Aralıkta doğan çocuğu Ocak doğumlu yazdırmak

Kodla Büyü

LostParadise

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir konuda daha fikirlerinizi almak istiyorum. Eşim hastanede doğum yaptı o yüzden doğum belgesi mevcut. Yalnız eşim aralıkta doğan çocuğumuzu ocak doğumlu yazdırmam konusunda ısrarlı. Çocuk 10-15 günle bir yıl kaybetmesin istiyor. Tek sıkıntı ben babalık iznini doğum belgesine göre aldım ama doğum yardımı ve çocuk parası için kimlik gerekiyor şimdilik beklemedeyiz. Sizce Ocak mı yazdırılmalı yoksa doğduğu aralık ayı mı?

Başka düşüncesi olan arkadaşlar sanırım bu başlıklar son yazılanlar kısmında görünmeyince pek ilgi olmuyor

Ben farketmeyeceği kanaatindeyim. Sonuçta okula başlaması falan ay hesabıyla oluyor. Ama istesenizde olurmu bilmiyorum yeğenim 27 Aralık doğumlu 1 Ocak yazdıramadılar. Bildiğim kadarıyla nüfus müdürlüğü doğum belgesi istiyor.

Hocam beyanla yazdırılabildiği için olabiliyor evet bazen her yer yapmıyor ama benim görüştüğüm yer beyana dayalı yaparız dedi.

21 Aralıkta hastanede doğan yeğenim ocak 1 de doğmuş diye sisteme girdiler. sorun olmadı..

Hocam yıl kaybetmesin diyorsunuz da zaten kaybetmiyor.

Okula 60 aylıktan sonra gidebilir. Yani sizin çocuk 2020'nin Eylül ayında okula başlayacak. Nüfus cüzdanı 69 veya 70 ay gösteriyor olacak. Bence gerçek tarihini yazdırın. Sonra hep aklınızda soru işareti kalacak "acaba tam gününde mi yazdırsaydık" diye. Bir de çocuk büyüdüğünde bunu öğrenecek illaki. Hem gerçek doğum gününde hemde nüfus cüzdanına göre doğum günü kutlaması isteyecek :lol:

Ne gerek var. :?

hocam çocuğunuz kız mı erkek mi bilmiyorum ama erkekse eğer bedelli filan olur ilerde tutmaz yaşı sonra :++:
gerçek tarihi yazdırın hocam

hll_bilisim' Alıntı:
hocam çocuğunuz kız mı erkek mi bilmiyorum ama erkekse eğer bedelli filan olur ilerde tutmaz yaşı sonra :++:
gerçek tarihi yazdırın hocam
benim de aklıma bu geldi.
2 ocak 88 doğumlular bedelliden faydalamazken 1 ocak ve öncesi yararlanabildi..
yine ileride kaymakamlık vs. için de aynı durum söz konusu olabilir.

artık hastane raporuna göre tarih giriliyor. Eşinize durumu açıklarken zorunluluğu gerekçe gösterirsiniz olur biter!

gules84' Alıntı:
artık hastane raporuna göre tarih giriliyor. Eşinize durumu açıklarken zorunluluğu gerekçe gösterirsiniz olur biter!

Nüfustaki tanıdık yaparız deyince :) onu da biliyor o yüzden bu kadar ısrarcı. Arkadaşlar yorumlarınızı takip ediyorum.

Yerine göre değişir. Bedelli örneğine zıt bir örnek de benden gelsin. Bir tanıdığım Aralık'ta doğmuş, Ocak doğumlu yazdırdılar. Eğer Ocak doğumlu olmasaydı yaştan dolayı pilot olamıyordu. Şimdi pilot ;)

Hocaaaaammmm doğum gününüz ne zaman?
1 ocak ama aslında 27 aralık....

Ama'lı cümle kurmak istemezdim... Ki ben hala hangi gün doğduğumu bilmiyorum bilmiyorlar... 1 ocak yazmışlar iş bitmiş

Geri