ana kablo nerede?

Kodla Büyü
bt sınıfında 24 portlu switch var. bu switch mdr yrd odasındaki modeme bağlı. bu dönem bt sınıfında internet yok. sorun ya switch te yada switch ile modem arasındaki kabloda. Fakat bunu test edemiyorum. çünkü o ana kablo hangisi bilmiyorum. onu nasıl bulabilirim. hangi porta takılı nasıl anlarım.

hocam kablo test cihazları var biraz araştır göreceksin ilk gördüğümde bende şaşırmıştım adamlar yapıyo diye....

switche sadece labdaki bilgisayarların kabloları ve modemden gelen kablo bağlı ise, bilgisayarların tümünü aç. switchdeki kabloları tek tek sök. bilgisayarlardan birinde ağ kablosu takılı değil uyarısı çıkarsa modemden gelen kablo o değil demektir. modemden gelen kabloyu bulduktan sonra kanallardan takip etmesi kalıyor geriye, kabloyu bulduktan sonra kablo test cihazı ile kablo sağlammı değil mi anlarsınız.

switch te 24 kablo takılı 17si bt sınıfı içinde, kalanlar nereye gidiyor? meçhul. Ayrıca üst katta bir switch daha var 12 kabloda onda takılı.mdr yardımcısı odasında bir switch daha var bunda da 4 kablo takılı bu 4 kablodan 3nün yeri belli diğer kalan 1 kablo bilinmiyor. okulda büyük bir kablo yığıntısı var.hangi switch hangi switche gidiyor belli değil. kablolar okulun dışını dolaşıp sınıflardan çıkıp bir tur daha atıyor. Hangi kablo nereden geçiyor ne bilen var ne de bir çizelge. 1 haftadır uğraşıyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin.

Ya hocam aynı sorunla ben de yüzyüzeyim.lab daki swich bozuldu .ben de yeni24 lü swich aldım ama internet bağlantısı yok ve ben ana lab a gelen jabloyu bulamıyorum.dedikleri gibi tek tek test etsek lab da 20 pc var diger 4 kabloyu nerden bulacaz da test edecez.offf of terzi kendi söküğünü dikemez misali okulun tüm internetini yapıyorum da lab daki sorunu çözemedim :(

lab'a giden bağlantıyı bulduk. bi kablo taktık. internet geldi. fakat switchte hangi kablo o bulamıyoruz. teker teker test ettik hiçbiri sinyal vermiyo. ama internet var.

Geri