Anadolu İHL de yurttan sorumlu müdür yardımcılığı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan acun37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

acun37

Site Gezgini
Günaydın arkadaşlar. Artık branşımızın geldiği durumdan ve çözüm üretilememesinden bıkarak müdür yardımcısı oldum. Şimdi bakıyorum yine norm fazlası öğretmenler için tayin isteme süreci başladı. Geçen sene aynı sıkıntıları ben de yaşamıştım. Size tavsiyem ne yapıp edip sınavlarda başarılı olup idareci olalım artık. Gerçekten kafam çok rahatladı. Bunu sizde hissedeceksiniz. Haftaya inşallah başlarım yeni görev yerimde. Allah sizi de kurtarsın diyorum. Yeni görev yerim Anadolu İmam Hatip Lisesi. Dün görüştüm yurttan sorumlu müdür yardımcısı yapacaklarmış. Arkadaşlar yurttan sorumlu olmanın artısı eksisi nedir bilen arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

öncelikle hayırlı olsun. yeni görevinizde başarılar dilerim.hocam ambar memurun yoksa -ki kesinlikle yoktur- müdür yardımcılığından ziyade ambar memurluğu yaparsın. bende imam hatip lisesinde çalışıyorum; müdür yrd. olarak değil. Ama aynı ortamları paylaştığımız için konuşma şansımız oluyor. önünde bir defter -amiyane tabirle koskocaaamaaaaannn- doldur babam doldur. bir de üstüne ihaleler varsa işin biraz daha zorlaşacak ama işin en güzel tarafı kimse sana "ne iş yapıyon sen kardeşim. yatmatör müsün?!!!" diyemeyecek. herkes senden adilâne yurt nöbeti dağıtmanı bekleyecek. iyi yemekler isteyecek.

28 saat ek ders alıyorsun en güzel yanı o. başlamadan önce sizi ilgilendiren tüm yönetmelikleri okumanızı tavsiye ederim

Teşekkürler arkadaşlar. Dediğim gibi para olayları işin içine girince biraz ürkmedim değil. Ama sağlam olduktan sonra bir sorun olacağını düşünmüyorum. Bir de dediğiniz gibi o kadar iş yapıp ne yaptığımızı açıklamak zorunda kalmaktan, İdarenin emir eri olmaktan kurtuldum. Darısı başınıza arkadaşlar. Bir 10 sene sonra her okulda bir bilişimci müdür yardımcısı çoğu şeyi değiştirecektir diye düşünüyorum.

pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı 30, öğrenci işlerinden sorumlu mdr yrd 28 saat alıyor.

Kardeş hayırlı olsun yeni görevin.
YİBO da 5 sene çalışmış biri olarak sana şunları söyleyebilirim.
1- gece aklın hep okulda olur. Uykuların kaçar.
2- Eğer yutta yemekler özel değilse ambarıydı günlük yemeğiydi vs kafayı sıyırtır insana.
3- ihale zamanı çok sıkıntılı geçer. mevzuatı ezbere bilmen gerek. yeri geliyor 100.000 lere imza atıyorsun.

Birde İHL olduğu için şanslısın. Öğrenci durumu diğerlerine göre dahada oturaklıdır.

joombal' Alıntı:
Birde İHL olduğu için şanslısın. Öğrenci durumu diğerlerine göre dahada oturaklıdır.

evet doğru bir tespit. düz lise, halk eğitim merkezi, ilköğretim. hepsinde çalıştım. hepsinde öğrencileri gözlemleme fırsatım oldu. disiplini en rahat sağlanabilen okul İHLlerdir hocam. öğrencinin öğretmene olan saygısı da diğer okullara nazaran kat kat fazla.

Gözün kormasın hocam ambar biraz sıkıntılı ama sonra hepsini öğrenir otomatiğe bağlarsın

Önce öğrenciye ve nöbetlere kendi ayarını ver, ambarı da dikkatli takip et

Hayırlı olsun Hocam, Allah utandırmasın. Katsayı farkı kalktıktan sonra öğrenci profili de yükselecektir. Daha rahat edersiniz. Hangi şehir, merak ettim de.

yurtta düzen oturmuş ise, sistem iyi işliyor ve öğrenciler efendi ise harika. Ücreti dolgun. :+1: Ama iyi düşünün.

Belletici öğretmen olarak görevde yaptım(lisede) bunları tamamen gözlemledim sizinle paylaşıyorum.
Hocam pansiyonda ilk zamanlarda disiplini sağlayıp kurallarınızı belirleyin.Öğrenci ve belletmen arkadaşlar sorumluluklarını bilsin.Özellikle Belletmen Öğretmenler üzerinde tam anlamıyla bir otoriteniz olsun.Öncelikle bunları sağlamalısınız.Eğer başlangıçta düzeni sağlarsanız ilerleyen zamanlarda tamamen yatarsınız:)))Tersi olursa toparlamak çok zor olacaktır.Bunların yanında
-Nöbetleri adaletli dağıtmanızı:)
-Öğrencilere heleki pansiyonda kesinlikle güvenip arkanızı dönmemenizi(ciddi problemlere yol açabiliyor):(
-Belletici öğretmenlerden mümkünse evli olmayanları nöbet listsine yazmanızı(evli olanlar pek durmuyor pansiyonda):)
öneririm....
Hayırlı olsun..

Geri