Amerikadaki ANDIMIZ

Kodla Büyü

sevdalimhayat

Aktif Üye
Andımız benzeri uygulamalar pek çok ülkede olduğu halde sadece Türkiye'de ve Türküm demenin de faşistlik olduğunu düşünenler var.Bu insanların Atatürk milliyetçiliğini algılayamadıklarını ve kötü niyetli olduklarını düşünüyorum artık.Bende bu düşüncede biriyle karşılaştım bugün.O yüzden bu konuyu paylaşma gereği duydum.

Böyle düşünenlere ilk önce biz öğretmenlerin gereken cevabı vermesi gerektiğini düşünüyorum. Amerika'da çocuklar her gün dersten önce aşağıdaki andı okumak zorundalar.Dünyada en fazla milletin yaşadığı ülke Amerika yanılmıyorsam.Bayrak Kanunu'na göre,çocukların ellerini kalbinin üzerine koyup bayrağa dönerek andı okumaları zorunlu.

Bu da bir örnek video:
http://www.youtube.com/watch?v=618U-_8o31k

" I pledge allegiance to the flag of the United
States of America, and to the Republic for which it stands:
one Nation under God, indivisible, with Liberty and Justice for all."

"Amerika Birleşik Devletleri'nin BAYRAĞINA
Ve o bayrağın simgelediği CUMHURİYETE
Bağlılık için and içiyorum.
Herkes için özgürlük ve adaletle, TANRI'ın
gözetiminde, BÖLÜNMEZ, TEK VATAN için. . "

http://en.wikipedia.org/wiki/Pledge_of_Allegiance

Ekli dosyalar

• PledgeOfAllegiance1899.jpg
    PledgeOfAllegiance1899.jpg
    41.7 KB · Görüntüleme: 1,924
Kesinlikle katılıyorum Zilal hocam.çok sinirlendim bugün.orda hiç ateist yok mu?O zaman insan haklarında yere göğe sığdıramadığımız Amerikada azınlık haklarında geri kalmış durumda.

bizimkinden daha anlamlı.bizimki daha güzel diyorsanız okulunuzdan herhangi bir öğrenciyi tenefüste yakalayın ,sabah okuduğun ant sana ne anlatıyor diye sorun!

pasific hocam özgürlük,cumhuriyet,bağlılık,adalet,Tanrı da soyut kavramlardır.Somut işlemler ve işlem öncesi dönemdeki(okul öncesi) bir çocuğun bunları anlaması da çok zor.

Bizdeki and değiştirilsin denmiyorki kaldırılsın deniyor hem.milliyetçilik duygusu çok önemli ülkemiz zaten zor bir dönemden geçerken bunların pek sırası değil bence.

savunduğunuz düşüncelerle verdiğiniz örnek uymamış hocam, o andımız şu an bizde okunana benzememekle birlikte belki de eleştirdiğiniz fikirlerin hazırlayabileceği bir anda benziyor

bizde de kaldırmaya çalışılıyor neymiş efendim milliyetçilikmiş kimbilir yunanistan da ne okutuyorlardır

zilal' Alıntı:
bu andımız bizde olsa laiklik elden gider :D
şimdi ne alakası var. andımız sürekli değişebilen bir olgu. bizim istiklal marşımızda hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal var. herşeyi bir yerlere çekerek polemik çıkartmaya çalışmayın.

sevdalimhayat' Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum Zilal hocam.çok sinirlendim bugün.orda hiç ateist yok mu?O zaman insan haklarında yere göğe sığdıramadığımız Amerikada azınlık haklarında geri kalmış durumda.
yukarıda yazdıklarımın aynısını sizin içinde söylüyorum

her_dem' Alıntı:
sevdalimhayat' Alıntı:
yukarıda yazdıklarımın aynısını sizin içinde söylüyorum

her_dem hocam şu an istiklal marşı oluşturulsaydı bir kesim laiklik elden gidiyor diye kabul etmeyebilirdi.Laiklikle bir ilgisi olmasa da.

zilal' Alıntı:
bu andımız bizde olsa laiklik elden gider :D
Doğrudur hocam, eskiden olsaydı bu verilen anddaki gibi ülkemizde de Allah'a Vatan'a Bayrak'a diye yemin edilmesi laik yobazları yerinden hoplatırdı, şu anda ise hoplatmakla kalmaz zıp zıp zıplatır..

sevdalimhayat' Alıntı:
Andımız benzeri uygulamalar pek çok ülkede olduğu halde sadece Türkiye'de ve Türküm demenin de faşistlik olduğunu düşünenler var.Bu insanların Atatürk milliyetçiliğini algılayamadıklarını ve kötü niyetli olduklarını düşünüyorum artık.Bende bu düşüncede biriyle karşılaştım bugün.O yüzden bu konuyu paylaşma gereği duydum.

