Herkes AurDino diye yazmış ama hocambu arada ben arduino için yazmıştım kaynağı.
AurDino yu ilk defa duydum. ben de öğrenmek isterim
Canın sağolsun o kadar olur.Herkes AurDino diye yazmış ama hocam
Teşekkürler hocam c ve c# bilgim var az çok. Faydası olursa ne mutluCanın sağolsun o kadar olur.
Hemen arduino uno biraz led direnç duppon kablo ve meaafe sensörü servo motor al nora hocamın uygulamalarını yap kitap ilaç gibş gelecek. Ha rgb led buton bredboard falanda lazım kitabı kurcala o seni yöneldirir. C c# java bikgin varsa daha sonra arduinonun kendi progeamından mbloka gerek kalmadan kodlarını da yazarsın daha sonra
aynı durumdayımMerhaba arkadaşlar.. Arduino öğrenmek istiyorum. Bunun için kaynak önerebilicek olan var mı? Öğrenmek kolay mı zor mu sizce?
Hocam tinkercad sitesi daha kaliteli bu iş için, kodları blok olarak da yazmaya olanak veriyor.https://www.sites.google.com/site/unoardusim/services
Yukarıdaki bağlantıdaki simulator aracılığı ile [ ben gibi doğrudan kablolara dokunmayı sevmeyen bir kimse iseniz ] çalışmaları yapabilir temel mantığını kavrayabilirsiniz devre programlamanın. Üstelik bunu da donanım birimleri için para harcamadan yapabilirsiniz ... setlere vs para bayılmaktansa ücretsiz giriş yapıp, hata kaynaklarını vb inceleyebilirsiniz...
Ayrıca eğitim için de doğrudan parçalar üzerinde çalışmadan sanal bir şekilde ardunio çalışmaları yapmak pratik olabilir
--- genel anlamda bilgi vermem gerekirse arayüz hakkında,
- ek donanımlar, seçilebilir, özelleştirilebilir,
- donanımların ardunio ya bağlandığı pinlerle eşleştirmeler [ numaralandırma ] ile gerçekleştiriliyor.
- yazılan kodlar yine gerçekte olduğu gibi ardunioya upload edilmek durumunda ama yine sanal şekilde tabii ki
ben şahsen bayıldım bu uygulamaya.
başlamak için bilgi kaynağı olarak kitapları da ihmal etmemek gerektiğini hatırlatmak isterim.
Kolaylıklar.
Hocam tinkercad sitesi daha kaliteli bu iş için, kodları blok olarak da yazmaya olanak veriyor.
Hocam tinkercad'i inceledim, devreler kısmında ardunio için kodlama yapabilmenin mümkün olması iyimiş. Bu benim daha evvel incelediğim simulatorlü çalışma ortamından daha verimli oldu. Zira devre elemanlarını da gerçekçi oluşturmak mümkün oluyor.Hocam tinkercad sitesi daha kaliteli bu iş için, kodları blok olarak da yazmaya olanak veriyor.
Ben bu yıl başladım hocam. Youtube da fenkolikler kanalında arduino videoları mevcut. Onlarla sıfırdan başladım. Önce tabi bir set aldım kendime. Setin içindekilerle bu kanaldaki videolara bakarak baya ilerleme kaydettik çocuklarla. FENKOLİKLER kanalını tavsiye ederim.
- aslında sanallaştırmanın yararlarından bir tanesi "satın al"madan da uygulamalar yapabilmek. zira Kendin Yap! akımının olaylarından bir tanesi satın almadan, kendi kendine üretimde bulunmak dolayısıyla satın alma, sahip olma dürtülerinden çok "üretme" "keşfetme" vb duyguları tetiklemek. Bu bakımdan ___bence___ satın almadan da öğrenmek mümkün zira bizim için çok ucuz sayılmaz [ çocuklar bakımından ]
- diğer konu da; kaynakların video şeklinde olması, sık sık kaynaklara başvurmak gereken konularda çalışma verimliliğinde düşüşe neden oluyor. Görsel destek anlamında iyi iken videolar, kaynağın videonun içerisine sıkıştırılması saçma oluyor bence. Dijital metin ihtiyacı hissediyorum ben.
teşekkürler kaynak için.