ufermis' Alıntı:

Çevrenizdeki özel okullarda sistem böyle mi işliyor hocam
evet

ufermis' Alıntı:
netame' Alıntı:
ufermis' Alıntı:

Hocam ben olaya kesinlikle idoloji boyutunda bakmıyorum
Bireysel olarak sizin olaya nasıl baktığınızın önemi var mı hocam? Benim nasıl baktığımın da önemi yok, ama eğitimin özelleşmesini kim istiyor bunun çabasını kim neden veriyor araştırmak zorundasınız, eğer bu konuda taraf olacaksanız... Milli Eğitimin önce içine et, sonra böyle olmuyor de parası olana sat, olacak iş mi? Sonra parası olan kapatsın okulları canı istediği gibi eğitim versin... Bu iş ben o tarafından bakmıyorum sadece bu tarafından bakmak istiyorum diyerek çözülmez, ancak Milli Eğitim'in kalitesini artıracak radikal tedbirler alırsın gidişi tersine döndürmeye çalışırsın..

biz temizlik parası toplayamıyoruz siz eğitim özelleşecek diyorsunuz. öf.

bugün aile hekimliği diye bir sistem var ve devlet doktrolardan hizmet satın alıyor. Bu gerçek. Bunu eğitim öğretime de uyulayacaklar ve bizlerin özlük hakkı doktorlar kadar iyi olamayack çünkü yerimize çalışabilecek açıkta 300000 kişilik bir ordu var. Şuan öğretmen olupta ekonomik anlamda halinden memnun olan kaç kişi vardır? Eğitim özelleşsin kardeşim buna itiraz eden yok ama zaten permeperişan olan bizler daha da berbat olacağız ben bunu diyorum. Ve amerikada avrupada bir çok yerde eğitimi özel sektör yapıyor. 2001 krizinde amerikada öğretmenler işten çıkarıldı. Bana ideolojik yaklaşıyorsunuz diyen cahiller bunlarıda düşünsünler. Sopa kendilerine değincede ideolojik diyecekler mi onuda düşünsünler.Furkan hoca bu sözümde sana sen büyülenmişsin be adamım.

alemitu' Alıntı:
bugün aile hekimliği diye bir sistem var ve devlet doktrolardan hizmet satın alıyor. Bu gerçek. Bunu eğitim öğretime de uyulayacaklar ve bizlerin özlük hakkı doktorlar kadar iyi olamayack çünkü yerimize çalışabilecek açıkta 300000 kişilik bir ordu var. Şuan öğretmen olupta ekonomik anlamda halinden memnun olan kaç kişi vardır? Eğitim özelleşsin kardeşim buna itiraz eden yok ama zaten permeperişan olan bizler daha da berbat olacağız ben bunu diyorum. Ve amerikada avrupada bir çok yerde eğitimi özel sektör yapıyor. 2001 krizinde amerikada öğretmenler işten çıkarıldı. Bana ideolojik yaklaşıyorsunuz diyen cahiller bunlarıda düşünsünler. Sopa kendilerine değincede ideolojik diyecekler mi onuda düşünsünler.Furkan hoca bu sözümde sana sen büyülenmişsin be adamım.

büyü felan yok ben de ( adamım değil ) saygıdeğer hocam. beni tanımazsın, çalışma standartlarımı , düşünce yapımı bilmezsin. benim partim olmaz. kim benim inanç gereklerimi özgürce yaşamama imkan sağlarsa benim partim odur. bunu da menfaat olarak görürseniz evet dinim benim için en büyük menfaat kaynağımdır. bu yüzden a partisi b partisi , c ideolojisi , d ideolojisi farketmez. hiç biri babamın oğlu değil ya. ama ben kritik analitik bakarım olaylara. başkalarının yazdığı yazılara uyarak değil bilgi anlamında kıt da olsa kendi kafamın aldığı kadarıyla düşünürüm. yanlış düşünüp özgür olmayı doğru düşünüp başkalarına halayık olmaya tercih ederim. bu ülke ne o kendi partimin insanları varken adalet bakanlığına ülkücülerimi dolduracaktım diyen solcu bakanları da gördü , haksız yere sağ kesimi kayıranları da . Peygamberimiz emekçinin hakkını alın teri kurumadan veriniz buyurmuş. burada müslüman ifadesini kullanmamış mesela. o zaman Hz.Muahmmed El-Emin (SAV) peygamberimiz bile insanları belli gruplara göre kayırmamışken biz nasıl yarım yapabiliriz ki? nasıl eski hükümetlerin her yaptıkları yanlıştı diyemezsek bugünkülerin de her yaptığını fırtına koparmak , felaket tellallığı neden? ki ben ilk cevabımda bu durmun doğru ya da yanlış olduğunu ifade etmemiştim. henüz okullar özelleştirilmeden olumsuz sonuca yormanızdan dolayı sizi felaket tellallığı ile addedmiştim.

