Araç Şase No

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Hortum meselesine dönmemesi dileklerimle sizlere bir sorum olacaktı arkadaşlar, :mrgreen:
Ben arbamı ilk aldığımda yaklaşık 3 yıl önce, ruhsatı değiştirmiştim, ancak 2 gün önce yapılan muayenede ruhsattaki şase no ile arabadaki şase no uyuştuğu ancak ruhsatta kısaltılarak tofaş yazısının yazılmadığı nedeni ile ruhsatı tekrar değiştirmem istendi, şimdi ruhsata tofaş yazısının eklenmemesinin suçlusu benmiyim, neden cebimden para vererek başkasının yaptığı bu hatayı ben ödemek zorunda bırakılıyorum, tofaş yazısı ruhsata eklenmez ise kontrollerde bu durumdan dolayı ceza yermiyim, teşekkürler...

araç şase no : tofaşxxxxxxxxxxxxxxx
ruhsattaki şase no : xxxxxxxxxxxxxxx

Hocam benim başıma geldi. 0 yerine O yazmışlar. Ruhsat parasını benden istediler. Ben de bimere yazdım. Bimere göre ücreti benim ödememem gerekiyordu. Bimerden gelen cevaba göre dilekçe yazdım. Ancak polisle uğraşılmazmış, senin arabanı takip ederlermiş, en küçük hatanda cezayı yazarlarmış. Ben de vazgeçtim.

sadullahbeysal' Alıntı:
Hocam benim başıma geldi. 0 yerine O yazmışlar. Ruhsat parasını benden istediler. Ben de bimere yazdım. Bimere göre ücreti benim ödememem gerekiyordu. Bimerden gelen cevaba göre dilekçe yazdım. Ancak polisle uğraşılmazmış, senin arabanı takip ederlermiş, en küçük hatanda cezayı yazarlarmış. Ben de vazgeçtim.
bu ne biçim iştir. :verymad:

Benzer durum benim de başıma geldi. motorun silindir hacmi yanlış yazılmıştı. Noteri aradım sorum emniyette dedi. onlar ne bilgi veriyorsa sistemden otomatik alıyoruz deyince emniyete gittim. bir hayli uğraştırdılar. ama ben içişleri bakanlığının bir yazısını buldum bu gibi durumlarda ücreti vatandaşa ÖDETİLMEMESi gerektiği yönünde. ilk önce bana muayene gireceksin ruhsatı değiştireceksin gibi birşeyler söylediler. toplamda 250 tl civarı bir masraftan bahsettiler bende bu dediğim yazıyla beraber komiserin yanına çıktım. yazıyı gösterdim ücret ödemeyeceğimi benim hatam olmadığını söyledim. polis memuruna işlemin ücretsiz bir şekilde düzeltilmesini söyledi. ama bende arabanın ilk faturası vardı. o yüzden muayene işiyle uğraşmadım. ama sizde durum biraz farklı uğraştırırlar ama bence ödemeyin herhangi bir ücret. internette dediğim yazının örneği var.

Bence muayeneden geçiyorsa ona polis dikkat etmez, sonuçda şasi no doğru.
Malesef bu tür hataların faturası hep vatandaşa çıkıyor, O ve 0 yanlışı hep yapılan bişey benimde başıma gelmişti daha önce. O yüzden trafikle işim olduğunda teslim almadan ayrıntılı kontrol ederim. Babamın arabasının işlemlerini yaparken bu dikkat sayesinde ruhsatı zorla değişmesini sağladım çünkü dizel yerine benzinli yazmışlardı. Alıp gitsem daha sonra kesinlikle değiştirmezlerdi. Hem böyle bir anlayış varken dikkatli olmak lazım
polise-itaat-et_496967.jpg

Geri