Ankaradamerkezde ki arkadaşlar projeksiyon kablosu yardım

Kodla Büyü

mstfince

Aktif Üye
Arkadaşlar bizim elimizde 7-8 tane vga kablosu var ve tek eksiği bir ucunda ki tırnakların kırılması yeni kabloya para verip durmaktan bıktık ve bu kabloları toplu olarak yaptırmak istiyoruz.
Konya sokak diye bir yer varmış bu işlerin yapılabildiği.Bu konuda bana bilgi verebilir yada bu işi halledecek birilerinin telini gönderebiir misiniz?

selamlar hocam ankarada değilim ama şunu söyleyebilirim her elektronikçi bunu yapabilir. zaten içerisinde 8 kablo iş görüyor sizin kablo da ya 8 li ya da bir kaç tane ek vardır birer birer pinleri bulup lehim yapacak o kadar. yalnız işçilik de az almaz onu da söyleyim yeni yapılan yeri yukarı projeksiyona bağlatırsan eski olan muhtemelen daha sağlam olacaktır o aşağıda kalsın tavsiyem. mutlaka kontrol etsin kısa devre varmı diye yoksa vga girişlerini bozarsınız. bir de araya dişi dişi dönüştürücü koyup ya da yeni yapılan yeri dişi yapıp kısa projeksiyon kablosu ile ek yapıp kullanılırsa sadece ek yapılan 1 metrelik kısa kablo zarar görür değişmesi kolay olur bunlar benim aklıma gelenler.
ha bir de biz okulda 1 mt lik kısa projeksiyon kablosunu ortadan kesip kablolarını tespit edip birer birer (basit bir avometre ile 5 tl lik) (çünkü bir standart yok ethernet gibi r g b ve şasi harici değişiyor her kabloda ) daha sonra tespit edilen kabloları birbirine ek yaparak bantlayıp kullanıyoruz.... kolay gelsin.

Hocam geçen hafta Konya sokağa gittim, gittiğime gideceğime pişman oldum orası ayrı. Merak ettiğim için gittim, zaten ilk defa gittim. Bende yanımda 15 metrelik bi kablo götürdüm belki ucuza yaptırırım diye. Orada Haktan diye bi yer vardı ona yönlendirdiler, kablonun tek ucunu 10 TLye yaparım dedi. Benim kablonun iki ucu da kırık olduğu için 20 TL verip yaptırmak enayilik gibi geldi. Yenisini 30-35 TLye almak daha mantıklı.

Sayın hocam, gittigidiyorda, 15 metreliği 15 TL'ye, 20 metreliği 20 TL'ye satın almak mümkün.
Kablonun uçlarını satın alıp, kendiniz yapmaya çalışsanız, her birini 5 TL'ye alırsınız. Astarı yüzünden pahalıya gelir.

Geri