Ankara'da gezilecek yerler, yiyilecek yemekler..

Kodla Büyü

zafer_can

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Amaç paylaşımsa;

Ankaralı arkadaşlar nerelerde yemek yersiniz? Ankaranın neresi gezilir? haydi bakalım..
İlki benden olsun kokoreç yiyecekseniz 2 alternatif çiftlikte şençam veya profesör

Yaz günlerinde papazın bağı oturup muhabbet etmek için..

Ankara'lı değilim ama bir gittiğimde Estargon Kalesin'de Özbek Sofrası var Özbek pilavı ile şu an ismini hatırlayamadığım kuzu etini buharda pişirdikleri bir yemek var çok ama çok güzeldi. Bir daha ki Ankara'ya gidişimde mutlaka uğrayacağım yine...

Ankarada AVm ler dolu eğer onlardan zaman kalırsa gezilebilir. Şayet Forum AVM veya Antares e giderseniz Ege Lokmacısından lokma yemenizi tavsiye ederim.

Estergon kalesini biliyorum hocam tavsiye edilebilir. Ama gittiğinde sadece yemek yemenin dışında bişeyleri olmayan bir yerdir.

tunalı da volta atacaksın kuğulu da kuğulara simit atacaksın.. göksu da dağ kızağına bineceksin..

meşrutiyet caddesi hatay sokakta iskenderun döner var iskenderun usulü oldukça lezzetli :)

Ankarada yenebilecek en güzel şey, Dikmendeki Tavacı Recep'te Kaburga Dolması. Daha iyisini bilen sölesin. En iyisi bu hadi bakalım :lol:

zafer_can' Alıntı:
Estergon kalesini biliyorum hocam tavsiye edilebilir. Ama gittiğinde sadece yemek yemenin dışında bişeyleri olmayan bir yerdir.

ben de Estargon Kalesini Özbek Sofrası'nın yerini belirtmek için kullanmıştım, benim de amacım sadece yemekti :++:

Ama şöle bi durum var. Nimet Çubukçu bakanken karşı masamda o yemek yiyordu. Size de Ömer Dinçer denk gelebilir...

ridade' Alıntı:
Ankarada AVm ler dolu eğer onlardan zaman kalırsa gezilebilir.
Ankara da öyle gezilebilecek tabii güzelliği olan çok yer yok. Yemekler ise eh işte . Şöyle ağız tadıyla yemek yenebilecek yerler az...Yemeklerin yanında meze,ikram felan hiiiç.(herşey parayla :) )Bazı Hatay,erzurum... vs lokantalarında güzel yemeklere rastladık biz. Onlar da işte fena değil ....

pek bişey yapılmaz ankara da. 4 yıldır ank.dayım adana kebap yiyebileceğim tek yer bulamadım :oops:
ama döner veya pide yemek isterseniz mutlaka uğramanız gereken yer, etlik'te "özler" i tavsiye ederim. çok gösterişli değildir ama lezzetçe oldukça zengindir, yemeğin üzerine kadayıf yemeyi unutmayın, kadayıfı hiç sevmeyen biri olsamda orda mutlaka yerim.

tavacı recep usta, esat aspavaları , çiftlik dondurma ve kokareç bunlar herhalde her ankara' da bulunanların gittiği yerlerdir.

sdh' Alıntı:
ridade' Alıntı:
Ankarada AVm ler dolu eğer onlardan zaman kalırsa gezilebilir.
Ankara da öyle gezilebilecek tabii güzelliği olan çok yer yok. Yemekler ise eh işte . Şöyle ağız tadıyla yemek yenebilecek yerler az...Yemeklerin yanında meze,ikram felan hiiiç.(herşey parayla :) )Bazı Hatay,erzurum... vs lokantalarında güzel yemeklere rastladık biz. Onlar da işte fena değil ....
esattaki aspavalara uğramanı tavsiye ederim..

ogretmen006' Alıntı:
hocam hesap ne kadardı tavacı recep ustada

Hocam 1 sene önce 2 kişi 70 lira ödedik. Ancak yemek öncesi mezeler, yemek ve yemek sonrası tatlı harikaydı. 70 lira ödediğimde biras pahalı gelmişti, ancak. Ondan daha kötü bi yere de aynı parayı verince. Diğer yerlere göre, uygun olduğunu düşündüm.

meşrutiyette tarihi mutfak restoran tavuk germeç tavsiye ederim. hacı babada (konya yolunda ki) iskender üstü dondurmalı baklava.

Geri