ANKARA FORMATÖRLÜK-BT REHBER ÖĞRETMENLİĞİ

Kodla Büyü

zafer_can

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ankarada durum nedir acaba? Formatörlükler başladı ama süreç nasıl işleyecek formatörlükler iptal edilip BT Rehber öğretmenliği için başvuru alınacak mı yoksa bu sene formatörlük devam mı?

Bilgisi olan arkadaşlar var mı?

Re: Ynt: ANKARA FORMATÖRLÜK-BT REHBER ÖĞRETMENLİĞİ

Calisirken bt rehber ogretmeni gibimi calisilacak.

görevlendirme nasılsa öyle çalışılacak çünkü resmi durum bu ama yine okuldan okula değişecek

Ankara BTR'yi bu dönem yapmayıp sadece formatör olanları direkt BTR'ye geçirdi. 2. dönemden itibaren başlıyormuş.

yoo direk dedimki 2.30 dan sonra mesai biter açabilirsem ezgersiz açarım bişey demediler zaten karışmıyolardı çünkü kendileri erkekn kaçıyorlar

arkadaşlar okulum ilk okul oldu ve sınıf yetersizliği nedeniyle bt dersi seçilmedi formatörlüğüm onaylandıktan sonra ve bt sınıfı küçük bir odaya taşındı 10 bilgisayarda depoya kaldırıldı bu konuda yapmam gerekeni yaptım ilçeye bildirdim ama cevap yok neyse şimdide müdür bu depodaki bilgisayarları sınıflara dağıtmak istiyor, nasıl olsa btr oldun ders seçilmesi gerekmiyor yazıda yok dedi, seneyede seçmeyiz o bilgisayarları sınıflara dağıtalım dedi, bunu da engelledim ama yavaş yavaş da mantıklı geliyor, atıl durumda kalmasından sa dağıtmak mantıklı olabilir mi ilk okulda nasıl olsa artık ders yok yeni yazıda derse yönelik bir şey de yok sizce ne yapmalıyım

Ankara yı bu konuda takdir ediyorum işleri kolaylaştırıyorlar. Afyon önceki uygulamada 4 eki son başvuru tarihi diye duyuru yaptı şimdide yeni uygulamaya 19 ekim son başvuru tarihi koydu başvuru için 15 gün ayırdı ekim de gitti kasıma ancak başlarız göreve

nasılsa btr oldun ne demek hocam bu görevlendirme dersin seçilmesi senin o okulda kalmanı sağlar

Arkadaşlar çalışma saatleri belirtilmemiş yazıda net bir şekilde eski sistem mi çalışacağız yoksa yeni sistem haftalık 30 saat mi

ogretmen006' Alıntı:
nasılsa btr oldun ne demek hocam bu görevlendirme dersin seçilmesi senin o okulda kalmanı sağlar

hocam yeni yazıda en az 6 saat gibi bir şey yok eskisi gibi, birde burası zaten ilkokul burda çok fazla kalamam ilk fırsatta orta okula geçmek istiyorum dersim zaten en başından beri yoktu bu durumda siz ne yapardınız

birde müdür bey rehber öğretmenler gibi dedi benim içinde doğru anladı yazıyı yani:) 9-15 oldu çalışma saatlerim

Resimdeki gibi saçma bir programım var. Öğleden sonra 1 ve 2. sınıfda iki çocuğum olduğundan sıkıntı yok, ama bu sabah ilk saatler zorluyor biraz.
Şimdi bu yeni uygulamada çalışma saati ne oldu allah aşkına biri söyleyebilir mi?
Yazıda " Sabahçı Öğlenci ayrı ayrı iki öğretmen görevlendirilebilir" diyor.
Şimdi Ankara yeni başvuru almadı, okulda tekim formatörüm, ikincinin gelme ihtimali yok, üstelik ilçede formatör ihtiyacı var, ikinci okula görevlendirme çıkıyor du, direkten döndü geçen hafta.

