Anadolu Lisesi'nde BİT dersi sınıf yönetimi nasıl olmalı?

Kodla Büyü

finefrenzy

Aktif Üye
Değerli arkadaşlar,

Anadolu lisesinde 9. sınıflara ilk kez BİT dersini vereceğim. 2 saatlik ders seçilmiş. Birkaç sorum var:

1. Öğrencileri bilgisayarlara yoklama listesindeki sırayla mı oturtuyorsunuz?
2. 2 saat boyunca anlatım, gösterip-yaptırma haricinde başka yöntem ve teknikleriniz var mı?
3. İlk konuları 4'lü grup oluşturup öğrencilerin araştırmasını sağlayabilir miyiz?

Teşekkürler.

Sen nasıl istersen dostum, istersen öğrenciler sırayla, istersen ters sırayla. Ne fark eder. Zaten yakında anlayacaksın bu öğrenciler ilkokul 4 ten beri word excel ppt kullanıyo biliyorlar, ya photoshop ya da blog işlerine başlarsın.
Pek sıkma çocukları ilk konularla derim ben sana...

Ben Anadolu Lisesinde 2 senedir 10 ve 11. sınıflara 2'ser saatlik ders yaptım. Bu sene muhtemelen ilk defa bende 9. sınıflara girmek zorunda kalacağım.
1- İlk derste istedikleri gibi bilgisayara 2'şerli oturmalarını sağlıyorum. Bu oturma düzenini bir öğrenciye bilgisayar numarasını baz alarak yazdırıyorum. Yoklamayı da çoğunlukla o listeden yapıyorum.
2- İlk konularda genelde hazırladığım powerpoint sunuları, 1-2 ay sonra hazırladığım çalışma kağıtlarıyla konuya göre (office programları) çeşitli uygulamalar yapıyoruz.
3- Neden olmasın. Ben yaptırmadım.

Geri