Hangi Toyota Corolla'yı almalıyım?

Kodla Büyü

aybr

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar Arkadaşar. Focus Aracmı sattım. YErine Toyota corolla almayı düşünüyorum. Ama Toyota Corollanın çok çeşit serileri var. 1.6 benzinli veya dizel manuel veya otomatik. 2015 model üstü tutulan ve boş orta dolu paketleri hangileri? Bilen arkadaşlar bilgi verirse teşekkürler.

Hocam en çok tutan 2014-2018 model 1.6 advance al derim.
2019-2020 1.6 motor ama kasayı daraltmışlar.

2021 üstü 1.5 3 silindir. Tüp uyumu olsa bile 3 silindir olduğundan çekmiyor yorumları var.
2017-2018 makyajlı 1.6 al keyfine bak.
2014-2018 arasına da efsane diyorlar. Advance dolu pakettir. Otomatiği sorunsuz CVT şanzıman

hocam eskinin yenisi olmaz gel sen 2019 üstü al yeni kasa km en fazla 50000-60000 olsun yoksa masraf kapısıdır

Diğer araçlarda Toyota kadar çok seri yok bildiğim kadarı ile. Piyasada çok çeşit corolla var. Sıfır 3 silindir. Sanayiye soruyorsun tavsiye etmiyor. Ama mühendisler yapmış bildikleri vardır diyorsun. Bütçe 850-950 arası.

Arıza durumunda işleyişleri nasıldır bilmiyorum ama Toyota On diye bir garanti sistemleri var siz bakımları serviste yaptırdığınız sürece 10 yıl 150 bin km.ye kadar garanti sunuyor. Eğer arıza durumunda işi yokuşa sürmüyorlarsa bence harika bir sistem

Corolla'nın en çok tutalanı diye birşey olmadığına inananlardanım. Çünkü her türlü gideri olan, piyasada nam salmış bir araba.

97 1.6 corolla kullandım 7 sene. Sanayiye girmedim hiç bakım dışında. O efsane kasa dediklerinde 1.3 alınmaz diyenlerde de vardı ama sanayide bir çok ustada gördüm 1.3 motor. Şehir içi az yakıyor uzun yolda da çok hissettirmiyor diyorlardı.

Otomatiği de multimode olanların nadiren de olsa sorun çıkartabileceğini duydum ama tam otomatiğinde sıkıntı duymadım. Manuel zaten ortada.

Silindir işine gelince piyasadaki birçok araç 3 silindir. Emisyon, ağırlık vs gibi durumlardan dolayı.

Ben 2 yıl 2015 1.33 Life Lpg li (en boşu) kullandım. Sadece bakıma gittim. Hiç sorun çıkarmayan araç yapmışlar.

2020 1.6 Vision (LPG) kullandım. Satıp 2021 1.5 Vision (sadece benzin) aldım. LPG'cilerin en çok söylediği şey "LPG ile tamamen uyumlu" sözünü çok duyarsınız. Şahsen LPG'ye hiç bulaşmam bir daha. 1.5 ve 1.6 arasında performans olarak hiçbir fark yok. İmkanınız varsa en son kasa alın, motor teknolojisi çok gelişmiş. Benzinde (en az LPG kadar) oldukça ekonomik. Atmosferik motor olduğu için turbo motorlara göre zayıf gelebilir ancak rampada çekiş yeterli bence. Bende ekonomi ve sağlamlık, çabuk hızlanmasından daha önce gelir derseniz 1.5 Corolla 2021 ve üstü alın.

Yıllardır toyota corolla kullanıcısıyım. Ben de 1.4 dizel Manuel 2013 yeni kasa toyota var. Yakit cimrisidir.Genis iç hacmi ve bagaj tam bir aile arabasi tavsiye ederim.

Geri