Anadolu ve Fen Liselerinde Çalışan Öğretmenler

Kodla Büyü

Erdadas2010

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Anadolu ve Fen Liselerinde Çalışan Öğretmen arkadaşlarımdan bilgi almak istiyorum.

1- Liselerde Bilişim Teknolojileri Dersi seçmeli?

2- İlköğretimden farkı ne?

3- Liseler mi avantajlı yoksa ilköğretim mi?

4- Yeterli sayıda ders varmı?

Arkadaşlar yardım ederseniz seviniriz. Sınava girmeye karar vermedim.

hocam ben Fen lisesinde çalışıyorum, bu yıl dersim yok. Çünkü geçen yıl 11. sınıflara seçilmişti ders. Bu yıl sadece 12. sınıflarda seçmeli ders grubu var ve ders bir kez seçilebildiği için sosyoloji, psikoloji dersi seçildi onlara da. Yeni çizelgeye göre de artık sadece 12. sınıflarda seçmeli ders grubu var ve o da 1 saat. (bizim ders 2 saatlik)Dolayısıyla fen liselerinde artık ders seçilemiyor. Şimdilik durum.

1.liselerde bilgi ve iletişim adı altında bir ders var biz ona girebiliyoruz ve o ders seçmeli.9. sınıflarda seçmeli ders olamdığından 10-11-12. sınıflara seçtirebiliyoruz.ancak öğrenci bu dersi sadece 1 defa alabiliyor yani 10. sınıfta aldıysa daha alma şansı yok.yani ders bulmak oradada zor
2.ilköğretimden farkı konu olarak tek müfredat var.genel ofis programları internet donanım yazım konuları var.
3.öğrenci profiline bağlı eğer öğrenciler gerçekten iyiyse liseler daha avantajlı.daha sessiz bir ortam.öğretmen açısından ise ilköğretimde daha sıcak bir ilişki varken lislerde öğretmenler kendi halinde sıcak bir ortam olmuyor.

Hocam merhaba,
ben anadolu lisesinde çalışıyorum 3 yılı aşkın zamandır, ders saati yetersizdir her zaman; çünkü 4 yıl boyunca seçmeli bilgi ve iletişim teknolojileri dersi yalnızca 1 kereye mahsus seçilir ve haftada 2 saattir. Ders saatini tamamlamak için görevlendirme ilköğretimde çalıştım hep. Ama bu sene formatörüm ilk kez ve 10 saat dersim var. Bu arada zorunlu formatörlük kavramı yok.
Müfredat düzenleniyor ama şu haliyle program kötü. Ofis programları, donanım, yazılım, internet var konular arasında. İlköğretime göre daha rahat, hem öğrenci sayısı hem öğrenci davranışları anlamında.

2. dönem Anadolu lisesinde çalışmaya başlayacaklardan biri de benim.

14 saat ders varmış , 9 ve 10. sınıflarda dersim varmış.

20 bilgisayarı olan bir BTS mevcutmuş. Sınıf mevcutları 30 civarındaymış.

Uzun süredir ilköğretimdeydim , lise farklı gelecek biraz sanırım.

Fatih projesi de başlangıç aşamasındaymış.

İyi bir başlangıç için neler önerebilirsiniz?

Sayın hocam öncelikle kaygılarını anlıyorum. Ben ilköğretim, düz lise, anadolu lisesi, meslek lisesi hepsinde de çalıştım. İkinci dönem de ticaret meslekte başlayacağım. Tecrübeyle sabittir ki lisede çalışmak her zaman daha iyidir. Sağlam bir duruş sergilediğin sürece hiçbir problem yaşamazsın. İyi çalışmalar dilerim.

Teşekkürler hocam.

Haliyle insan uzun süredir bulunduğu ortama alışıyor.

Sınav yapmayalı epey süre oldu hatta. Not vermek nasıl bir şeydi unuttum.

ben anadolu lisesinde çalışıyorum (asıl branşım fizik BTR yim) bu sene 9 lara seçmeli ders geldi bir grup haftada 1saat bir grup ta haftada 2 saat seçmiş, 10. sınıflarda da 3 saat bilişim dersi var yani toplam 6 saat bilgi ve iletişim dersi var(benim 16 saat Fizik dersim var ). Tüm sınıflarda etkileşimli tahta olduğundan lab bu sene pek kullanılmıyor.

ben de anadolu lisesinde çalışıyorum bu 5. yılım. çok memnunum. ders seçmeli ama idaremiz derse önem veriyor ve 10. sınıflarda hep seçtiriyor. öğrenciler öğrensin bilgisayarı diye düşünüyorlar. bu yıl 16 saat ders var. seneye azalacak ama bt rehber olunca o sorunda geçici olarak çözülüyo.
10 sınıflar olunca ve öğrenciler seçme olunca super ders işleniyo ancak öğrenciler çok soru soruyor derse hazırlıklı gidiyorum hep. 2 saat olması da avantaj ayrıca not var. yazılı sözlü...

inşallah memnun kalırım.

@nese1982 hocam , derslerde neler işliyorsunuz? Nasıl işliyorsunuz? Kısaca anlatabilir misiniz?

Sanki öğretmenliğe yeniden başlıyormuşum gibi

hocam ilk ay donanım anlatıyorum. kasayı söküp içindeki parçalardan bahsediyorum.işlemci ram hdd bios gibi. pc alırken bu özellikleri anlasın istiyorum öğrenciler. sonra windows 7 anlattım çok az.word anlatmak pek zevkli değil ama özet ve öğrencilerin işine yarayacak konuları anlatıyorum. excelde formüller. eğer, eğersay boşluksay gibi formülleri öğrencielr çok seviyo. bunlar 1. dönem konuları.2. dönem access le başlıyacam. tablo sorgy ve form oluşturmayı anlatacam. sonra powerpoint ve internet konusu var.internet konusunda zaten öğrencilerde heves kalmıyor. o hafta netten dosya indirme winrar kurma klasör şifreleme gibi genel konulardan bahsediyorum. son olarak öğrenciler win 7 nasıl kurulur onu istiyorlar. zaman kalırsada onu anlatırım....

bende iki anadolu lisesinde çalışıyorum ..öğrenci profili süper. ders 4 yılda bir kez seçilir. ...rahat ortam. iyi bir okula kapağı atarsan hocam 10 yıl hareket etmezsin... :mrgreen:

@nese1982

yıllık planınız varsa gönderebilir misiniz?

önerileriniz için teşekkürler. :+1:

Geri