Aralık 2024 hem ek dersten hem maaştan 2 kez vergi kesintisi oldu

Kodla Büyü

timesgreen

Aktif Üye
Malum yıl sonu itibariyle ekdersler erken yapıldı. Ekdersler normalde her ayın 1 inden itibaren yapıldığı için brüt ücret olan saati 127 TL den hesaplanıyordu. Bütün kesinti ayın 15 inde maaş tan yapılıyordu sadece. Ama bu ay hem maaştan hen ekdersten aynı miktarda kesinti yapıldı. Yani bu ay 2 defa vergi kesintisi oldu. Yani yaklaşık 3500 TL maaştan ve 3500 TL ekdersten olmak üzere 7000 TL vergi kesildi bu ay sadece benden. Ekdersin saati 92 TL den hesaplandı. Bununla ilgili olarak TÜRK EĞİTİM SEN 'den bir mesaj geldi.
BILGILENDIRME MESAJI
Kiymetli uyemiz, Aralik Ayi EK DERS KESINTISI yil sonu olmasi itibariyle fazla kesilmektedir. Sendikamiz konuyla ilgili Bakanlik ve Il Milli Egitim Mudurlugu nezdinde gerekli girisimde bulunmus olup sonucun takibini yapmaktayiz. B002

Bu maduriyetimiz giderilecek mi acaba? Bilgisi olan arkadaşım var mı?

Aynen bizde de durum böyle. Ek derste kuşa döndü bu ay. Birşey yapmayacaklar tahminimce. Her zamanki gibi en çok vergiyi biz memurlar verir en çok lafı da biz yeriz. Hayırlısı....

Biraz önce MEM mutemeti aradım. Bu ay böyle olmuş maalesef. Yapacak birşey yok dedi. Maduriyet giderilmeyecekmiş.

kimsenin bişey yaptığı yok sendikalar sus pus. vurun abalıya. ağlamayan bebeğe meme vermezler. bizden ağlayan olmayınca kimsenin umrunda değil bu durum.maaş kuş ek ders karıncaya döndü. kepazelik

Aslında böyle olacağı Ağustos ayında yayınlanan resmi yazının sonucu, ek derslerin sonraki ayın hesaplanması gerekliliği talimatıyla belli olmuştu. Ay sonunda hesaplanmaya devam etseydi Aralık ek dersinde böyle biri durum oluşmayacaktı:

https://www.bilgisayarbilisim.net/konular/ek-ders-birim-ücretinin-kişiden-kişiye-değişmesi.182491/post-1973387

Aralık ayı ek dersinin hesaplanması niye Ocak ayına kalmıyor diyenler olabilir. Bakınız:

Son düzenleme:
Maaş ve ek dersten komple 5500 lira kesildi.Simdi Ocak ayinda zamla birlikte tam mi alacagim?

Aylık gelirin asgari ücret kadar olan kısmından veri alınmıyor. Ocak ayında ekders olmayacağı için maaşın asgari ücret kadar olan kısmı vergi muafiyetine girecek. Bu yüzden maaştan daha az vergi kesiecek. sanırım bu iki durum hesaba katıldığında üç aşağı beş yukarı aynı kesintiye denk geliyor. oturup hesaplamak lazım. Bundan sonraki aylarda hep ekders alacağımız için de temmuza kadar Ocak ayındaki kadar maaşımız olamayacak.

Aylık gelirin asgari ücret kadar olan kısmından veri alınmıyor. Ocak ayında ekders olmayacağı için maaşın asgari ücret kadar olan kısmı vergi muafiyetine girecek. Bu yüzden maaştan daha az vergi kesiecek. sanırım bu iki durum hesaba katıldığında üç aşağı beş yukarı aynı kesintiye denk geliyor. oturup hesaplamak lazım. Bundan sonraki aylarda hep ekders alacağımız için de temmuza kadar Ocak ayındaki kadar maaşımız olamayacak.

Karşılamaz.
Ay dolmadan hesaplanmaya devam etseydi Aralık ayında iki ek defa ek ders yapılmazdı.
Bundan sonra vergi istisnası uygulaması ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı bir değişiklik yapmazsa (ya da ilgili kanun değişmedikçe) böyle uygulanmaya devam edecek gibi görünüyor.

ebs'li bir arkadaşa sendikanız neden ilgilenmiyor dedim. sendikayla ilgili değil sendika ne yapsın dedi. sadece gülümsedim. cevap vermeye, anlatmaya bile gerek görmedim. yahu sendika ne için var? birilerinin audiye binip gezmesi için mi? bunun gibi sorunları çözmeyecekse ne için var Allah aşkına?

Hocam cok çok memnunum.Anakarta hp tarafından bios güncellemesi aldı.Windows güncellemelerini de düzenli alıyor içindeki orjinal lisanslı.Oynatmadigi oyun yok 27 inch twisted minds gaming monitor aldım nvidia ayarlarını yaptım oynuyorum.Baska şehirdeki eve de PS5 alacagim.
Ofis, internet kullanırken 5 saat; full oyun ayarlarda 2 saat gidiyor ama oyunu elektrikte oynuyorum genelde.Gonlum bir asus rog ama 100 bin lira oldu.

ebs'li bir arkadaşa sendikanız neden ilgilenmiyor dedim. sendikayla ilgili değil sendika ne yapsın dedi. sadece gülümsedim. cevap vermeye, anlatmaya bile gerek görmedim. yahu sendika ne için var? birilerinin audiye binip gezmesi için mi? bunun gibi sorunları çözmeyecekse ne için var Allah aşkına?

Mesela toplu sözleşmede bu konu masaya gelmeyecekse, orada oturmanın anlamı yok değil mi?

Geri