Anadolu Lisesi Kodlama Dersi Öneri

Kodla Büyü

yns123

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar, Anadolu lisesi 10.sınıflar için bilgi ve iletişim teknolojileri dersimiz var. Bu sınıflarda bu yıl bit dersi dışında kodlama dersi vermek istiyoruz. Daha önce lisede bu tarz bir uygulama yapan hocalarım var mı acaba ne tarz bir uygulama yapıyorsunuz. Scratch vb programlar ile mi başlamak mantıklı yoksa farklı bir fikri olan var mı?

Bende Anadolu Lisesinde görev yapıyorum, son 3 yıldır hızlı bir windows, word, excel, powerpoint, internet kullamı eğitimi sonrası Scratch ve appinvertor2 (programlama ve mobil uygulama geliştirme) çalışmaları yapıyorum.

Algoritma bilgisi ardından da Scratch ile kodlamaya giriş güzel bir çalışma olur.

https://scratch.mit.edu/search/projects?q=ttal

Hocam biz ortaokulda ders veriyoruz ve scratch gibi programları anlatıyoruz. Lisede ders verseydim bende kodlama anlatırdım. Gelecekte kodlama ile ilgili ders olacak gibi duruyor.(ne kadar yakın zamanda olur bilmem ama bu eninde sonunda gelecek gibi). Artık konuyu açan arkadaş gibi düşünmeyenler de bir taraftan liselerde de kodlama dersine geçse iyi olur derim.

Sayın hocalarım bende ortaokulda kodlama dersi vermek istiyorum, ama malumunuz laboratuarlarımız kapatıldı, uygulama yaptırmadan nasıl bir yöntem izliyorsunuz? yada fikriniz varmı?

sertokus' Alıntı:
Hocam biz ortaokulda ders veriyoruz ve scratch gibi programları anlatıyoruz. Lisede ders verseydim bende kodlama anlatırdım. Gelecekte kodlama ile ilgili ders olacak gibi duruyor.(ne kadar yakın zamanda olur bilmem ama bu eninde sonunda gelecek gibi). Artık konuyu açan arkadaş gibi düşünmeyenler de bir taraftan liselerde de kodlama dersine geçse iyi olur derim.
Uygulamasız - bilgisayarsız nasıl olur bilmem hocam ama benim fikrim şu:
Bilgisayarsız kodlama dersi vermek, bilgisayarsız word, excel, powerpoint vermekten daha kolaydır diye düşünüyorum.
İşiniz çok zor Allah yardımcınız olsun.

Ben de anadolu lisesindeyim ve müfredat ardından algoritma html kodlama photoshop temel düzey anlatmayı düşünüyorum

burock_26' Alıntı:
Ben de anadolu lisesindeyim ve müfredat ardından algoritma html kodlama photoshop temel düzey anlatmayı düşünüyorum
haftalık bir saat ile mi hocam 2 saat mi seçtiniz

Geri