AP de net kopuyor

Kodla Büyü

uysalhalil33

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bugun AP tekrar resetledim kurdum ve interenete tekrar bağlandık ancak şimdi de arada sırada net kopuyor sorunlar tanıla deyince dns ayarları yapılandırılmamıs yazıyor bir müddet sonra net tekrar geliyor anlamadım neden olabilir

Ben de daha önceki okulumda airties'in access pointlerini kullanarak kablosuz olarak modemden genişletme yapmıştım. Fakat sürekli kopmalar meydana geliyordu. Sonra kablosuz olarak değil de access pointlere modemden gelen ağ kablosunu takarak ağı genişlettiğimde kopmalar çözülmüştü. Şimdiki okulumda da modem orta katta, alt ve üst katlara access pointler koydum ve modemden gelen kabloyu taktım. Sorunsuz çalışıyor. Kablosuz olarak genişletme işi (airties'te mesh deniliyordu galiba) sorunlu bir olay.

hocam ama modemden bir çok yere kablo ile net dağılıyor sadece bir tane AP yok iki tane var ve mdr beyde kablolu istiyor ama modemimiz tek portlu biz de ufak bir switch ile dağıtıyoruz sizin dediğinizi yapamam su anda zor modemi değiştiremem

dikistutmazsabri' Alıntı:
Kablosuz yerine kablolu genişletin, rahat edin. Nasıl? Slogan gibi oldu galiba dimi?
ah hocam ahhhh dediğiniz gibi kabloyla da genişlettim sonuç aynı bir geliyor bir gidiyor. artık aklım almaz oldu.

ben de de aynı sıkıntı vardı ne yapsam olmadı. en sonunda iyi bir modem taktım, hiç bir problem kalmadı.

uysalhalil33' Alıntı:
dikistutmazsabri' Alıntı:
Kablosuz yerine kablolu genişletin, rahat edin. Nasıl? Slogan gibi oldu galiba dimi?
ah hocam ahhhh dediğiniz gibi kabloyla da genişlettim sonuç aynı bir geliyor bir gidiyor. artık aklım almaz oldu.
Hocam burda modem ve switchlerin kalitesi önemli.
Daha önce çalıştığım okullardan birinde switchlerden bir tanesini her gün en az bir kere kapatıp açmak durumunda kalıyordum.
Switch'i değiştirip deneyebilirsiniz...

Geri