Şimdi ben sabahçı ya da öğlenci olmayı talep edebilir miyim?
Sabahçı yada öğlenci oldum diyelim, Diğer devredeki dersler ne olacak? Kurulda belirlenmiş 8 saat ders seçilmiş(NOT: Okulum ilkokul oldu, 7.sınıflarda ders var 8 saat), 3 haftadır giriyorum.
Yok eğer ben aynı düzen 07:30 - 17:40 devam edeceksem ne anladım BT Rehberliğinden......

Ekli dosyalar

• ders programı.jpg
    ders programı.jpg
    39.1 KB · Görüntüleme: 412
ogretmen006' Alıntı:
hocam yazıda eğitim öğretim saatleri içinde diyor

Hocam günlük kaç saat ya da belirli saatler arasında demiyor o yüzden dedim ben tek öğretmenim ve ikili eğitim var eski sistem devam yani yazıya göre

sedkorn' Alıntı:
Resimdeki gibi saçma bir programım var. Öğleden sonra 1 ve 2. sınıfda iki çocuğum olduğundan sıkıntı yok, ama bu sabah ilk saatler zorluyor biraz.
Şimdi bu yeni uygulamada çalışma saati ne oldu allah aşkına biri söyleyebilir mi?
Şimdi Ankara yeni başvuru almadı, okulda tekim formatörüm, ikincinin gelme ihtimali yok, üstelik ilçede formatör ihtiyacı var, ikinci okula görevlendirme çıkıyor du, direkten döndü geçen hafta.

Sabahçı yada öğlenci oldum diyelim, Diğer devredeki dersler ne olacak? Kurulda belirlenmiş 8 saat ders seçilmiş(NOT: Okulum ilkokul oldu, 7.sınıflarda ders var 8 saat), 3 haftadır giriyorum.
Yok eğer ben aynı düzen 07:30 - 17:40 devam edeceksem ne anladım BT Rehberliğinden......

belki de
öğleden önce 3 öğleden sonra 3 saat görevlendirilrsiniz.tabi programı yeniden ayarlamak gerekecek.

Şubat ayında mevcut formatörler yeni ünvanları olan BT rehberi olarak halen görevli oldukları okulda devam edecek ve diğer BT öğretmenleri için yeni başvurular alınacaktır diye tahmin ediyorum. Hatta şimdi bile formatör olmamış mevcut BT öğretmenleri için başvuru alabilirler gibime geliyor.

TRABZON'un yazısını gördünüz mü arkadaşlar. Bu yazıyı emsal göstersek. Sonuçta illere göre farklı uygulamaların olamamsı gerek mantıken. Gerçi MEB ve mantık birlikte kulağı tırmalıyor.

sedkorn' Alıntı:

hocam hersey idareye bağlıgerçekten bizde de ikili eğitim hem sabah hem öğleden sonra ders var. bizde benim dersi asla saatlere koymuyorlar. en erken dersim 3. saatte. ben formatör değilim. sadece sabah 18 saat dersi aldım. öğleden sonraki dersleri almak istemiyorsan dilekçe ver dediler. ben teklif etmedim onlar etti. öyle işlerine geliyordu sanırım. ben deistemiyorum diye dilekçe verdim. kabul etseydim haftada 4 gün akşam 5-7 arası derse gidecektim. o 9 saati başkaları veriyor

arkadaşlar ankara ek olara btr alıyor. başvurular bugün başlıyormuş. okula gelen resmi yazı ekte:

Ekli dosyalar

Summer_06' Alıntı:
arkadaşlar ankara ek olara btr alıyor. başvurular bugün başlıyormuş. okula gelen resmi yazı ekte:

Yalnız şu an http://ankara.meb.gov.tr/bilisim/basvuru adresi açılmıyor başvuru yapamıyoruz.

Bir diğer nokta da yazıda diyor ki ;

Buna göre biz ikili öğretimde 2 kişiyiz birimiz formatörlük yapıyor diğerimiz derslere giriyordu. Derslere giren kişi BTR istediği zaman kendi okulunda görevlendirilmeyip Fatih projesi kapsamında kurulu olan bir okula görevlendirilme ihtimali var mıdır?

Ekli dosyalar

• ek-gorevlendirme.JPG
    ek-gorevlendirme.JPG
    47.5 KB · Görüntüleme: 355
Geri