Arkadaşlar gözden kaçırıyoruz

Kodla Büyü

hardeniz

Aktif Üye
İlköğretim kurumları yönetmeliğnde 4 ve 5 sınıflarda din beden resim ingilizce vs derslere branş öğretmeni girer diyor.

Son düzenleme:
ne kadar uzuucu arkadasim, kac kisi konuyu okumus, kimse sizlere cevap vermemis. bence gayet mantikli bir dusunce, ama hep beraber bu eylemi gercekleestiremzsek sonuca varamayiz...

Bahsettiğiniz kanun maddesi hala geçerli ama ttkb tarafından yayınlanan haftalık ders çizelgesinde bizim dersimiz yok. Serbest etkinlikler dersine de sadece sınıf öğretmeni girebiliyor. Başkası girse bile e-okulda ders atamaları yapılamıyordu.

4 ve 5. sınıflarda Bilişim Teknolojileri dersi diye bişey kalmadı. Geçen sene haftalık ders çizelgesi değiştiğinde geçen seneye mahsus olmak üzere BT dersini seçmeye izin verildi. Ama sonradan gerek müfettişler, gerek bakanlıktan gelen görevliler, gerek müdürler toplantısında konuşulup alınan kararlara göre geçen sene de BT öğretmeni 4-5lere giremeyecekti.

Ama hem ben girmek istedim. Hem okul müdürü dersin uzmanı dururken sınıfçı mı derse girer diye bana 4-5leri verdi. Aynı zamanda formatördüm de.

Ama okul normları belirlenirken, gelen resmi yazıda okulun BT normuna 4-5. sınıf dersleri eklenemeyeceği yazınca, girmiş olduğum halde 4-5. sınıf dersleri sayılmadı ve norm fazlası oldum bu nedenle.

Bu bahsettiğiniz sorun geçen sene de vardı. Başımdan geçti, zararını gördüm, tayin istemek durumunda kaldım. O zaman bir çok yere de itirazımı yapmıştım ancak bireysel olduğu için dikkate bile alındığını sanmıyorum.

hardeniz' Alıntı:
İlköğretim kurumları yönetmeliğnde 4 ve 5 sınıflarda din beden resim ingilizce vs derslere branş öğretmeni girer diyor.(bizde bunların arasındaydık aslında) ama yapılan küçük bir değişiklikle bizim derslerimize sınıf öğretmenleri serbest etkinlik adı altında kendisi veriyor. bu saçmalığı izah edecek birisi var mı. bir branşın öğretmeni olmak o kadar kolay mı ki dersimizi böyle bir kalemde silip atıyorlar.
bence tüm bilişim teknolojileri öğretmenleri 4 ve 5. sınıfların derslerine girmek istediğimizi belirten dilekçeleri il ilçe milli eğitim müdürlüklerine göndermeli. burada ortak bir dilekçe hazırlayıp pazartesi günü okullar vasıtasıyla verelim. bakın bir iki kişi değil binler onbinler vermeliyiz.
4 VE 5 SINIF DERSLERİNE GİREMEMEMİZİ DE BU KADAR ÇABUK KABULLENMEMELİYDİK.
lütfen arkadaşlar İNADINA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FORMATÖRLÜK VE TÜREVLERİNE HAYIR.

hocam haftalık ders saatini ve hangi dersin okutulağını belirleyen kurumda suç....ilçe mebler bir şey yapamaz malesef

Kendi dersimize girmedikçe, formatörlük ve türevleri başımıza bela olacaktır... Birilerine mail atacaksak iletişim sorunumuz var, bunu site site yöneticileri planlamaladır. Konuyu sabitlemelidir.

hardeniz' Alıntı:
İlköğretim kurumları yönetmeliğnde 4 ve 5 sınıflarda din beden resim ingilizce vs derslere branş öğretmeni girer diyor.(bizde bunların arasındaydık aslında) ama yapılan küçük bir değişiklikle bizim derslerimize sınıf öğretmenleri serbest etkinlik adı altında kendisi veriyor. bu saçmalığı izah edecek birisi var mı. bir branşın öğretmeni olmak o kadar kolay mı ki dersimizi böyle bir kalemde silip atıyorlar.
bence tüm bilişim teknolojileri öğretmenleri 4 ve 5. sınıfların derslerine girmek istediğimizi belirten dilekçeleri il ilçe milli eğitim müdürlüklerine göndermeli. burada ortak bir dilekçe hazırlayıp pazartesi günü okullar vasıtasıyla verelim. bakın bir iki kişi değil binler onbinler vermeliyiz.
4 VE 5 SINIF DERSLERİNE GİREMEMEMİZİ DE BU KADAR ÇABUK KABULLENMEMELİYDİK.
lütfen arkadaşlar İNADINA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FORMATÖRLÜK VE TÜREVLERİNE HAYIR.
Hocam kanun ve yönetmelikleri hükümet yapar ve yönetmelikleri istedikleri gibi düzenliyorlar il veya ilçedekiler yönetmeliği uygulamakla yükümlüdür yani onların elinden gelen bişeydeğil. tepki verilecekse hükümete ve bakanlığa verilmeli.
Şimdi veli gelip sana tenefüsler yarım saat olsun dese yapabilirmisin hayır kim yapar bakanlık dolayısıyla yönetmelikler.

ne dilekçesi hocam. listede artık ders mers yok. Müdüre ne diyeceksin. Serbest etkinliklerin bi saatini bana verin bana ne bana ne mi dicez. O tren kaçtı hocam geçen yıl. 300 kişiyi değil 3000 kişiyi hem de hafta içi MEB in kapısına yığmadıkça hiç bişey düzelmez. 11bin bilgisayar öğretmeninden toplasanız 30 kişi sokmuyor taşın altına eline. Benim de artık umrumda değil. Hatta böteliler hiç umrumda değil. İşime gelmezse kaçacam meslek lisesine. bundan sonra budur.

biz bu cümleleri bundan tam 1 sene önce zaten kurduk hocam. Paralama kendini. Herkes hak ettiğini yaşar.

Geri