Android Uygulamam; Veliler beğendi, öğrenciler beğenmedi..

Kodla Büyü

yasamisd

Aktif Üye
Okulda öğrencilerin yaptığı davranışları kayıt altına almak için bir yöntem düşündüm ve biraz uğraşmayla bu uygulamayı oluşturdum. Uygulamayı kendim bizzat kullanıyorum ve velilerden çok olumlu dönütler alıyorum. Öğrenciler ise bu durumdan biraz rahatsız çünkü dersteki olumsuz davranışlarının veliler tarafından öğrenilmesini istemiyorlar. Bazı öğrenciler de bu sistemi uygulamaya başladıktan sonra davranışlarını biraz çeki düzen verdiler. Bu da zaten benim istediğim şeydi.

Sistem nasıl çalışıyor?
-Android tabanlı uygulamaya girdiğim sınıfları, dersleri ve öğrencileri ekliyorum.
-Sonra sınıfta ortaya çıkabilecek davranışları ekliyorum.
-Dersten sonra her öğrencinin yaptığı davranışları kaydediyorum.
-Sistem otomatik olarak telefon numarası olan öğrenciler için kısa mesaj oluşturuyor.
-Daha sonra SMS kutusundan mesajları gönderebiliyorum.
-İstersem verileri internete yükleyerek velilerin başka bir uygulamadan bu davranışları görüntülemesini sağlıyorum.

Bu uygulamayı kullanmak isteyen öğretmen arkadaşlar Google Playden aşağıdaki linki tıklayarak daha geniş bilgi alabilirler.

E-Sınıf Davranış Yönetimi
https://play.google.com/store/apps/deta ... mr.e_class

E-Sınıf Veli
https://play.google.com/store/apps/deta ... ass_parent

Whenifeelit' Alıntı:
Öğrencilerle konusmak bir agabey/abla gibi yaklasip dertlerine ortak olarak sorunlarini cozmek yerine tehditkar bir sistemi tercih etmeniz sizin bir öğretmenden çok aylik geliri icin memurluk yapan biri oldugunuzu gosteriyor. Ogretmenlik gibi kutsal bir meslegi bu denli igrenc hale getirdiginizden dolayi kendinizden utanmalisiniz.

Edit:imla

Ancak bu kadar güzel yazılabilirdi. Son noktayı koymuşsunuz.

Whenifeelit' Alıntı:
Öğrencilerle konusmak bir agabey/abla gibi yaklasip dertlerine ortak olarak sorunlarini cozmek yerine tehditkar bir sistemi tercih etmeniz sizin bir öğretmenden çok aylik geliri icin memurluk yapan biri oldugunuzu gosteriyor. Ogretmenlik gibi kutsal bir meslegi bu denli igrenc hale getirdiginizden dolayi kendinizden utanmalisiniz.

öğrenci veya velisiniz sanırım. öğrenci davranış şekillenmesi için gerekli parçaları birleştirmek için uğraşılmış yazılımı mesleki ahlaka bağlamanızdan anlaşılabiliyor.

Siz böyle yazınca Ortaçağ'da büyücü diye asılan bilim adamları geldi. Adam bi yazılım geliştirmiş, önce bi deneyin eksiklerini bildirin sonra işin eğitim boyutunu söyleyin. Mümkünse daha yapıcı, kırmadan ve böyle kendini geliştirmeye açık arkadaşlarımızın sevkini bitirmeden.

Whenifeelit' Alıntı:

sen daha büyüklerinle konuşmayı bilmiyorsun ki öğretmenlikleriyle ilgili yorum yapıyorsun.
büyüyünce sen daha iyisini yaparsın.

