argox os 214 etiket yazıcı win7 sürücü sorunu

Kodla Büyü

hasan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Elimde Argox OS 214 modelinde etiket yazıcı var ama Windows 7 iin sürücü bulamadım. Bulduklarım genelde os214-tt, os214zip gibi daha uzun model numarasına sahip. Hangisi bilemedim..

Firamnın kendi sayfasından indirdiğim sürücülerde hep aynı şekilde....

http://www.argox.com/content.php?sno=0000033&P_ID=19

Tavsiyesi olan*

açtım ama nafile... sanırım os214zip.
şimdi de usb2.0-print hatası veriyor.. la havle..

yardımlarınız için çok teşekkür ederim.,
biraz zor gibi, kabloda yazıcıya takılı olan paralel, kasaya takılı olan usb...
kasada paralel yok, makinada da usb yok... amannn... aynı kablonun benzerini bulup deneyeyim..

bomax01' Alıntı:
hocam kusura bakma yardımcı olamadım. kolay gelsin.
Olsun yine de teşekkürler... vakit ayırdın..

Bu arada win7 kullandığım pc de lpt portu yok... o yüzden parelel-usb çevirici kullanıyorum... belki o yüzden win 7 çalışmıyor...
Kontrol için xp yüklü pc de kurdum, aynı kablolarla çalıştı.. Sadece yazıcı bağılantı noktasını değiştierek hem sanal usb-hem lpt (parelel) bağlantı ile yazıcıyı kullandım..

win 7 de yazıcıyı kurduktan sonra yazıcı bağlantı noktasını falan da değiştirdim .. fayda vermedi..

Merhaba;
Yazıcının arkasında model:OS-214 yazıyorsa kuracağın yazıcının modeli ARGOX OS-214 TT PPLA olması gerekmektedir,
Yazıcının arkasında model:OS-214PLUS yazıyorsa kuracağın yazıcının modeli ARGOX OS-214 PLUS PPLA olması gerekmektedir,
Kurulum işleminden sonra yazıcını kapat, yazıcı kapalıyken bilgisayarının arkasında ki USB kablosunu sök, farklı bir usb porta tak ve yazıcını aç,
yazıcı açıldığında usb aygıt sihirbazı çıkarsa manuel tanımla işlemini seç ve C:\Seagull\Argox.inf dosyasını göster ve işlem sonuçluğunda bilgisayarını kapatıp açıp deneyebilirsin.

eğer usb aygıt tanımlama sihirbazı çıkmazsa direk kurulum işlemi gerçekleşirse aygıtlar ve yazıcılar bölümünde yazıcının üzerinden sağa tıklayıp yazıcı özelliklerine gir ve bağlantı noktalarından tanımlı olan (RAKAMSAL OLARAK EN BÜYÜK)usb portunu seç uygula butonuna bas,

bu işlemler sorununuz çözümleyecektir diye düşünüyorum,

yazıcı driverının üzerinde ÜNLEM işareti var ise bu işlemlerden önce;
driverın üzerinden sağa tıklayıp SORUN GİDER bölümünü tıkla ve sorun düzenleme işlemi bitinde uygulabölümünü tıklayıp, belirttiğim işlemleri yap lütfen.

Dönüştücü kablo tercihinde DİGİTUS markasını tercih etmen her zaman daha sağlıklı sonuçlar almanı sağlar.

Konu hakkında sorunu çözümlenmez ise fikret@bilkur.com.tr msn adresini ekleyip ordan sorabilirsin.

Geri