Öğretmenlerin kullandığı bilgisayarı cuma günü normal şekilde kapattık fişini çektik. Pazartesi fişe takınca ekrana görüntü gelmiyordu ben de pcyi eve getirdim bir güzel hassas bir şekilde temizledim işlemciyi rami taktım pc açıldı ancak ekrana görüntü gelmeme sorunu devam etti. O ara pc çalışıyordu ve kendi kendine çalışırken 1-2 dakika geçmedi pat diye kapandı ve bir daha açılmadı. Acaba işlemci fan ayakları mı oturmadı diye kontrol ettim herşey normaldi. Bütün malzemeleri yeniden itina ile söktüm statik elektrik yüklendiyse diye transistörlerdeki elektriği boşaltmak için pili çıkardım powera basılı tuttum yine herşeyi güzelce taktım ama yine olmadı. Ne yaptıysam olmadı. Pc hiç açılmıyor power kutusunu açınca klavyenin ışıkları yanıyor ve sönüyor power düğmesine basınca fanlarda ve hdd ledlerinde milisaniyelik bir hareket oluyor. Ama bir türlü pc devreye girmiyor. Dert bir taneyken okulda bilgisayar sınıfında bir pcye virüs bulaştığını gördüm onda açılma sorunu yoktu. Format atarken pc aynı diğeri gibi tak diye kapandı ve ne yaptıysam olmadı. İşlemci ve ramler çalışıyor başka pclerde denedim. Ama iki anakartta bir türlü çalışmıyor. Pcler Casper Halley. Anakartlar foxconn P4M800P7MA.
Sizce ne yapabilirim? Sonuçta okul bilgisayarları. Anakartlar yandı mı acaba? Ucuz bir şekilde bu pcleri nasıl kurtarabilirim?
Sizce ne yapabilirim? Sonuçta okul bilgisayarları. Anakartlar yandı mı acaba? Ucuz bir şekilde bu pcleri nasıl kurtarabilirim?