Anaolu Teknik Lisesinin avantajları

Kodla Büyü

gökalp

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Herkese iyi çalışmalar;

Arkadaşlar okulumuzu (Meslek Lisesi ) tanıtıcı bir broşür hazırlıyorum. Bu sene ilk defa Anadolu Teknik Lisesi'ne öğrenci kabul edilecek. Broşürde vurgulamam gerekiyor. Sizce ATL ve MTOk avantajlarını vurgulayacak neler yazabilirim?

Sofistike' Alıntı:
Üniversiteye direkt geçiş diyebilirsiniz mesela.

Hocam orasını "Üniversitelerin ön lisans programlarına doğrudan sınavsız geçiş hakkının olduğunu
ve "Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Mühendisliği, İç Mimarlık, Biyomedikal gibi 4 yıllık bölümlere LYS puanı ile %60 kontenjan ile sadece meslek lisesi öğrencilerinin yerleşebildiğini" şeklinde zaten yazdım...

Sınavsız geçişte birinci öncelikli olduklarını da yazabilirsiniz.
Hem meslek derslerini hem de kültür derslerinin yoğun alındığı bir bölüm olduğunu, hem meslek edindirip, hem de üniversiteye hazırladığını gibi şeyler yazabilirsiniz.

yakuphan' Alıntı:
Hem meslek derslerini hem de kültür derslerinin yoğun alındığı bir bölüm olduğunu, hem meslek edindirip, hem de üniversiteye hazırladığını gibi şeyler yazabilirsiniz.

Cevaplarınız için teşekkürler...
yakuphan hocam oara ya da " Teknik lise ve Anadolu Teknik Lise bölümlerinde haftada 24 saat üniversiteye yönelik dersler olduğunu" yazdım ama nasıl olmuş ...

gökalp' Alıntı:
yakuphan' Alıntı:

Cevaplarınız için teşekkürler...
yakuphan hocam oara ya da " Teknik lise ve Anadolu Teknik Lise bölümlerinde haftada 24 saat üniversiteye yönelik dersler olduğunu" yazdım ama nasıl olmuş ...

24 saat şeklinde sayı vermeyin de yuvarlak cümlelerle, Mesleki eğitim yanında Üniversiteye yönelik kültür derslerinin de ağırlıkta olduğunu belirtirseniz iyi olur.

Günde 9 saat ders görerek aşırı yorulduklarını,
kültür dersi alıyor olmaları derken, saçma sapan seçmeli dersler aldıkları,
Seçmeli ders sayısı fazla olduğu için 10. sınıfta alabilecekleri seçmeli derslerin nerdeyse tamamını aldıkları için 11. ve 12. sınıfta alacak seçmeli ders bulamadıkları için üniversite sınavlarında işlerine yaramayacak dersler almak zorunda olmaları,
Günde 9 saat okula gelmeleri yetmemiş gibi 15 tatil ve yaz aylarında da staja gitmek zorunda olmaları,
12. sınıfta okula 5 gün gelmek zorunda olmaları
EML öğrencileri gibi İşyeri açma ve ustalık belgesi alamayacaklarını
vs. gibi olumsuzluklardanda bahsedin bence..

SHİFT+DEL' Alıntı:
Seçmeli ders sayısı fazla olduğu için 10. sınıfta alabilecekleri seçmeli derslerin nerdeyse tamamını aldıkları için 11. ve 12. sınıfta alacak seçmeli ders bulamadıkları için üniversite sınavlarında işlerine yaramayacak dersler almak zorunda olmaları,
Günde 9 saat okula gelmeleri yetmemiş gibi 15 tatil ve yaz aylarında da staja gitmek zorunda olmaları,

Harika özetlemişsin hocam hiçbir avantajı yok daha birsürü dezavantaj sayılabilir, ne meslek nede kültür derslerini tam öğrenebilirler, bir koltuğa iki karpuz sığmaz, zaman kaybı öğrencilere acıyorum...

Atl mezunuyum ve sadece Atl programı olan okulda çalışıyorum maalesef durum böyle hocam... :cry:

ATL nin bir avantajını görmedim. Sınavsız girişteki öncelik dışında bir avantajı yok. Zaten sınavsıza gitmek için hiç atl ye gelmesinler daha iyi...

niyatovic' Alıntı:
SHİFT+DEL' Alıntı:

Harika özetlemişsin hocam hiçbir avantajı yok daha birsürü dezavantaj sayılabilir, ne meslek nede kültür derslerini tam öğrenebilirler, bir koltuğa iki karpuz sığmaz, zaman kaybı öğrencilere acıyorum...

Atl mezunuyum ve sadece Atl programı olan okulda çalışıyorum maalesef durum böyle hocam... :cry:

Arkadaşlar bunlar gerçekler olsa da bana avantajları lazım :)

Geri