Anadolu Lisesinde Ders Seçimi(?)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SİRE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

SİRE

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Anadolu Lisesinde görevli olan hocalarım, ders seçiminizi nasıl yaptı okul? Gelen çizelgede 9. sınıf yok. Birkaç sorum olacak :roll:
- 9. sınıfta ders seçilebiliyor mu?
- Bir de dersi görmüş olan bir sınıf tekrar göremiyor değil mi?
- Sosyal etkinlik dersi(idaredekiler katılıyor bu derse) 2 saat yerine 1 saat seçilemez mi?

Sosyal Etkinlik ve Bilgi ve iletişim yeniçizelgede (1-2) şeklinde olduğu için ikiside olur. 9 larda bit yok ama diğeri seçilebilir

SİRE' Alıntı:
Anadolu Lisesinde görevli olan hocalarım, ders seçiminizi nasıl yaptı okul? Gelen çizelgede 9. sınıf yok. Birkaç sorum olacak :roll:
- 9. sınıfta ders seçilebiliyor mu?
- Bir de dersi görmüş olan bir sınıf tekrar göremiyor değil mi?
- Sosyal etkinlik dersi(idaredekiler katılıyor bu derse) 2 saat yerine 1 saat seçilemez mi?

Norm fazlası görünmemek için üst sınıflardan mı ders seçildi göstermek gerekiyor?
Çalıştığım okul büyük, bu sene 9. sınıflardan epey seçen oldu.
Bu öğrenciler 10. sınıfta aynı dersi seçemeyeceğine göre 11. yada 12. sınıflarda mı ders seçildi göstermek gerekiyor?
Norm fazlası olmamak için sizce çözüm ne?

bu sene BT dersini seçen 9 lar var bizde Hatta bir grup 1 saat diğer grup 2 saat seçti . şu an 9 larda 3 saat BT dersi var.
Bir çizelge yayınlandı . o çizelge 10,11,12. sınıflar için .Yayınlanan çizelgeyi inceledim. BT dersi 10, 11 yada 12. sınıfta bir kez seçilebilir.

sinan36' Alıntı:
bu sene BT dersini seçen 9 lar var bizde Hatta bir grup 1 saat diğer grup 2 saat seçti . şu an 9 larda 3 saat BT dersi var.
Bir çizelge yayınlandı . o çizelge 10,11,12. sınıflar için .Yayınlanan çizelgeyi inceledim. BT dersi 10, 11 yada 12. sınıfta bir kez seçilebilir.
Yani 9'larda ders seçilebiliyor mu hocam? Bizimkiler seçilmiyor dedi, gerçi bir şey bildikleri yok da. :x Ben de seçilebiliyor diye duymuştum.

10 ve 12 lerde seçtir. Birinde Microsoft Office diğerinde OpenOffice yada LibreOffice verirsin.Aynı müfredat olmaz:)
Normalde 1 defa seçilebiliyor da ben yıllarca ikisine de seçtim soran eden olmadı.

Anadolu Liseleri bağımsız normdan çıkarılmış, BÖLGE normuna ilave edilecekmiş.
Arkadaşlar yazıyı tam okuyunca durumun farkına vardım!
Pek çok anadolu lisesi öğretmeni norm fazlası olacak, hatta merkezlerde bölge norm düzeni değişecek.

Şu ana kadar 6 saat dersle anadolu lisesinde durum idare oluyordu :o
Bu durum sadece benim sorunum da değil, çünkü bölge normunda ortaokuldaki arkadaş norm fazlası kalacak.
(Hizmet puanı meselesi)
Bu değişiklik tahmin edilenden fazlasını etkiler!

anadolu liseleri zaten bağımsız normda değildi bu sene başında bende 8 saat ders gözüküyordu norm fazlasıydım diğer okuldaki arkadaş 8 saatle değildi hizmet puanı fazlaydı onun sonra benim okulda 10 saate çıktı bu sefer o norm fazlası oldu ben değildim... bit sadece 1 kez seçilebiliyor o açık ama 9 lar hakkında bilgim yok

SİRE' Alıntı:
sinan36' Alıntı:
Yani 9'larda ders seçilebiliyor mu hocam? Bizimkiler seçilmiyor dedi, gerçi bir şey bildikleri yok da. :x Ben de seçilebiliyor diye duymuştum.
9 lar yine geçen yıl ki gibi seçecek hocam .

Geri