Araç muayanesinde nelere dikkat etmeliyim?

Kodla Büyü

serkanaytekin

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar aracımın muayenesi ay sonunda geliyor, ilk kez muayeneye sokuyorum aracı nelere dikkat etmeliyim, tecrübeli arkadaşlar fikir verebilir mi?

FRENLERE DİKKAT ET ONA BİZZAT BAKIYORLAR EL FRENİ DAHİL , TÜPLÜ İSE GAZ KAÇAĞINA BAK LAMBALAR VE IŞIKLARA DİKKAT ET , BAŞKA DİĞER ŞEYLERE ÇOK ÖNEMSEMİYORLAR

rot balans yaptır hocam, sağlık çantası, yangın tüpü, varsa iyi olur. abartacak bişey yok rahat ol.

hocam tüm lambaları kontrol et ufacık bir sinyal lambası bile yanmazsa geçmiyor
bir de muayene istasyonunda çalışan bir tanıdık :D

ustaya git tanıdık bi o inceler sana eksik varsa söyler.

elektrik aksamı önemli tüm lambalar eksiksiz yansın.
ilkyardım çantası vs.
borcu olup olmadığını ceza gibi araştır öde öyle git.
gerisi sorun değil.

2 gün önce gittim sıkıntı çıkmadı. farlar, lastikler, frenler, emniyet kemerleri bunlara bakıyorlar.

emniyet kemeride ağır kusurlardan sayılıyor çalışmayan kemer varsa değiştir

-Lastik diş derinlikleri galiba 5 mm olacak
-Frenler(normal ve el freni)
-Farlar(En iyi ustaya da ayarlatsan hafif kusurlu çıkar)
-Emniyet kemerleri
-Sinyaller
-İlk yardım kutusu, yangın tüpü
-eksoz
-Gaz sızıntısı

aklıma gelenler bunlar tabi her istasyonda farklı şeylere daha çok bakabilirler

Sürekli bakımlarını kendi servisinde yaptırdığım aracın (2011) kusurlarını bulduklarını düşünürsen, bir de bu kusurları servisteki bakımdan bir hafta sonra bulduklarını ekleyince :P , hafif kusur bulmamaları imkansız, geçmiş olsun, farlarında sorun var, ilk yardım çantanda da eksik var, tüp yoksa hemen al yada alana kadar bir günlük emanet al hocam :mrgreen:

Hocam ayın 15 indeyaptırdım.aracım 97 model lpgli.gitmeden sızdırmazlığı 1gün önceden yaptım aynı şekilde egzoz ölçümü yaptım.muayene için randevu almayı unutmazsan iyi olur.sileceklerimi yeni aldığım halde hafif kusurlu dediler.muayene öncesi bir ustaya genel bakmasını söyledim.
Ve muayeneyi geçtim

*Benimde farlara ayarsız çıkmıştı.
*Yangın Tüpününde tarihi geçmiş.
Ama hafif kusur olarak geçtik.

arkadaslar muayane bazı sitelerde yazdığı gibi 1 yıla mı indi?
yoksa 2 yıl devam ediyor mu?

serkanaytekin' Alıntı:
Arkadaşlar aracımın muayenesi ay sonunda geliyor, ilk kez muayeneye sokuyorum aracı nelere dikkat etmeliyim, tecrübeli arkadaşlar fikir verebilir mi?
Hocam araç lpg li ise sızdırmazlık isteyebilirler. Ben muayeneye girdim benden istemediler bir hafta sonra arkadaşı sızdırmazlık için geri yollamışlar. Özellikle frenlere çok dikkat ediyorlar. Hafif kusur olarak 3-5 tane hafif kusur garanti bulurlar kaçarı yok... :D

fren+emniyet kemeri+sinyaller+farlar+ilk yardım+tüp+yangın söndürme tüpü

kısaca "güvenlik" en çok inceledikleri şey.

atıyorum ufak yağ kaçakları, silgeç suyu, stepnenin bagajda olması, cam filmi gibi şeyler hafif kusur olarak geçiyor.

sileceklerde önemli hocam, fıskiye de önemli su atmıyorsa kalırsın ağır kusur. içine su koy gitmeden eğer yoksa içinde.
zenon far varsa (fabrikasyon olanlar yani otomatik yükseklik ayarı olanlar hariç) sök eski sarı ampulleri tak.
frenlerin, ampullerin hepsi, emniyet kemeri, aynalar vb. hepsi sağlam olmalı.
rot balans ayarı yaptır bir gitmeden.
yangın tüpü koltuğun altında olsun yani ulaşabileceğin yerde yoksa hafif kusur yazıyorlar :)

Muayeneye girmiyin arkadaşlar için;

Tüplü araçlarda, tüp yeni takılmamış ise sızdırmazlık istemiyorlar, bilginiz olsun.

Geri