Böyle düşünenlere ilk önce biz öğretmenlerin gereken cevabı vermesi gerektiğini düşünüyorum. Amerika'da çocuklar her gün dersten önce aşağıdaki andı okumak zorundalar.Dünyada en fazla milletin yaşadığı ülke Amerika yanılmıyorsam.Bayrak Kanunu'na göre,çocukların ellerini kalbinin üzerine koyup bayrağa dönerek andı okumaları zorunlu.

Bu da bir örnek video:
http://www.youtube.com/watch?v=618U-_8o31k

" I pledge allegiance to the flag of the United
States of America, and to the Republic for which it stands:
one Nation under God, indivisible, with Liberty and Justice for all."

"Amerika Birleşik Devletleri'nin BAYRAĞINA
Ve o bayrağın simgelediği CUMHURİYETE
Bağlılık için and içiyorum.
Herkes için özgürlük ve adaletle, TANRI'ın
gözetiminde, BÖLÜNMEZ, TEK VATAN için. . "

http://en.wikipedia.org/wiki/Pledge_of_Allegiance

off cok komik ya sirf linkteki vidyoyu tercume etmek icin uye oldum :D (kimse sizin uyduruk milliyetciliginize katlanmak zorunda degil, bugun bu sacmalik kaldirildi sukurler olsun!)

I pledge allegiance to the flag of the United States of America, thank you very very much for letting us little kids live here. It really really was nice of you. You didn't have to do it and it is really not freaky that little little kids mindlessly recite this anthem every day and pledge their life to government before they are old enough to really think about what they are saying. This is not a form of brainwashing. This is not a form of brainwashing. This is not a form of brainwashing. This is really the greatest country in the whole world. All the other countries suck. And if this country ever goes to war as it often wants to do, I promise to help go and kill all the other countries' kids. God bless Jhonson and Johnson. God bless G.E. God bless Citi Group. Amen!

Amerika Birlesik Devletleri bayragina ant icerim, bizim gibi kucuk cocuklarin burada yasamasina musaade ettigin icin tesekkurler. Gercekten cok iyisin. Bunu yapmak mecburiyetinde degildin ve kucucuk cocuklarin ne dediklerini anlamak icin yeterince buyuk olmadan bu marsi hergun suursuzca ezberden okumasi ve hayatlarini hukumetlerine adamasi gercekten hic korkutucu degil. Bu bir beyin yikama sekli degildir. Bu bir beyin yikama sekli degildir. Bu bir beyin yikama sekli degildir. Amerika gercekten de tum dunyadaki en harika ulkedir. Diger butun devletler zavallidir/igrenctir. Ve eger bu devlet genelde yaptigi gibi savasa giderse, gidip butun diger devletlerin cocuklarini oldurerek yardim edecegime yemin ederim. Allah Jhonson and Jhonson'i korusun. Allah G.E'yi korusun. Allah Citi Group'u korusun. Amin!

Evet sevgili ogretmenim ben de okudum bu andi zamaninda, fakat zeki miyim neyim nedense hep Kurdum dogruyum ve ey buyuk atakurt diye okurdum... Hatta sirf prestij olsun diye hep Ataturk rolunu oynardim. Meger siz ne hainler yetistirdiniz?!

Üstteki yazı hiç iyi değil. Maalesef.

Andımızın kaldırılması ve doğudaki tüm köy-kent-kasabalara kürtçe isim verilecek olması Ulu Önder Atatürk'ün ULUS DEVLET fikrine terstir. Ve Atatürk İlke ve İnkılapları sanırım dün resmen yıkıldı. Çok üzgünüm ATAM. :( :( :?

AKADEMİA' Alıntı:
Üstteki yazı hiç iyi değil. Maalesef.

Andımızın kaldırılması ve doğudaki tüm köy-kent-kasabalara kürtçe isim verilecek olması Ulu Önder Atatürk'ün ULUS DEVLET fikrine terstir. Ve Atatürk İlke ve İnkılapları sanırım dün resmen yıkıldı. Çok üzgünüm ATAM. :( :( :?

Tuncelinin adının dersim olarak değiştirilmesi bana çok abes geliyor. ben yıllardım oraya tunceli demeye alıştım çünkü.
tersinden düşünlim sizin yaşadığınız ile ilçeye-köye biri gelip pat diye hiçte alakası olmayan bir isim veriyor. bu hoşunuza gider mi.

doğudaki köylere kürtçe isim verilecek olmasını neden yadırgıyorsun ki buraların ismi zaten kürtçe idi zorla değiştirildi. kürtçe olmasıda normal çünkü oradakiler kürt ve kendi köylerinin isimleri zamanla kürtçe oluşmuş.

Atatürk İlke ve İnkılaplarının böyle küçük bir rüzgarla yıkıldığını kabul ediyorsan bu iİlke ve İnkılapları ne kadar temelsiz gördüğünün alametidir.

Allah, dindar geçinen sahtekarların, riyakarların, gıybet yapanların günahlarını inşallah affeder.

Geri