Anadolu Lisesinde çalışan arkadaşlar..

Kodla Büyü

ÇetinÖğretmen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Uzun zamandır Meslek Lisesinde çalıştım.. TEF mezunu olarak ilk defa Anadolu Lisesi'nde çalışacağım. Dünkü ildışı atama sonucunda tayinim bu şekilde sonuçlandı. Amacım istediğim ile gitmekti ve çok şükür oldu.. Benim Anadolu Liseleri çalışma şartları hakkında bilgim pek yok. Hangi sınıflarda dersimiz var?? Bu okullardaki işleyiş hakkında yardımcı olacak arkadaşlar değerli bilgilerinize ihtiyacım var.. Şimdiden teşekkürler..

emin olun çok rahat edersiniz.çalıştığınız meslek lisesini bilmem ama iyi bir anad lisesinde rahat edersiniz.Fatih projesiyle uğraşmayı seviyor olmanız şartıyla. :)

Fatih projesiyle hiç müşerref olmadım :D Gidince göreceğiz tableti, akıllı tahtayı ve bilumum proje bileşenlerini :D

Hocam 3 yildir anadolu lisesindeyim, dersimiz tüm siniflarda secmeli, 10saat dersim olmasina rağmen bölge normundan norm fazlası oldum ve resen istemedigim bir ortaokula atandim. Yani ders secmeli oldugundan sikinti oluyor.

hımm desenize gider gitmezz norm fazlası olup il içi tayin isteyecezz. Ya da olmadı Kasım döneminde resen atanacaz... Hakkımzda hayırlısı bakalım...

rahattır ya :) bilimum bilgisayar işleri fatih projesi (en çok uğraştıran bu :) ) derste akıllı tahtalar vs bazen sıkıntı çıkarabilir öğretmenler sizi çağırırlar direk :) öğrenciler tabletlerde sıkıntı olursa ilk size gelecekler garantiye gönderme vs işleri sizde

dersler de seçmeli oluyor zaten. okul idaresi hangi sınıfa kaç saat isterse o kadar girersiniz. Ben 15 saat giriyorum okulda dersine girmediğim sadece 5 sınıf var :)

hocam dersimiz seçmeli, bit (bilgi ve iletişim teknolojisi) dersini seçen öğrenci mezun olana kadar bir daha seçemiyor bu dersi. ona göre açtır dersi. mesela direk 11-12'lerde açtırabilmen daha mantıklı, ders seçimi haziran ayında oldu ama son tarihi bilmiyorum. aslında kimsenin ders seçtiği yok, idare öğrencilerin önüne formu veriyor. şunları işaretleyeceksiniz diyor... isterlerse eylülde ders seçim formlarını da doldurtabilirler sanırım...
ders kitabı 10 yıldır aynı, hala office 2003 ve xp anlatıyor. müfredat orta okuldakinin aynısı. sadece 1 senede toplanmış hali.
ders 2 saat ya da 1 saat seçilebiliyor. tabi 2 saat seçtir bence. anadolu liselerinde akıllı tahta kurulduğu için bt rehberlik görevi daha rahat alınabiliyor

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
hocam dersimiz seçmeli, bit (bilgi ve iletişim teknolojisi) dersini seçen öğrenci mezun olana kadar bir daha seçemiyor bu dersi. ona göre açtır dersi. mesela direk 11-12'lerde açtırabilmen daha mantıklı, ders seçimi haziran ayında oldu ama son tarihi bilmiyorum. aslında kimsenin ders seçtiği yok, idare öğrencilerin önüne formu veriyor. şunları işaretleyeceksiniz diyor... isterlerse eylülde ders seçim formlarını da doldurtabilirler sanırım...
ders kitabı 10 yıldır aynı, hala office 2003 ve xp anlatıyor. müfredat orta okuldakinin aynısı. sadece 1 senede toplanmış hali.
ders 2 saat ya da 1 saat seçilebiliyor. tabi 2 saat seçtir bence. anadolu liselerinde akıllı tahta kurulduğu için bt rehberlik görevi daha rahat alınabiliyor
ben ssevmedim bu işi.. iş eğer okul idaresine kaldıysa vay halimize.. ben yukarıda da belirtiğim gibi Fatih Projesine yabancıyım.. Tablettir, akıllı tahtadır bunların hiçbiri okulumuzda dağıtılmadı... İnşallah bu yer değiştirmelerden Meslek Lisesinde yer açılır da görevlendirme falan oraya geçerim.. İlk günden canım sıkıldı :-1:

dengem' Alıntı:
Rüzgara Karşı'' Alıntı:
ben ssevmedim bu işi.. iş eğer okul idaresine kaldıysa vay halimize.. ben yukarıda da belirtiğim gibi Fatih Projesine yabancıyım.. Tablettir, akıllı tahtadır bunların hiçbiri okulumuzda dağıtılmadı... İnşallah bu yer değiştirmelerden Meslek Lisesinde yer açılır da görevlendirme falan oraya geçerim.. İlk günden canım sıkıldı :-1:
bizde birkaç ay önce tabletler dağıtıldı. bir ton angarya iş çıktı başıma. ilk defa formatör-btr görevi istedim. çok da yoruldum bu 2 ay, biraz da özel bir durumum vardı. sadece kendi işimi yapsam o kadar yorulmazdım tabi...

hakkımızda hayırlısı hocam.. benim dediğim gibi amacım Muğla'ya geçiş yapmaktı. Bakalım hakkımızda hayırlısı 3 yıl çekeriz çileyi olmadı il içi ister geçeriz tekrardan meslek lisesine.. gerçi eğitimin kalitesi bu hızla giderse ortada okul da kalmayacak o da ayrı bir konu..

Geri