arkadaşlar duyarlı olalım!!!

Kodla Büyü

achillus

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://www.bte.org.tr/hakkimizda.html

arkadaşlar linkte toplam 70 civarı bi üye alımı olmuş.

Bizler bilişim teknolojileri öğretmeni olarak derneğimize yeterli katılımı yapıyomuyuz :S Bizler için kesin çözümler sunmaya çalışan bir dernek ve gönüllü olarak bizler için uğraşıyorlar.Ben bugün üyelik için gerekli işlemleri yapacağım .

Bence yeterli sayılara ulaşmamız lazım bunu için neler yapılabilir.örneğin her ilde bir temsilci seçilip üye sayımızı artırabilir ve gerekli görüldüğü takitirde il bazında toplantılar yapılabilir.

Hepimiz mağduruz ve bizler sadece hakkımızı istiyoruz .lütfen duyarlı olup derneğimize sahip çıkalım.

üye artırımı için neler yapılabilir önerilerinizi bekliyorum ...

Re: arkadaşlar duyarlı olalım

bugün ilk işim gidip üye olmak....insanlar kendileri fikirleri görüşleri meslek grupları ile ilgili dernek sendikalara üye olması gerektiğini düşünüyorum ..

öğleden sonra işlemleri tamamlayıp gönderecem bende evrakları...

Bu böyle gitmez deyip, elimizi tasın altına sokmamak olmaz...

herohamster' Alıntı:
acaba en azından istanbuldada şube açabilsek :)

vala benim aklımdan şöyle bir fikir geçiyor.her ilden bir temsilci secilse ve yapılan çalışmalarda ildeki tüm bt öğretmenleriyle iletişime geçebilse sayımızın 10.000 lere yaklaşacağı düşüncesindeyim .Dedimiz gibi bu uygulamaya yeterli katılımın olduğu illerde şube açarak da etkinliğini artırabiliriz. Ama illaki daha iyi fikirler vardır.

Arkadaşlar bu sorun bizim sorunumuz.formatör derse kac sat girer.müdür bana suun yap dedi yapmalımıyım,bunları düşüneceğimize artık kalıcı çöüzmler için düşünsek ve birşeyler yapsak :+1:

arkadaşlar sabah actıgım başlıga gelen çözüm önerileri bu kadarmı bt derneğimize talep bu kadarmı .

bakın arkadaşlarımız bizim adımıza hüseyin çelikle bu gün somut bir görüşme yaptılar.neden o başlığa başka ne dedi diye yazacağımıza dernegimize üye olmuyoruz.Üye sayımızı artırmak için önerilerde bulunmuyıoruz :S

arwen' Alıntı:
keşke bölge zümre toplantılarında konuşulsaydı dernek üyeliği.
üniversitelerde okuyan öğrenciler için her üniversite de bir tane dernek başkanı ve atanan öğretmenler içinse illerde birer dernek başkanı secilebilir mesela ben oldugum ilde dernek başkanlığına talip olurum ve ne kadar bt öğretmeni varsa ilden telefonunu alır gerekirse tek tek arayarak dernegimize üye yaparım ve arada aramızda toplantılar düzenleriz...

Atanan yada atanmayı bekleyen tüm arkadaşlarımızın asıl sorunu derslerin seçmeliden zorunluya dönüştürülmesi- norm sorunu, eğer yapılırsa isteğe bağlı ve özlük hakları iyileştirilmiş B.T. Rehber Öğretmeni (Eğitim Koçu yada ne derseniz) norm tanımıdır.
[Eğer yapılısa diyorum çünkü 1993teki Koordinatör Öğretmen-Müdür Yardımcılığı tanımı ile kalmış kadro verilmesi çalışmaları yıllardan bu yana -19 yıl-hala bitmemiştir-BÖTE bölümleri 1998 de BDÖ ve Bilg. Lab. atıl duruma düşmemeleri Dünya Bankasından alınan-alınacak olan hibeler sebebiyle MEB baskısıyla açılmıştır]

Bu sorunların çözümü sayesinde hem atananlar hem de atanmayı bekleyenler için norm sorunu ortadan kalkacaktır (Aslında atananların derdi ile atanmayanların derdi ortaktır).
Derneğimiz Bakanlıkta, Mecliste, Bakanlarla vb pekçok görüşme yapmış ve dahası da yapılacaktır.

