Aranızda Temelden ev Alan Var mı?

Kodla Büyü

serkanaytekin

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar aranızda temelden (boş arsa) ev alan oldumu önceden, nelere dikkat etmek gerekiyor acaba, sözleşmeyi imzalayacağız yakında. Biliyorum bitmiş ev almak daha makul ama o zamanda fiyat 15-20 bin tl artıyor maalesef. Ödeme şeklim şu şekilde 15 bin tl peşin (15 mayısta), her katın kabasında 15 bin tl (75 bin tl) , sıva bitince 20 bin tl , geri kalanda eve geçince.

Tecrübelerinizden yararlanmak isterim.

valla hocam ben aldım şuna çok iyi dikkat edin. adamlar size 150 m2 diyolar. ama normalde projede 147 m2 çıkıyo. ve ayrıca bınun içine asansör boşluğunu merdiven boşluğunu ve balkonları da dahil. evin kullanım alanı düşüyo 110 m2 ye. sonradan papaz olmayın. en ince detayına kadar teknik şartmnamede bulundurun. evin telim tarihini belli edin. bu tarihten sonraki her ay için kira bedeli alın...

biz de aldık. Adam bize eğimli bir tarlanın tepesini gösterdi, önü kapanmayacak, köşe başında, güney cephe, manzara süper diye. Sonra adamın bize gösterdiği yerin az aşağısında bir temel atıldı. (Biz farklı bir ilçede oturduğumuz için sürekli gidemiyorduk kontrol etmeye.Pazar günleri de müteahhit kapalıydı ) inşaat hızla devam ediyordu. Biz hiç üzerimize alınmıyorduk. Bekliyorduk daha, bizim inşaat başlayacak diye. Sonra bizim inşaatın üstüne nerdeyse sıfırdan başka bir temel daha atıldı. Hızla o da yapılıyordu. Birgün müteahhitle görüştük, Meğer ilk başlayan inşaat bizimkiymiş. Neyse dedik , hayırlısı olsun, en azından yine yüksek biryerde, 4. kat vs... Sonra müteahhit bize 2. katı layık görmüş. yine neyse dedik. en azından güney cephe hem güneş alıyor hem havalı, sonra öğrendik ki müteahhit bize kuzey batıyı ayırmış. Tabi şimdi içinizden geçiriyorsunuz , sözleşme imzalamadınız mı diye. Bizi o müteahhite götüren eşimin abisiydi. O adamı tanıyor, nazı da geçiyordu. Biz sözleşme imzaladık ama acemiyiz, hiç okumadık. Sonra da kaybettik.

Sonunda inşaat bitti ama ben o evden artık nefret ediyordum. Peşinat 25000 ödemiştik. Müteahhite söyledik "sen sat bize" diye, 20000 kar ettik. 2,5 yılda. karımız iyiydi. ama müteahhit bize verdiği sözü yerine getirseydi 45-50000 civarında bir karımız olurdu. şimdi başka bir ev aldık, yine kaba inşaattan girdik, bu kez sıkıntı olmadı. sadece aklımıza takılan her şeyi sözleşmeye yazdırdık. şuanda evimiz bitti, geçenlerde de kiraya verdik:)

Temel'e güvenilmez birisi desem çok mu kalitesiz bir espri yapmış olurum acaba?
İçimden geldi, idare edin. :) :oops:

kazancınız 15- 20 bin TL ise o riske değmez kesinlikle. benim aldığım ev 3 kat. 6. katımızdaki arkadaş temelden benden tam 55 bin tl ucuz almış evini. iki evinde cepgesi güney ve ön cephe. ben de inşaatın bitmesine 2 aykala aldım ben bile biraz indirimli aldım. varın siz düşünün artık dönen parayı.

joomlaci' Alıntı:
valla hocam ben aldım şuna çok iyi dikkat edin. adamlar size 150 m2 diyolar. ama normalde projede 147 m2 çıkıyo. ve ayrıca bınun içine asansör boşluğunu merdiven boşluğunu ve balkonları da dahil. evin kullanım alanı düşüyo 110 m2 ye. sonradan papaz olmayın. en ince detayına kadar teknik şartmnamede bulundurun. evin telim tarihini belli edin. bu tarihten sonraki her ay için kira bedeli alın...

Hocam evin net oturma alanı ile brüt oturma alanı arasında fark olur tabiki, mesela brüt 168 net 117 görünüyor bizde. önerileriniz için teşekkürler.

güvenilir ve hızlı yapan firma olduktan sonra çok mantıklı aslında. benim alt kat komşum daha inşaat yokken 85.000i saymış almış yaklaşık bir buçuk sene sonra inşaat bitince ben aldım 115.000 liraya aradaki farka bak tam 30.000 tl ama adamda peşin para varmış o ayrı. Hatta benden iki hafta sonra alan karşı komşum 120.000e aldı

Güvenilir mütahitten alınırsa sıkıntı olmaz 40 50 bin kar vardır

Üç kuruş ucuza alacağım diye temelden alıp strese gireceğinize ev bitime yaklaşırken almak mantıklı geliyor bana ben öyle yaptım. Temelden alınan evlerin teknik şartnamede her şey ayrıntılı yazmıyor üstü kapalı onun için mütahit istediği gibi değişiklik yapabiliyor. Birde ev alırken özellikle tavan yüksekliğine dikkat edin net 280 se iyi ama 260 sa ev basık oluyor. Bence 260 olan evi almayın

Kesinlikle adam akıllı bir sözleşme şart , tabiki kaybetmeyeceksin. Ben 1,5 yıl önce aldım şuan bitti kiraya veriyorum herşey sözleşmede yazdığı gibi oldu , kar ise 45 tl civarı oldu bize

hocam mütahit iyi adamsa iyi olurda.. mütahite cok güvenme herseyini belgeli iste.. söze saza prim verme..150 m2 mi dediler sözleşme yap.. 2015 yılı mayıs ayında bitecek sözleşme yap.. eğer bitmesse oturdugun evin kirasını ödesin.. yerlere dosencek parke fayans vs markaısnıa ölçüsüne kadar hersey konus sözlleşmeyte yaz. aynı şekilde ödeme planınıda yaptır.

hocam tecrübeli biri olarak bundan sonra kesinlikle almam.Çünkü bizim apartmandakiler temelden almış yan bina ise sonradan almış.Yan binanın işçiliği daha güzel yapılmış.Müteahide sorduğumuzda parayı peşin verrmiş kafaları rahat etsin para düşünmesinler diye dedi.İçimden geçenleri tahmin ediyorsunuzdur artık.bodrumları falan bi görseniz oturup ağlarsınız yani.O yüzden bundan sonraki evimi(olursa tabi) kesinlikle tüm BİTMİŞ evleri gezerek alacağım.Size de tavsiyem olsun.

Valla arkadaşlar müteahit hakkında duyumlarım iyi, sözleşmeyi verdi, hocam eksiğimiz varsa yaz tamamlayalım dedi, önceden ev alanlara sordum, sözünün eri diyorlar, kimisi ziraat bankası gibi adam diyor (sağlammış), ama yinede ilk kez olacağı için tedirgin oluyor insan.

temelden ev almış biri olarak;
bence ev yatırım amaçlı alınırsa güvenilir bir müteahhit ten temelden alınmalı
Kendiniz oturacaksanız daha az stres ve sürpriz için bitmiş, oturma izni, abonelikleri alınmış bir ev almanızı tavsiye ederim.

Hocam sözleşmeyi noterde imzala. İleride bir sorun çıkarsa daha kolay çözersin.

Geri