Animasyon Nasıl Yapılır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif

Ekli dosyalar

• animasyon.png
    animasyon.png
    95.5 KB · Görüntüleme: 1,595
her ne kadar fareyle yada kağıda çizmeyi beceremesem de süper. Bağlantı için Teşekkür ederiz. Lakin 24 dakikalık bir animasyon filmi için 1 yıl harcamak gerekiyomuş.

Tabi bu işler kolay değil bizler Flash programıyla iki hareket veremiyoruz. Birde adamların yaptıklarına bakacak olursak ortam, karakterler, bu karakterlere verilen hareketler, seslendirmeler, efektler...

ekip işi bu.adam gibi üniversitelerimiz ve hocalarımız olsa yetenekte - zekâda fazlası ile var..ama tek başınaysan ve istanbul dışında bir yerdeysen olmuyor işte..oxford vardıda okumadık mı :)

şu an böyle tasarımlar ve animasyonlar yapan arkadaşlarımız var bence ülkemize haksızlık etmeyelim tek sorunumuz ortak bir akılla hareket edebilecek organizasyonlar oluşturamamamız :( :(

bizde herşeyi tek bir kişiye yükleme gibi bir problem var. need for speed most wanted oyununun sonunda yapanların isimleri geçiyor ben 200 den sonrasını sayamadım. fakat biz herşeyde yalnızız sorun bu.

Tabi canım ekip ve bütçe olduktan sonra neden olmasın. Biz biraz tembeliz birazda bize sahiplenen yok, buyüzden ülke olarak bu çalışmaların çok gerisindeyiz. İki Türk kardeşin Almanyada şirketleri var şu Criysis oyunun yapımcıları Craytek firması onlarla gurur duyuyorum vallah helal olsun.

üniversitede pc ortamında yazarlık dilleri dersine gelen hocamızın ilk derste bize söylediği söz: "arkadaşlar bu konuyu bende bilmiyorum, hep birlikte öğreneceğiz" oldu. ve hep birlikte flash öğrendik :!: dönem sonunda bir yuvarlak çizip onu sağdan sola yukardan aşağıya hereket ettirebiliyorduk. ve her dönem bu hoca bizim mesleki derslerimize geldi ve ilk sözleri yine aynısı oldu. demek istidiğim üniversitelerimiz de boş. akademisyenler yeterli değil. oradada işler ahbap-çavuş ilişkisiyle yürüyor. hak eden hakettiği yere gelimiyor. biz kendi çabalarımızla bişeyler yaptık. ama mezun olupta format atmayı bilmeyenlerde vardı. ben bütün suç üniversitelerin demiyorum ama neden böyle işler yapadığımızın sebeplerinden biri bu.

Biz her işi yaparız diyoruz bundan kaybediyoruz adamlar bir alanda uzmanlaşıyor avrupanın bu denli gelişmesinin nedeni de bu. Her iş yapamazsın işte.

yıl 2000 üniye girdim bölümde 3 hoca var.1 tanesi kurucu eğitim fak. profu 2.si 2 yıllık bitirmiş bir hoca 3.sü eğitim bilimleri doç. hocası.. burası böteydi

yıl 2011 bölümde 4 hoca var galiba 2 tanesi eğitimci 1 tanesi fizik bölümünden diğeride dışarıdan derslere giriyor sanırım..

11 yılda katedilen yol bu malesef.

tcoalngsau' Alıntı:
yıl 2000 üniye girdim bölümde 3 hoca var.1 tanesi kurucu eğitim fak. profu 2.si 2 yıllık bitirmiş bir hoca 3.sü eğitim bilimleri doç. hocası.. burası böteydi

yıl 2011 bölümde 4 hoca var galiba 2 tanesi eğitimci 1 tanesi fizik bölümünden diğeride dışarıdan derslere giriyor sanırım..

11 yılda katedilen yol bu malesef.
Bizim bölüm hocaları da fizikçi ve ingilizceciydi. Malesef buda Türkiye gerçeğinden bir başkası. Şimdide Nimet hanım, yurt dışından 40 bin öğretmen getirtiyor. :sleep:

Geri