Anakartta kart okuyucuyu nereye takacam

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buralp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

buralp

Site Gezgini
Arkadaşlar elimde bir kart okuyucu var markası bu QUATRONIC ALL IN ONE DAHİLİ KART OKUYUCU 3,5.anakartta bu kart okuyucuyu nereye takacam yardımcı olabilir misiniz

anakart üzerinde birinci sırada 4 diğer sırada 5 pin olan bir yer var
....
.....
bu şekilde dikkatli baktığınızda onaya uyan başka biyer olmadığını görebilirsiniz

Hocam direk USB portuna takıyorsun kart okuyucuyu, hem44 isimli arkadaşımın belirttiği gibi bir sıra dörtlü bir sıra beşlidir.

RoboTek' Alıntı:
anakartın modeli adı nedir?Varsa kitapçığına bak şemada gösterir

aynen katılıyorum, anakart kitapçığından bakılması tavsiyemdir. aksi halde yanlış yöne takmanız, usb olarak takacağınız birimlerin yanmasına sebep olabilir.kasa üzerinde, ön paneldeki usb girişlerini anakarta ters bağlayıp flash bellek yakanları biliyorum.

Anakart üzerindeki boş olan USB bağlantı noktalarından herhangi birine takabilirsiniz. Elinizdeki kart okuyucunun soketinin üzerindeki deliklerden biri kapalı olur ve bu da anakart üzerindeki USB bağlantısına takarken yanlış takmanıza engel olur. Eğer bu şekilde değilse yani tek tek kablo olarak geliyorsa bağlantılar USB bağlantılarını anlatan bir kaynaktan kontrol etmeniz gerekecek.

share_' Alıntı:
RoboTek' Alıntı:
anakartın modeli adı nedir?Varsa kitapçığına bak şemada gösterir

aynen katılıyorum, anakart kitapçığından bakılması tavsiyemdir. aksi halde yanlış yöne takmanız, usb olarak takacağınız birimlerin yanmasına sebep olabilir.kasa üzerinde, ön paneldeki usb girişlerini anakarta ters bağlayıp flash bellek yakanları biliyorum.

Öyle bişey olması imkansız, ters şekilde takılamaz oraya, adamlar onu düşünmüş ve ona göre tasarlamış. bi taraf 4 lü bi taraf 5 li ve ucun biri kapalı
kapalı olan taraf 4 lü sıraya gelecek nasıl ters takılabilirki?

anakart kitapçığına gerek yok ,Anakart üzerindeki önpaneldeki usb girişlerininde bağlandığı kısımlardan boş olan bir modüle takılır eğer tümleşik 5 pinli ise zaten arkadaşında dediği gibi ters takmak mümkün değil ama,eğer kablolar tek tek ise o zaman eksik pinli olmayan taraftan başlayarak, +5v(vcc), -data, +data, GND. sırasına göre takılmalıdır.

sinaaat' Alıntı:
anakart kitapçığına gerek yok ,Anakart üzerindeki önpaneldeki usb girişlerininde bağlandığı kısımlardan boş olan bir modüle takılır eğer tümleşik 5 pinli ise zaten arkadaşında dediği gibi ters takmak mümkün değil ama,eğer kablolar tek tek ise o zaman eksik pinli olmayan taraftan başlayarak, +5v(vcc), -data, +data, GND. sırasına göre takılmalıdır.

Hocamız çok güzel anlatmış

tşk ederim arkadaşlar bende yanma olaylarını duydugum için emin olmak için yazdım. usb 7,8 portuna taktım sorunsuz çalışıyor.

Geri