Ammyy İndirmeyin, Kullanmayın Beyler

Kodla Büyü

s_kajmeran

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Tahribattan kaptan benim pcye bağlanacaktı, ama teamviewer commercial license diyip duruyordu, Ammyy indirelim dedik.

Herifler bildiğin ammyy sitesine cryptolocker sokmuş hem kaptanın PC, hem benim (virtual) pc deki bütün dosyaları şifreledi. Bende kayıp yok, kaptanda da önemli bir kayıp yok.

Fakat böyle yaygın kullanılan bişeyden cryptolocker yemek beni baya düşündürdü. Dikkat ediniz

inanmıyorsanız virtual pcye kurun deneyin

Alıntı ve ilgili konu dateylari için bknz:
tahribat

kurumnette sıkıntı olunca mecbur bu kullanılıyor.Diğer programlarda meb hattında çalışmıyor.Kurumetin sitesindeki sürüm farklı değilse çok sıkıntı yaşayan olur tahminim.

Bende o yüzden foruma taşıma ihtiyacı duydum. İçerikte Türk ip lere karşı böyle bişey olabileceği yazılmış. Malum program rus yapımı. ..

Re: Ynt: Ammyy İndirmeyin, Kullanmayın Beyler

Bir ara bu cryptoLocker virüs enfekte haritasına baktığımda abd kıtasında yaygın olduğunu anlamıştım.
Şimdi ise bu masum programa(ammy) merge yolu ile include edilip, türk ip lere yönelik servis ediliyorsa, virüsün temel kodlarının rusya kökenli olduğunu düşünmekteyim.
Ayrıca;
Menşei rusya kökenli bu virüs için, dikkat edin diyorum.

yandex o kadar reklam yaptı kullanılmak için böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum.doğrudan kullanıcıların hepsini kaybeder.

Re: Ynt: Ammyy İndirmeyin, Kullanmayın Beyler

Ammyy rus kökenli bir firma ise ve tahribat'ta yazılanlar doğru ise yazılımcılık adına gerçekten büyük bir güven kaybı.

Evet dün virüs uyarısı verdi ammy, açmadı. Supremo imdada yetisti...

Daha dün biri zokayı yutmuş, epey uğraşmışlar, en son beni aradılar. Bu kadar sıkıntılı olduğunu bilmiyordum, iyi ki adamın pc'ye uzaktan bağlanmamışım. Buna bir önlem almak lazım, zira tahribat adresinde okuduklarım çok ciddi.

Supremo güzel ama mebde tutukluluk yapiyor mebde çalışan sadece ammyy
Ammyy dışında mebde çalışan program öneriniz varmi

Geri