Araç Lastik Ebatını Değiştirmek.

Kodla Büyü

Yourdhacool

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar. 2022 model Citroen C-Elysee 1.5 BlueHDi aracım var. Aracın fabrika çıkış lastik ebatı 195-55-16. Ancak bu boyutlardaki lastikler ara model olduğu için diğer lastik ebatlarına göre daha pahalılar. Aracıma 205-55-16 veya 215-55-16 ölçülerindeki lastikleri taksam herhangi bir problem olur mu? Daha önce böyle bir işlem yapmış olan var mı? Bu konuda işi bilen ve tecrübeli arkadaşlar fikirlerini yazarsa sevinirim.

Merhabalar. 2022 model Citroen C-Elysee 1.5 BlueHDi aracım var. Aracın fabrika çıkış lastik ebatı 195-55-16. Ancak bu boyutlardaki lastikler ara model olduğu için diğer lastik ebatlarına göre daha pahalılar. Aracıma 205-55-16 veya 215-55-16 ölçülerindeki lastikleri taksam herhangi bir problem olur mu? Daha önce böyle bir işlem yapmış olan var mı? Bu konuda işi bilen ve tecrübeli arkadaşlar fikirlerini yazarsa sevinirim.

Lastik çapı 1.1 cm artacak. Hava basarken 2-3 psi daha fazla basmak lazım. Bir de km farkı çıkıyor tabi ortaya. Lastik büyüttüğünüz de kadranın okuduğundan daha hızlı gidiyor olacaksınız, tekerler km başına daha az tur yapacağı için araba sayaçta gösterdiğinden daha fazla yol gitmiş olacak. Tabi bunlar öyle ahım şahım farklar değil.
Bana sorarsanız bir problem olmaz. 205-55-16 alın derim.

Bunu hesaplayan sayfalar var:

IMG_1061.webp

IMG_1059.webp

Bazı araba modelleri satın alma sırasında farklı lastik ebatı seçmenize olanak tanıyor. Servise sormanız faydalı olacaktır. Araçlara lastik modeli belirlenirken güvenlik, yol tutuş, yakıt vs hesapları yapılıyor..

ben zamanında tüvtürk'e sormuştum bir ebat büyütüp veya küçültebilirsiniz ancak 195-55-16 da ya 195'i yada 55'i değiştirmeye izin veriyorlardı.

Hyundai i20 aracım için 195 55 16 olan lastikleri 205 55 16 olarak kullanıyorum hiç bir sıkıntısı yok.Lastikçi tam tur sağ tam tur sol yaptı direksiyonu sürten bi kısım yok kullanabilirsin dedi taktırmıştım bende.

Lastiği satın aldığın yer güvenilirse ve aracını inceledikten sonra olur derse olur.

Nissan Almera aracımda 10 yıl 195 olan ölçüyü 205 olarak kullandım. Herhangi bir sorun yaşamadım.

BBNET
Geri