Anakartımı tamir ettim :)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ali04
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ali04

Süper Üye
Süper Üye
Elimde bir adet arızalı anakart vardı. Kasayı açtığımda fanlar çalışıyor ama ekrana görüntü vermiyordu. Biraz dikkatli bakınca üzerindeki 4 adet kondansatörün şiştiğini gördüm. Elektronikçiden 4 tanesini 1.5 liraya aldım ve değiştirdim. Şuan çalışıyor. Not Böte mezunuyum.
Belki elinizdeki ana kartlara yapabilirsiniz.
Ayrıntılı Resimli Anlatım :
http://www.overclockers.com/how-anyone- ... apacitors/

güzel çalışma yapmıssınız hocam, bote mezunu olarak bence kendinizi öle kücümsemeyin, nice tef mezunları var teoride bilip de pratikte öğrencilerinden bile geri kalan...

Tebrik ederim, kolay bir iş değil. ama böte ve tef mezunu olmakla alakası yok tef mezunlarına gel kapasitör değiş diye bir şey öğretmiyorlar,sadece lehim yapmayı biraz biliyorlar, fakat ana kart üzerine lehim yapmak gerçekten zor çift katlı ve bağlantılar birbirlerine çok yakın havya bir kayarsa anakartda kayar.

Bu sene en hoşuma giden çoğunuzun bildiği bi fıkrayı yazayım :
adamın biri sürekli bankadan kredi çekmeye çalışıyor
ancak bi türlü
alamıyormuş.
gel zaman git zaman bi arkadaşı x bankasına git orda
herkese kredi veriolar
demiş..
adam hiç vakit kaybetmeden x bankasına gitmiş ve
derdini anlatmış.
görevli:
-"efendim size kredi verebilmemiz için 2 şartımız var.
1.si yüzünüzün, 2.si
dö..... fotosunu bize getirmeniz gerekiyor." demiş.
adam çaresiz peki deyip, şartları yerine getirmiş. 2
hafta sonra kredinin
akibetini öğrenmek için bankaya gitmiş ve görevliye
durumu sormuş.
görevli:
-" malesef size kredi veremiyoruz efendim!"
-"neden?"
-"fotolarınızı inceledik, sizde bu krediyi isteyecek
yüz var; ama ödeyecek
döt yok!" demiş...

Allah'a çok şükür benim başıma böyle bir sorun gelmedi. İnşallah gelmezde :)
Paylaşımınız için teşekkürler ;)

gerçekten tebrikler öyle her şeyi çöpe atmadan tamir edebilme ihtimalini her zaman düşünmeliyiz...

Eskişehir'de bir elektronikçimiz bu işi iyi yapıyordu zamanında. Şimdi yapan yok. Şişmiş, arızalanmış kondansatörler genelde anakart arızalarının ana sebebi. Değiştirmeyi yapabilene helal olsun diyorum. Benim harcım değil malesef.

Bulunduğum yerde malzeme da bulmak imkansız.

Helal olsun hocam, tebrikler :) açıkcası bende böte mezunuyum ama bunu yapmaya hiç yeltenememiştim. açıkcası sizden cesaret aldım, eski bozuk anakartlarda deneyeceğim bunu :)

ali04' Alıntı:
Elimde bir adet arızalı anakart vardı. Kasayı açtığımda fanlar çalışıyor ama ekrana görüntü vermiyordu. Biraz dikkatli bakınca üzerindeki 4 adet kondansatörün şiştiğini gördüm. Elektronikçiden 4 tanesini 1.5 liraya aldım ve değiştirdim. Şuan çalışıyor. Not Böte mezunuyum.
Belki elinizdeki ana kartlara yapabilirsiniz.
Ayrıntılı Resimli Anlatım :
http://www.overclockers.com/how-anyone- ... apacitors/

hocam bu sorun bende de var ama kondansatörlere baktım hiç şişen yok galiba hepsi düz görünüyor. bu sorun için başka önerisi olan var mı?
bilgisayar bir açılıyor kafasına göre bir açılmıyor. eskiden çok az yapardı ayda bir felan. şimdi günlük yapıyor.

paylaşımın için teşekkür ederim. Yazını biraz önce gördüm. Bugün milli eğitimde görevlyim kasanın içine bakamadım henüz ama aynı sorun bende de var. yani fanlar çalışıyor monitöre görüntü gelmiyor. Acaba sorunun kaynağı ne olabilir. Elektrikten şüpheleniyorum ama. Maalesef bizim labda varda.

Bende de benzer sorunlar çok sık oluyor. Teknik servis elektrikten demişti. Kasanın içinde statik elektrik birikiyormuş. Kasayı aç, ram, ekran kartı, ses kartı ethernet ve güç kabloları ne varsa çıkar 5-10 dk sonra tak. bende bu şekilde çalışıyorlar. Erana görüntü gelmeye başlıyor

isa_tonyali' Alıntı:
Bende de benzer sorunlar çok sık oluyor. Teknik servis elektrikten demişti. Kasanın içinde statik elektrik birikiyormuş. Kasayı aç, ram, ekran kartı, ses kartı ethernet ve güç kabloları ne varsa çıkar 5-10 dk sonra tak. bende bu şekilde çalışıyorlar. Erana görüntü gelmeye başlıyor
Aynı sorun bende de bir bilgisayarda var fakat o kadar söküp takmaya gerek var mı hocam ya? Ben sadece güç kablosunu çıkarıp 1 dk sonra geriye takıyorum. Çalışıyor. Şu kondansatörleri ben de bir kontrol edeyim :)

Geri