Ardunio - Raspery pi - Lab. kuran var mı?

Kodla Büyü

BaRBaRYaN

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
3,690
Herkes merhaba
Öğrencilerin programlamaya olan ilgisini arttırmak için
Ardunio - Raspery pi vb. donanımlarla projeler geliştirmek istiyoruz.
Bu konuda TECRÜBESİ ve ÖNERİSİ olan var mı?

- yapılmış projeler (neler yapılabilir)
- Nerden ucuza alabiliriz
- Hangi donanımları almalıyız
- hangi programlar gerekli
vb..

10. sınıf pt dersinde ve veritabanı programcılığı dalı öğrencilerine dönem ödevlerini bu tür uygulamalar üzerinden vermeyi planlıyoruz...
 
Ben de ortaokulda tübitak 4006 fuarında bişeyler yapmak için alacağım. Amaç öğrenciden çok kendimi geliştirmek.
Aldığımda buradan deneyimleri paylaşırım.

Lise bilgisayar bölümü öğrencilerinin rahatlıkla altından kalkabileceği bir şey gibi duruyor. Yeni kod yazamasalar da mevcut bağlantıları yapıp kolay bir şekilde hazır kodları yükleyip eğlenceli şeyler yapabilirler.
Yaratıcı kod yazmaları için orta düzeyde kendilerini geliştirmeleri lazım.

http://www.robotistan.com/arduino buradan kitaplı set almak istiyorum. orjinal olması pek farketmiyormuş.

ingilizceniz var sa torrent sitelerine arduino yazınca birçok içerik kitap döküman çıkıyor.
 
Parçaları, malzemeleri yurtdışından (ebay) alırsanız (çin'den) daha ucuza gelir.
 
Raspery pinin yeni modeli 5$ olarak duyurulmuştu ama satın almak için herhangi bir yerde bulamadım.
 
ysartemur' Alıntı:
ebayda aurdino umo r3 modeli 3.8 $ ücretsiz kargo. aurdinodan anlayan arkdaşlar nasıldır bu model goo.gl/BuezRZ

Bilgisayar mı istiyorsunuz yoksa mikrodenetleyici kartı mı sizin gösterdiğiniz model bilgisayar olarak kullanılamıyor diye biliyorum. Ama bilgisi geniş arkadaşlar daha ayrıntılı açıklama yapabilir...
 
Raspberry pi ile Arduinonun kullanım amacı farklı. Rapberry pi ile işletim sisteminin ve işlemci/ram hızının-kapasitesinin gerektiği uygulamaları geliştirebilirsiniz. Üzerinde linux yüklü basit bir bilgisayar da diyebiliriz. Ancak yapacağınız uygulama kamera ile yüz takibi, bluetooth ile dosya paylaşımı gibi ekstra kütüphaneler ve işlemci hızı gerektiren donanım uygulamaları için ideal raspberry pi. Genelde bu işler için kullanıyorum.
Arduino konusuna gelince;
http://www.kodlab.com/BookDetail.aspx?ID=18766
kendi kitabım.
Basit led açıp kapatmaktan, dokunmatik ekran, gps, bluetooth, kablosuz iletişim, servo/step motor kontrolü gibi bir çok uygulamayı bulabilirsiniz.
Arduino için öğrencilerin bence evinde sürekli elinin altında kullanabileceği bir kart olması daha verimli çalışmanızı sağlayacaktır. 6. sınıflar için arduino ile uygulamalara başladık. scratch ile uygulama geliştiriyorlar. Neler yapabileceğiniz kendi araştırmalarınız ve öğrencilerin neler yapmak istediğiyle ilgili bence. Çocuklar kendi araştırıp merak edip gelince olayı daha çok sahipleniyorlar.
Yurt dışı sitelerden alışveriş yaparsanız, daha uygun fiyata gelebilir ancak 100$ üzerinde sanırım gümrük vergisi mevcut. yurtiçi sitelerden toplu fiyat alımı yaparsanız hem bekleme süreniz kısaları hemde uygun fiyata alım yapabilirsiniz.
Daha öncesinde mikrodenetleyiciler ile çalıştıysanız oldukça hızlı bir şekilde ilerleyebilir öğrencilerinizle birlikte güzel uygulamalar geliştirebilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
 
Raspberry'nin Türkiye'deki resmi distribütörü samm teknoloji. Pi Zero ocak ayının ilk haftası satışa sunulacak büyük ihtimalle.

Mesele şu ki; $5 olan ürün ülkemizdeki vergiler nedeniyle otg kablo+mini HDMI to HDMI+Pi Zero 52 TL + 6 TL Kargo ile satılacak.

En azından bu tip geliştirme kitlerinden vergi alınmamalı.

http://www.samm.com/raspberry-pi-zero-set.html
 
hocam işin açıkcası bu alanın yabancısıyım. niyetim aurdino programlama öğrenmek veya scract ile kodlayıp aurdinoda sonuçları görebilmek. ancak biraz önce bilgisayar olarak kurulmuş seti görünce hayran kaldım. beynimde projeler çakmaya başladı. bir yerden başlamalıyım ama ilk adım neresi kestiremiyorum
 
Bu sene bende Tubitak 4006 fuarında robot projeleri yapmayı düşünüyorum. Fuar başvurumuz onaylanırsa raspberry ve ardunio ile bir lab kurmayı bende düşünüyorum.
 
Geri
Üst