AOL belge tarama sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan giryan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

giryan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar HEm'lerde açık öğretim lisesi öğrencilerinin belgelerinin taratılıp sisteme atılması için bir program eklentisi vermişler. Programın kurulabilmesi için win 8 32 bit veya alt versiyonları kullanılmalıdır uyarısı var. win 7 64 bit var bilgisayarlarda, illaki win 8 kurmalı mıyım yoksa farklı çözüm önerisi olan hocam var mı?

alt versiyondan kastı zaten önceki işletim sistemleridir hocam. 64 bit desteği varsa mutlaka çalışır win7 x64 ile. çalışmıyorsa da uyumluluk ayarlarını değiştirip deneyebilirsiniz.

Hocam ben HEM'de çalışırken Açık Ortaokul belgelerinin sisteme yüklenmesi için program vermişler. Ama hiç programı kullanmadan belgeleri taratıp siteye upload etmiştik.

hocam tarattırın bilgisayarınıza kaydedin sonra sisteme kaydederken gözat simgesinden bilgisayarınızdaki taranmış dosyaları yükleyin

Hocalarım belge taramasını, taranan belgenin boyutunu değiştirmeyi falan ben biliyorum ve yapabiliyorum. Ama maalesef müdür yardımcımız bu konuda biraz sıkıntı yaşıyor. Belgeyi taratabiliyor fakat sistemin istediği boyuta düşürme konusu sıkıntılı. Programı kurmamı da bu yüzden ısrarla istiyor =)

win 7 32 bit kurdum ve sorun çözüldü arkadaşlar, ilginize teşekkür ederim.

Ben de bir türlü tarayıcı ile taradığım belgeyi , açık lise belge tarama ekranında görüntüleyemiyorum. kaydet düğmesi aktif değilmiş gibi, tıklanıldığında hiç bir yanıt vermiyor.

Belge göster düğmesine tıkladığımda küçük bir pencere açılıp, hemen kapanıyor.

Dosyadan seç seçeneğine tıklayıp, bilgisayarda yüklü bir dosyayı seçtiğimde ise yine ekranda görüntüleyemiyorum.

Bu sorunla karşılaşan arkadaşımız oldu mu acaba?

Hocam google chrome kullan ve oncelikle tarayici ayarlarini sıfırla. Silverlight ve tarama programini kaldir ve yeniden yükle. Belge goster butonu problemli zaten, siz dosyayi yuklediginizde yeni kayit yazan yerde belgenizin ekli oldugunu goruceksiniz.

hturna7' Alıntı:
Ben de bir türlü tarayıcı ile taradığım belgeyi , açık lise belge tarama ekranında görüntüleyemiyorum. kaydet düğmesi aktif değilmiş gibi, tıklanıldığında hiç bir yanıt vermiyor.

Dosyadan seç seçeneğine tıklayıp, bilgisayarda yüklü bir dosyayı seçtiğimde ise yine ekranda görüntüleyemiyorum.

tarayıcınızda javascriptiniz devredışı. veya javascripti engelleyen bir eklenti yüklemişsiniz. veya antivirüs programınızın ayarlarında sıkıntı var

kamilunal' Alıntı:
hturna7' Alıntı:

tarayıcınızda javascriptiniz devredışı. veya javascripti engelleyen bir eklenti yüklemişsiniz. veya antivirüs programınızın ayarlarında sıkıntı var

Aynı sorun bende de var. Dosyadan seç diyorum, tamam dedikten sonra bir pencere hızlıca görünüp kayboluyor. Tarayıcı ayarlarını sıfırladım javascript sorunu yok antivirüs programını da devre dışı bıraktım. Üç makine de denedim aynı şey oldu. Ayrıca tarayıcı olarak ta Chrome kullanıyorum.

Resim dosyasını pdf yaptım yükledi ama onunda 100 KB den düşük olmasnı istiyor. Sözde 100 kb den büyük olunca kendisi küçültecekti site.

hakomak' Alıntı:
kamilunal' Alıntı:
hturna7' Alıntı:

Aynı sorun bende de var. Dosyadan seç diyorum, tamam dedikten sonra bir pencere hızlıca görünüp kayboluyor. Tarayıcı ayarlarını sıfırladım javascript sorunu yok antivirüs programını da devre dışı bıraktım. Üç makine de denedim aynı şey oldu. Ayrıca tarayıcı olarak ta Chrome kullanıyorum.
işletim sisteminiz nedir hocam ?

kamilunal' Alıntı:
hakomak' Alıntı:
kamilunal' Alıntı:
hturna7' Alıntı:

işletim sisteminiz nedir hocam ?

İşletim Sistemi windows 7 64 bit

Arkadaşlar belgeyi tarama yaptıktan sonra belge taranmadı hatası veriyor ne yapmam gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirlermi

Bazı tarayıcılar jpeg yerine jfif dosya formatını kullanıyorlar hocam. Dosya formatını kontrol edin.

Dosya taranmadı hatası veriyor bilgisayarı formatladım. Bu sabah win8 yükledim. Bütün Web tarayıcılarını kullandım. Hala aynı hatayı veriyor. " Dosya Taranmadı"

sistemim win7 32 bit. dosyaları 100 kb altında ve pdf olarak attığımda kabul ediyor. güya jpeg de destekleyecek belgeyi kendisi otomatik küçültecek demişlerdi. ama maalesef tek biçim pdf, tek boyut 100 kb ve altı.

Silverlight hatası alıyorsanız firefox kullanmalısınız
HJa6.png

Geri