AMP yaz stajı

Kodla Büyü

ahaslan

Site Gezgini
Meslek Liselerinde Anadolu Meslek Programı öğrencileri yaz stajı yapacaklar mı? Önceki program öğrencileri 320 (120+200) saat staj yapabiliyorlardı. Bu konu ile ilgili hangi yönetmelik vs. nereden bilgi alabilirim?

Hocam anadolu teknik programı dediğiniz yaz stajını yapar. anadolu meslek programı 12. sınıfta haftada 3 gün tüm yıl boyunca işletmede beceri eğitimi yapar. ve yaz stajından muaftır. Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin ilgili maddelerini okuyabilirsiniz.

AMP öğrencileri mümkünse ( yeteri kadar işletme mevcut ise ) 12.sınıfta haftada 3 gün işletmelerde mesleki eğitim yapar. Eğer bulunduğunuz yerin şartları buna uygun değilse yeteri kadar işletme yok ise AMP öğrencilerine 10 ve 11. sınıfta ya da 11. sınıfın yaz tatilinde toplam 40 iş günü olacak şekilde staj yaptırılır.

Biz 12. sınıfta sıkıntı yaşamamak için ogrencilerden isteyenleri 10. sınıf sonunda 120 saat ve 11 sınıf sonunda 200 saat yaz stajına gönderiyoruz. 320 saat staj yapan öğrencilerden yine staj yeri bulanları 12.sinifta haftada 3 gün işletmelerde beceri eğitimine göndermeyi düşünüyoruz.Doğru bir uygulama mı?

ahaslan' Alıntı:
Biz 12. sınıfta sıkıntı yaşamamak için ogrencilerden isteyenleri 10. sınıf sonunda 120 saat ve 11 sınıf sonunda 200 saat yaz stajına gönderiyoruz. 320 saat staj yapan öğrencilerden yine staj yeri bulanları 12.sinifta haftada 3 gün işletmelerde beceri eğitimine göndermeyi düşünüyoruz.Doğru bir uygulama mı?

Hocam stajda saat kavramı kaldırıldı yeni yönetmelikle 40 iş günü kavramı getirildi. AMP öğrencileri ikisini birden yapmaz ya staj yapar ya da işletmelerde mesleki eğitim yaparlar. uygulamanız yanlış çünkü işletmelerde mesleki eğitim yapamayan öğrenciler için 40 iş günü staj yaptırılır.. Asıl olan 12. sınıfta haftada 3 gün işletmelerde mesleki eğitim yapmalarıdır ancak bu imkan yok ise öğrencilere 40 iş günü staj yaptırılır...

İşletmelerde mesleki eğitim
MADDE 121- (1) İl istihdam ve mesleki eğitim kurulunca 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamına alınan meslek alan/dallarında öğrenim gören öğrencilerin on ikinci sınıfta işletmelerde mesleki eğitim görmeleri esastır. Sektörün özelliği, çalışma ve kapasite durumuyla okul ve iklim şartları da dikkate alınarak yılın belli zamanlarında faal olan meslek alan/dallarında yapılacak yoğunlaştırılmış eğitim bu Yönetmeliğin ilgili maddesi hükümlerine göre yapılır.

Staj
MADDE 126- (1) (Değ: 13/09/2014-29118 RG) Teorik ve uygulamalı eğitimlerinin tamamını okulda yapan öğrenciler, mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmelerini, iş hayatına uyumlarını, gerçek üretim ve hizmet ortamında yetişmelerini ve okulda olmayan tesis, araç-gereci tanımalarını sağlamak amacıyla stajlarını çerçeve öğretim programında belirtilen esaslara göre yapar.

Staj süresi
MADDE 127- (1) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları öğrencilerinin staj süresi 40 iş günüdür. Stajın 15 iş gününe kadar olan kısmı 10 uncu sınıfın sonunda yapılabilir.

Yukarıdaki maddelerden de anlaşılacağı üzere öğrencilerin 12.sınıfta işletmelerde mesleki eğitim yaptırılması esastır. Ancak bu imkanı olmayan bölgelerde teorik ve uygulamalı eğitimlerinin tamamını okullarda alan öğrenciler 40 iş günü staj yaparlar.

Geri