altintepebilisim' Alıntı:
uysal_rockci' Alıntı:
Hocam bende 15 inc macbook pro retina var
Air modelleri yerine ikinci el pro tavsiye ederim hocam
Hocam SSD var mı bilgisayarında kesinlikle tavsiye ederim.
SSD var hocam hatta daha iyisi PCIe tabanlı flash depolama var hocam benim cihazda. kesinlikle her bilişim öğretmenime bir mac tavsiye ederim. bizim okulda benden sonra 3 kişi daha mac aldı. hepsi aşırı derecede memnun şu an.
Yaklaşık
15 yıldır win/pc kullandım ta win98 den beri hepsini öyle ya da böyle kullanmışımdır. Ama rahatlıkla şu an çok rahat ettiğimi söyleyebilirim.
Video düzenleme ve montaj konusunda meraklıyım ve o alanda bişeyler yapıyorum. Ama eski bilgisayarımda önizleme yapamadan montaj yapıyor, efektleri ekliyor ve sahne sahne render alarak efektlerin duruşuna bakıyordum. İyi kötü tüm işlem bitince , baştan sona bütün render alıyordum. Program üzerinde çalışırken geçirdiğim çileli vakit hariç sadece en sonda aldığım bütün render en az
6 saat sürüyordu, genelde gece bilgisayarı açık bırakarak yatıyordum. Hele ki bir de hata verdiyse , yandık...
Şimdi Mac kullanıyorum , eklediğim efektleri , renk katmanlarını vs... hepsini ekstra render almadan anında izleyerek , beklemeden keyifle montaj yapıyorum. ve en son sahneyi tamalayınca Render işlemini çalıştırıyorum
20 dakika dolmadan render ı tamamlıyor.
Birisinde en az 6 saat diğerinde 20 dakika. benim için arada verdiğim fiyat farkının karşılığı bu aradaki zaman farkı. kesinlikle değer.
Eski bilgisayarım : i5- 256 SSD - 6 gb ram - 1 gb harici ekran kartı
Mac bilgisayarım : i7 - 512 gb PCIe Flash Depolama - 16 gb ram - 1 gb harici ekran kartı
Eski bilgisayarım özellik olarak daha kötü diyebilirsiniz ama , i7 - 24 gb ram - 256 SSD - 2 gb harici ekran kartı windows bir bilgisayarda da benzer montaj işlemi yarıya varamadan kasmaya önizlemeleri göstermemeye başlıyordu. render zaten yine aynı uzun süreler...
Sonuç olarak bilişimcilerin denemesi gereken bir sistem.