Whenifeelit' Alıntı:

Uygulamayı bir tehdit aracı olarak değil bir bilgilendirme servisi olarak tasarladım. Bunu minyatür bir veli toplantısı olarak da düşünebilirsiniz. Zaten veli toplantıları da öğrenci gelişimini velilerle paylaşmak için değil midir?
Olayı sadece olumsuz davranışlar yönünden de değerlendirmeyin. Olumlu davranış gösteren öğrencilerin de pekiştireç alması hoşlarına gidecektir.

ilk zamanklarda etkili olur ama sürekli mesajlar gidince önemsenmemeye başlar bu mesajlar. hatta bıkkınlık verir veliye. eskiyi özler :)

Emeğinize sağlık olaya program olarak bakarsak faydalı bir çalışma olmuş anlık davranış takibi için gayet faydalı bir program.

bence gayet güzel bir uygulama ve etkileşim için harika olmuş. çünkü artık öğrenciye ceza ya da vb. yaptırımlar kesinlikle velinin durum hakkında bilgilendirilmesi kadar etkili değil. şu an programı kurmadım ama merak ettiğim bir olay şu herkes sadece kendi öğrencisini takip edebilecek değil mi? altı çizili kısmı silmedim bilerek vecevabını veli uygulamasında gördüm bence çok başarılı olmuş :)diğer öğrencilerin durumlarının bütün velilerce görünmesi sıkıntı oluşturabilir. Birde bu tarz uygulamaların kullanımında velinin bilgilendirilmesi ve izninin alınması da biz öğretmenler üzerinde oluşabilecek olumsuz durumları engelleyebilir.

madlion' Alıntı:
bence gayet güzel bir uygulama ve etkileşim için harika olmuş. çünkü artık öğrenciye ceza ya da vb. yaptırımlar kesinlikle velinin durum hakkında bilgilendirilmesi kadar etkili değil. şu an programı kurmadım ama merak ettiğim bir olay şu herkes sadece kendi öğrencisini takip edebilecek değil mi? diğer öğrencilerin durumlarının bütün velilerce görünmesi sıkıntı oluşturabilir. Birde bu tarz uygulamaların kullanımında velinin bilgilendirilmesi ve izninin alınması da biz öğretmenler üzerinde oluşabilecek olumsuz durumları engelleyebilir.

Tabii ki herkes sadece kendi öğrencisinin bilgilerini görebilecek. Veriler yüklendikten sonra sistem her öğrenci için bir kod oluşturuyor. Öğretmenin velilere vereceği bu kod ile ve okul numarasını kullanarak bilgilere ulaşabiliyor.

Fikir güzel gibi duruyor. biraz düşününce sakıncalı olabilecek yanları da yok değil. Öğrencinin bu baskı altında okul hayatı zindana döner. Öğrenci çocuktur. özelikle alt sınıflarda. Yaramazlık yapmak onun hakkı. Veliye söylenmesi gereken var birde söylenmemesi gereken.
Baskıcı bir yöntem olabilir bu yazılım

Elinize sağlık sayın hocam, kendini bilmez bazı yorumlar sizin şevkinizi kırmasın, her okulda uygulanması gereken bir uygulama olmuş, eksikleri giderilirse çok faydalı olacaktır.

güzel bir uygulama olmuş hocam siz olumsuz yorum yapanlara bakmayın. faydalı olmak isteyen insan elindeki kalemle yazı yazar birşeyler öğretmeye çalışır, faydasız insan o kalemi alır birinin gözüne batırır. siz güzel bir uygulama yapmışsınız iyi yada kötü yönde kullanmak kişinin kendisine kalmış birşey artık.

bt.ogretmeni' Alıntı:
Elinize sağlık sayın hocam, kendini bilmez bazı yorumlar sizin şevkinizi kırmasın, her okulda uygulanması gereken bir uygulama olmuş, eksikleri giderilirse çok faydalı olacaktır.
Eksiklikleri belirtirseniz gidermeye çalışırım.

alpaygunes' Alıntı:
Fikir güzel gibi duruyor. biraz düşününce sakıncalı olabilecek yanları da yok değil. Öğrencinin bu baskı altında okul hayatı zindana döner. Öğrenci çocuktur. özelikle alt sınıflarda. Yaramazlık yapmak onun hakkı. Veliye söylenmesi gereken var birde söylenmemesi gereken.
Baskıcı bir yöntem olabilir bu yazılım

Haklısınız. Ama bir öğretmen olarak bu dengeyi kolayca kurabiliriz. Söylenmesi gereken şeyleri kaydeder gerekmeyenleri kaydetmeyiz. Ben özellikle iyi davranışları kaydetmeye çalışıyorum. Olumsuz davranışı çok olan bir öğrencinin iyi bir davranışını gördüğümde iyi olanı kaydedip gönderiyorum ki öğrenci için teşvik olsun.

Geri