gereksiz bir dövünme. karı koca çalışıyoruz ama çocuğum olsa özel okula yollamayı düşünmüyorum. özel okula yollayacağıma özel üniversiteye yollarım o parayla meslek sahibi ederim. ülkenin %95'lik kısmı benim gibi düşünüyor. dert etmeye gerek yok.

birde eğitim özelleşsin diyen arkadaşa sormak isterim. devlet neden vergi alıyor. yargı, sağlık ve eğitim temel görevidir. parası olanla olmayan arasında zaten eşitsizlik var iyice bu ara açılacak. birde sen çok çalışıyorsun sanırım kurduğun cümleden bu çıkıyor. neden kendini milli eğitimde heba ediyorsun geçsene özel bir okulda çalışmaya başlasana.

her_dem' Alıntı:
gereksiz bir dövünme. karı koca çalışıyoruz ama çocuğum olsa özel okula yollamayı düşünmüyorum. özel okula yollayacağıma özel üniversiteye yollarım o parayla meslek sahibi ederim. ülkenin %95'lik kısmı benim gibi düşünüyor. dert etmeye gerek yok.

birde eğitim özelleşsin diyen arkadaşa sormak isterim. devlet neden vergi alıyor. yargı, sağlık ve eğitim temel görevidir. parası olanla olmayan arasında zaten eşitsizlik var iyice bu ara açılacak. birde sen çok çalışıyorsun sanırım kurduğun cümleden bu çıkıyor. neden kendini milli eğitimde heba ediyorsun geçsene özel bir okulda çalışmaya başlasana.

bakın ben burda özelleştirmenin doğruluğunu savunmadım. ben de ekonomik olarak dar gelirli bir ailede büyüdüm , eğitime para yetiştirememenin ne olduğunu iyi bilirim. benim ifade ettiğim daha okulların özelleşip özelleşmemesine karar verilmemişken insanların galeyena getirilmeye çalışılması. ha bunu burdaki kardeşimin düşüncesi yapmıyor belki ama medyaya baktığımıza bu amaçtaki insanları görebiliyoruz.

furkanhoca' Alıntı:
her_dem' Alıntı:

bakın ben burda özelleştirmenin doğruluğunu savunmadım. ben de ekonomik olarak dar gelirli bir ailede büyüdüm , eğitime para yetiştirememenin ne olduğunu iyi bilirim. benim ifade ettiğim daha okulların özelleşip özelleşmemesine karar verilmemişken insanların galeyena getirilmeye çalışılması. ha bunu burdaki kardeşimin düşüncesi yapmıyor belki ama medyaya baktığımıza bu amaçtaki insanları görebiliyoruz.
daha özeleştirme olmadan flaket tellalığı yapmaya gerek yok diyorsunuzda özelliştirme olduktan sonra dövünmenin hiç yararı olmayacak. bakın toplu sözleşme yapacaz diye referandumda evet aldılar. referandumdan önce eleştiren insanlara da şu an söyledikleriniz söylendi. sonuç evet çıktı, hani nerde toplu sözleşme? şu an dövünmenin bir yararı varmı?

alfa-turk seni kutlarım müthiş bir yorum ve objektif bir bakış. Ben felaket tellallığı yapıyorum hocam çünlü gidişatımız o yönde. İşi biraz daha daraltarak söyleyim bende inançlıyım ibadetimide yaparım bu idelojik bakış felan değil. kuran-ı kerim ve peygamberimizin hayatı seçmeli oldu, soruyorum size bu kadar yalaka müdür ve bilişim dersi lüzumsuz diyen bir bakan varken bizim dersimiz nasıl seçilecek. Uzakları görmek için deha olmaya gerek yok. Yıllardan beri durumumuz ortada ne ideolojisi.

düzgün yapamayan öğretmen gider özelliştirmeden anladıkları sadece bu bazı arkadaşların. eğitimin bir kişinin zümrenin herneyse tekelinde olduğu zaman olabilecek tehlikleri düşünmüyor bu arkadaşlar anca tutturmuşlar işini yapamayan gider sanki kendileri çok düzgün yapıyor ya... hadi özelleştirdin eğitimi , adamın biri istiklal marşını kaldırdım okuldan der, andımız okunmayaca der, der babam der yani... herneyse daha ortada bişe yok konuşuyoz işte :) saygılar.

Geri