arkadaşlar epilepsi hastası olan var mı aranızda?

Kodla Büyü

kumsal540

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ben doğuştan epilepsi hastasıyım
günlük hayatınızı ve çalışma hayatınızı nasıl etkiliyor acaba?
inşallah yoktur da

Valla güzel kardeşim geçmiş olsun, kendim değil ama bir yakınım epilepsi hastası. Kendisi de doktor, ilaçlarına dozajına dikkat ediyor ayarlıyor, benim bildiğim neredeyse 7-8 senedir nöbet geçirmiyor. Ancak her an nöbet geçirebilme ihtimali kafayı takarsan insanı bunaltır. Kabullenip normal yaşamına devam etmek gerekiyor. Onun da işine etki eden olumsuz bir durum olduğunu düşünmüyorum, olsa söylerdi bize. Arabasını da kullanıyor bi güzel...

Hocam bende de var.Askerden sonra uykuda nöbet geçirmeye başladım. Ama ilaç kullanımıyla Allaha şükür 2 senedir olmuyor. Benim kızgın olduğum noktayı söyleyeyim doktorlar.Hele bu bölümün profları dini imanı para. Muayeneye gidiyorsun dost gibi ama telefonda bi soru sorayım deim yok yemeğini soğutmuşum yok soru bumuymuş ama muayenede bana nasıl güzel nasıl iyi davranıyor. Alah kimseleri bu tip doktora emanet etmesin ama mecbur olunca ne yaparsın

hocam geçmiş olsun, Allah şifa versin. hepimizin ayrı ayrı sıkıntıları var, herkeste ayrı bir dert, sıkma canını hiç. dünya hali herkesin oluyo bi sıkıntısı, tekrar Allah şifa versin.

Son düzenleme:
evrensel38' Alıntı:
Hocam bende de var.Askerden sonra uykuda nöbet geçirmeye başladım. Ama ilaç kullanımıyla Allaha şükür 2 senedir olmuyor. Benim kızgın olduğum noktayı söyleyeyim doktorlar.Hele bu bölümün profları dini imanı para. Muayeneye gidiyorsun dost gibi ama telefonda bi soru sorayım deim yok yemeğini soğutmuşum yok soru bumuymuş ama muayenede bana nasıl güzel nasıl iyi davranıyor. Alah kimseleri bu tip doktora emanet etmesin ama mecbur olunca ne yaparsın
geçmiş olsun hocam
sizin nasıl nöbet türleri
ben de üniversitede bu lanet projeler yüzünden uykusuz kalınca
uykuda nöbetle tanıştım
çok şükür iki yıldr nöbetim yok o nöbetler kabus gibi hala da deliricel gibi oluyorum arada

ahmetismet' Alıntı:
Valla güzel kardeşim geçmiş olsun, kendim değil ama bir yakınım epilepsi hastası. Kendisi de doktor, ilaçlarına dozajına dikkat ediyor ayarlıyor, benim bildiğim neredeyse 7-8 senedir nöbet geçirmiyor. Ancak her an nöbet geçirebilme ihtimali kafayı takarsan insanı bunaltır. Kabullenip normal yaşamına devam etmek gerekiyor. Onun da işine etki eden olumsuz bir durum olduğunu düşünmüyorum, olsa söylerdi bize. Arabasını da kullanıyor bi güzel...

ilaçlar insanı mahvediyor dostum 11 yıldır kullanıyorum
bi ara yer ve zaman kavramını kaybettim düşün artık :)
dayanılmaz baş ağrısı yapıyor ilaçlar
kan değerlerini mahvediyor akyuvar eksikliğinden savunma sistemim çok zayıf ve hemen hastalanıyorum
barsak sistemim çöktü ek ilaç kullanıyorum
ameliyat luyorum tekrar ameliyatlık oluyorum
ama çok şükür arabamı da kullanıyorum
evlendim sağlıklı çocuğum da var
ama ilaçların yan etkileri çok ağır

