Apple Mac almak istiyorum. Tavsiye eder misiniz?

Kodla Büyü

Reyhanli

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar.
TEOG üzerine denemeler hazırlayacağım.
Grafik çizim gibi işlerle de uğraşacağım

Mac almalı mıyım?
Kullanan arkadaşlar var mı?
Tavsiye eder misiniz?

hangisini düşünüyorsunuz hocam. mac masaüstü mü macbook mu. Mac stabil ve sağlam bir sistem. Aynı pc özellikleriyle aynı performans yakalanamıyor ne yazık ki. Benim param olsa düşünmem alırım. burada bütçe önemli hocam. macbook pro 5 bin tl üzerine çıkıyor. retina ekransız birşey alınmaz zaten. iş görecek bir pc ise 3000 tl ye alınabiliyor. iki kat fiyat farkı var :( bütçenize bakın derim, uyuyor ise alın. özellikle grafik işlemler için öneririm.

Hocam aktif mac kullanicisiyim.kesinlikle tavsiye ederim. Akliniza takilan her turlu soruyu ister konudan isterseniz özelmesjdan sorabilirsiniz. Yardimci olmak isterim.

Ben de uzun zamandır kullanıyorum hocam tavsiye ederim. Özellikle SSD harddiski olan bir mac alırsanız ağır grafik çizimlerini windowsun paintinde işlem yapıyormuş hızda yaparsınız :) Fiyat meselesine gelince sahibinden.com dan araştırın hocam 2. el çok temiz bilgisayarlar var. Hali hazırda kullandığım macbookumun sıfırı 2900 tl iken ben 1500 tlye almıştım. 10 aylıktı ve 14 ay garantisi vardı. Seri numarasıyla apple sisteminden garanti sorgulama yapabiliyorsunuz almadan önce. Sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Bu arada 2. El düşünürseniz ( düşünen başka arkadaşlar da varsa ) yardimci olabilirim.

uysal_rockci' Alıntı:
Hocam aktif mac kullanicisiyim.kesinlikle tavsiye ederim. Akliniza takilan her turlu soruyu ister konudan isterseniz özelmesjdan sorabilirsiniz. Yardimci olmak isterim.

Hocam sizde hangi cihaz var? bende almayı düşünüyorum ama air ile pro arasında kalıyorum sürekli, teşekkür ederim.

Hocam bende 15 inc macbook pro retina var

Air modelleri yerine ikinci el pro tavsiye ederim hocam

Arkadaşlar konuyu görünce uzun süreden sonra yorum yazmak nasip oldu
yaklaşık 1.5 yıl önce lenovo pc aldım
hiçbir sıkıntı çıkarmadı
ama bu arada iphone cep tel aldım
İOS kullandıktan sonra kesinlikle işletiminin ne kadar önemli olduğunu anladım
eğer 2.el temiz mac olursa buraya eklerseniz sevinirim
kendi bilgisayarımı satıp bende mac alcam

altintepebilisim' Alıntı:
uysal_rockci' Alıntı:
Hocam bende 15 inc macbook pro retina var

Air modelleri yerine ikinci el pro tavsiye ederim hocam

Hocam SSD var mı bilgisayarında kesinlikle tavsiye ederim.

SSD var hocam hatta daha iyisi PCIe tabanlı flash depolama var hocam benim cihazda. kesinlikle her bilişim öğretmenime bir mac tavsiye ederim. bizim okulda benden sonra 3 kişi daha mac aldı. hepsi aşırı derecede memnun şu an.

Yaklaşık 15 yıldır win/pc kullandım ta win98 den beri hepsini öyle ya da böyle kullanmışımdır. Ama rahatlıkla şu an çok rahat ettiğimi söyleyebilirim.
Video düzenleme ve montaj konusunda meraklıyım ve o alanda bişeyler yapıyorum. Ama eski bilgisayarımda önizleme yapamadan montaj yapıyor, efektleri ekliyor ve sahne sahne render alarak efektlerin duruşuna bakıyordum. İyi kötü tüm işlem bitince , baştan sona bütün render alıyordum. Program üzerinde çalışırken geçirdiğim çileli vakit hariç sadece en sonda aldığım bütün render en az 6 saat sürüyordu, genelde gece bilgisayarı açık bırakarak yatıyordum. Hele ki bir de hata verdiyse , yandık...

Şimdi Mac kullanıyorum , eklediğim efektleri , renk katmanlarını vs... hepsini ekstra render almadan anında izleyerek , beklemeden keyifle montaj yapıyorum. ve en son sahneyi tamalayınca Render işlemini çalıştırıyorum 20 dakika dolmadan render ı tamamlıyor. Birisinde en az 6 saat diğerinde 20 dakika. benim için arada verdiğim fiyat farkının karşılığı bu aradaki zaman farkı. kesinlikle değer.

Eski bilgisayarım : i5- 256 SSD - 6 gb ram - 1 gb harici ekran kartı
Mac bilgisayarım : i7 - 512 gb PCIe Flash Depolama - 16 gb ram - 1 gb harici ekran kartı

Eski bilgisayarım özellik olarak daha kötü diyebilirsiniz ama , i7 - 24 gb ram - 256 SSD - 2 gb harici ekran kartı windows bir bilgisayarda da benzer montaj işlemi yarıya varamadan kasmaya önizlemeleri göstermemeye başlıyordu. render zaten yine aynı uzun süreler...

Sonuç olarak bilişimcilerin denemesi gereken bir sistem.

yorumlar için teşekkür ederim.
Nisan ayında başlayacağım
TEOG deneme setleri için.

Tekrardan teşekkürler

Kullanacaksan al, yoksa hava atmak için alanlar var. Photoshop vb programların gayet hızlı çalıştırıyor muş.. :+1:

ben windows 3.1'den beri kullanıyorum şu ana kadar herhalde 12 bin gitmiştir.Windowsun her işletim sisteminde aman süper dehşet diyebilecğimiz şeyleri artık kalmadı.Birkaç ubuntu,linux kursuna gittim kurdum kullandım.Kesinlikle farklı şeyler denemek gerek.Orginal bir mac aldığınızda lisanslı bir işletim sisteminiz oluyor.Yenisi öyle windows gibi zırt pırt çıkmıyor.Çıktığında yenisi bedava internetten güncelliyor ve kullanıyorsunuz.Adobe zaten apple ile etkileşimli ve ortak gibi çalışıyor.
Sevdiğim bir sahne.https://www.youtube.com/watch?v=4dT2ZZkCKKo

Geri