Ancak bizler derneklerin MEB de ne kadar önemli olduğunu biliyormuyuz?
Şu hepimizin çalışma şartları ile özendiği rehberlikçiler, yada ders sayısını arttırabilen beden eğitimciler- yaptıkları bir eylemki hiçbir karşılaşma spor müsabaksı düzenlemeyeceğiz dediler-, yada şimdiden kaldırılan derslerinin ardına düşen teknoloji tasarımcılar kadar cesur öğretmenlerimiz sadece onlar kadar eski bir branş değiliz bir de derneğimiz çok yeni. Örneğin Böte mezunlarının çoğu meslek açısından yeni(en fazla 10 yıllık) ve bu sebeple diğer branşlar kadar mevzuata hakim, haklarının peşine düşmüyor, dinazor idarecileri karşısında çaresiz kalıyor.
Derneğin hepimiz için tek ses olmasında, tek tek önemsiz gözüken sorunlarımızın aslında eğitim sisteminin branşımıza karşı yıllardır uyguladığı yanlış politikalarının dile getirilmesinde; bizde artık birer birer kendi aramızda fısıltıyla değil topluca ve daha gür sorunun kaynağına yönelik olarak sesimizi duyurmak için doğru bir oluşum olduğuna inanıyorum.

Bugün dernekle ilgili daha üye olmayan 2 arkadaşımı telefonla aradım ve derneği açıkladım(Çünkü derneğin kurulduğundan haberdar ama faaliyetlerden haberleri yoktu üye değillerdi). Üye olacaklar.
Bundan sonraki her türlü toplantı ve fırsatta da derneği anlatacağım.

Derneğe üye olarak, illerde temsilci olarak yada Ankara'ya gelir orada destek veririm diyen herkese açık.
Tüm görüş ve fikirlere de açık. Sadece nasıl destek vereceğinizi seçin...

arkadaşlar ben derneğe daha üye değilim ama gerçekten benim için bir konuda girişimlerde bulundular. iller bazında bir örgütlenme yoluna gidilse çok daha iyi olur düşüncesindeyim. çünkü bizim genel sıkıntılarımız(ankaradan çözülecek) olduğu kadar yerel sıkıntılarımız(il/ilçe mem ve okul bünyesinde çözülecek) da oluyor. idarecilerin tutumu, bilgisayar laboratuvarlarının durumu,formatörlük vs...vs... her ilde 1 şube olsa çok çok iyi olur kanaatindeyim. arkadaşların dediği gibi il bazında toplantıların da çok iyi sonuçlar elde etmemize ve genel amaçlarımıza(ankara'dan çözülebilir) da aynı zaman da çok iyi etki edeceğini düşünüyorum. :idea: hepimiz bu forumda olsun başka ortamlarda olsun genel amaçlarımız için konuşup tartışıp hakkımızı bu şekilde arama yoluna gidiyoruz. ama bunlar bireysel oluyor. bizleri zaten tamamen illerin kontrolüne bırakıyorlar. formatörlükler olsun diğer görevlendirmeler olsun ya da ilçe bazında derslerin seçimi konusunda olsun... biz de onlara karşı yerel güçlerimizi oluşturabilirsek eğeruğradığımız haksızlıklara karşı daha etkili, hızlı ve verimli sonuçlar elde edebiliriz. Nitekim çalıştığımız ilde özellikle kendi şehrinde çalışan arkadaşların mem bünyesinde yada diğer etkili makamlarda iş halledebilecek tanıdıkları vardır. bu şekilde yerel baskılar oluşturabilirsek o zaman ankaraya da çok daha iyi mesajlar vermiş oluruz. tabiki de bu şekilde bir örgütlenme hızlı bir şekilde büyümemizi sağlayacaktır. ve genel amaçlar(ankara'dan çözülecek) ımızında çözümü çok daha kolay olacaktır. denizlide şube açılacaksa ipin ucundan tutmaya hazırım arkadaşlar. :wink:

Geri