Hocam bendeki nöbetler derin uykuya dalarken oluyor.Onun için tegratol kullanıyorum günlük 2 doz.
Bu hastalıkta tanı çok önmeli.Ben önceki gittiğim prof. artık nöbet geçirmeyeceğimi tüm tekiklerimin normal olduğunu söyledi.1 ay sonra nöbet geçirdim.Sonraki prof. doğru tanı koydu ve ilaç dozunu oan göre ayarladı.Ben özele gittiğim için epeyce bi ücret alıyo.Çift maaşlı olduğumuz için sıkıntı yok ama tek maaşlı olan ve sürekli nöbet geçirenler için sıkıntılı durum. Devletteki doktorlar bu bölümde çok yetersiz.Üniversitedeki yeni göreve başlamış doktorlar bakıyor. Onlara doçent ve proflar yardım etmiyor.Ancak özel muayenehanesine gidince bakıyor.
Bu hastalık hem kolay hemde çok zor.Kolay cünkü benim rahatsızlığımda ilaçla durdurulabilir.
Zor cünkü devamlı nöbet geçirme ihtimaline karşı uyku düzenim tam olmalı,çok yorulmamalı, tv pc çok kullanılmamalı, yazın güneşe dikkat etmeliyim.O yüzden AVM lere gitmiyorum.Işıklardırmasından dolayo rahatsız oluyorum.Ama buna şükür.Allaha herkese şifa versin

Hocam herşeyin temelinde stres var. Kendini rahatlatacak meguliyetler, kahkalar atacağın arkadaşlar bulursan bir çok şeye ilaç olduğunu göreceksindir.

geçmiş olsun arkadaşlar. sağlık çok önemli. Allah dermansız dert vermesin. tıbbın çaresiz kaldığı durumlar çok az artık günümüzde. tedavi olabildikten sonra ve doktorların telkinlerine uyduktan sonra gerisi Allah'a kalmış.

bi sorum olacak. bu hastalık doğuştan mı ortaya çıkar yoksa 30-40 yaşındaki biri de aniden bu hastalığa yakalanabilir mi? ve hangi kişiler risk altında? bilgilendirirseniz memnun olurum. teşekkürler. tekrar geçmiş olsun.

teksen' Alıntı:
geçmiş olsun arkadaşlar. sağlık çok önemli. Allah dermansız dert vermesin. tıbbın çaresiz kaldığı durumlar çok az artık günümüzde. tedavi olabildikten sonra ve doktorların telkinlerine uyduktan sonra gerisi Allah'a kalmış.

bi sorum olacak. bu hastalık doğuştan mı ortaya çıkar yoksa 30-40 yaşındaki biri de aniden bu hastalığa yakalanabilir mi? ve hangi kişiler risk altında? bilgilendirirseniz memnun olurum. teşekkürler. tekrar geçmiş olsun.
hocam genelde o yaşlara pek kalmaz ama nadiren de olsa sonradan çıkabiliyor ama çok nadir zaten bu hastalık binde beş oranında görülüyor ve bunun çok az kısmında bu sonradan belli oluyo kisacasi ndiselenmeyin ben 18 yaşında öğrendim ama aslında hep nöbet geçiriyorum sadece bayılma kasılma olmayınca nöbet olduğunu anlamuyorduk

Bende öğretmenliğimin ilk senesinde bu rahatsızlığa yakalandım... EEG ve emar da bir şey bulamadılar.. Tamamen uyku düzeni bozukluğu aşırı cafein alkol tüketimi .. Stresli ve düzensiz yemek alışkanlığı.. Ünivesitede ki düzensizliklerimden kaynaklı... 2007 de ilk nöbeti geçirmiştim.. Yaş 23 idi o zxaman... Sonra ilaç verdiler . 1 yıl sonra kullanmayı bıraktım.. 2009 da tekrar geçirdim.. Onda da 2 yıl kullandım ilacı bıraktım sonra.. En son 2012 de geçirdim bir nöbet.. O zamandır ilaç kullanıyorum.. bir sıkıntı yok.. Yakın zamanda tekrar doktora gidecem.. Emar da ya da EEG de bir şey bulamıyorlar... Alkol cafein hayatımdan çıktı zaten.. Uykularıma ve yemek yeme düzenime dikkat edersek bir de pek stresli olmaz isem sanırım atlatmaya doğru gidiyorum.. Zaten ben her nöbet öncesi kendimi biliyorm gibi bir şey oluyor . Yakın zamanda nöbet geççiririm diyorum kendi kendime.. . Bütün nöbetlerim stresli ve uyku düzenimin berbat olduğu dönemlerde idi...

Bir de çok fazla PC başında durmamam gerekiyor.. ama malesef o pek mümkün olmuyor...

Geri