Arkadaşlar Hep Beraber İstifa Edelim

Kodla Büyü

eftelya-su

Aktif Üye
Fatih BTR okullara geldi veya gelmeye devam ediyor. Biz bir türlü sesimizi duyuramadık. Sadece dersimizin DYK'da yer alması için değil bu ülkede hak ettiğimiz yere gelebilmek için belirlediğimiz bir gün ve saatte hep beraber F-BTR görevinden istifa edelim.

geçen sene kurs açtırmayınca bu sene btr olmadım şükür kafam rahat darısı diğer zümrelerimin başına

Destekliyorum. Bireysel tepkilerden ziyade birlikte olarak hareket edilince asıl o zaman dikkat çekeceğiz ve BT öğretmenlerinin üvey evlat muamelesi son bulmalıdır.

burda bir birlik oluşturulursa belirlenen gün ve saatte bende istifamı vermeye hazırım eğer olmazsada ben kendi başıma istifa ediyorum ve artık kendi dersime girer çıkarım haricinde hiçbir bilgisayar işi yapmamaya kararlıyım belki değerimiz anlaşılır

Bunu gerçekten dikkate alacaklarını mı sanıyosunuz? Her okulda emin ol bir iki farklı branştan çakal o işe talip olacaktır.

pisagorean' Alıntı:
Bunu gerçekten dikkate alacaklarını mı sanıyosunuz? Her okulda emin ol bir iki farklı branştan çakal o işe talip olacaktır.

İstifa etmektense toplu halde eylem yapılıp gerekli birimlerle görüşme sağlayabilirsek çok iyi olacak

yeter arkadaş ataması sıkıntı iş tanımı sıkıntı

adamlar 100 saatlik bir kurs ile btr hakkı kazanıyor, bu açığımızı kullanmak için sırada bekliyorlar.
sea hocamızın dediği gibi başka bir yol bulunmalı olmadı bi arkadaşımız konu açmış lys ile başka bir bölüm okumak.

İstifanın çözüm olacağını düşünmüyorum. Çünkü yerimizde gözü olan bir dünya öğretmen var hemen göreve talip olurlar. Muhtemelen tek çözüm mailleşmek ve eylem yapmak.

Bende istifanın ses getireceğini düşünmüyorum. Ama elimizde başka yapacak birşey var mı onu da bilemedim. Ancak bu sorunun böyle gitmeyeceğini(gidemeyeceğini) biliyorum.

Arkadaşlar nasıl istifa ses getirmez diyebiliyorsunuz, bu adamlar bilmiyor mu bizim gibi 10 yıllık btr ler ile 100 saatlik kurs almış bir fizikçi bir olmadığını.

Bende başından beri diyorum, btr istifa etme eylemi en mantıklı işimiz olacaktır.

Ben hazırım. 1000 kişi böyle düşünürse sesimz duyulur.

Sayın Hocalarım, eğer istifa edersek esas o zaman sağlam ses gelir.Keza bizim yerimize talip olanlardan kaç tanesi bizim işlerimizi hakkıyla yerine getirebilecek sizce? Kısa bir zaman sonra o göreve talip çakllar dönüp dlaşıp işleri bize yaptırmak isteyecekler...O vakit biz sağlam durursak tüm işleyiş aksamaya başlayacak ki o zaman esas bizim ne denli önemli bir görevimiz ve branşımız olduğunu yaşayarak tecrübe etmiş olacaklar.

Kesinlikle en sağlam ses getirecek eylem istifa o yüz saatlik kurslarla alacakları daha akıllı tahtada sağ tıklamayı beceremiyor onlara emanet edemezler fatih projesini isterse etsinler

İstifa? Birlik olmak? Mümkün değil. Hele hele işin ucunda para varsa. Ama öyle ama böyle ek ders durumunu düşünerek çoğunluk istifa etmeyecektir. Bugününü kazanacak, geleceğini kaybetmeye devam edecektir...

2 yıldır bu görevi yapmıyorum. Bizim branşın üstüne yapışmış olan "tamirci" algısını yok etmek için bu görevlendirme karmaşasından kurtulmak gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca kim bu görevi yapmak istiyorsa yapabilir.

Bu mesajı yazmadan önce Bilişm Teknolojileri Eğitimcileri Derneğinin üye sayısına baktım. 289 kişi. yanlış felan yazmadım. Bildiğiniz 289 (ikiyüzseksen dokuz) kişi. 20.890 kişiyi geçtim 2890 kişi de değil. O da bilgisayar öğretmenleri derneğinin üye sayısı, başka bir branşın derneğinin değil.

Türkiye de o kadar bilgisayar öğretmeni var ve kendi derneğimize, kendimize sahip çıkma durumumuz ortada. Ben Ankara da ikamet etmiyorum. Çorum dayım. Diyelim ki benim bilmediğim, dernekle ilgili büyük sıkıntılar, çekinceler, şüpheler vs. var. O zaman çıkacaksın, "biz bu derneğe şu şu nedenlerden dolayı üye olmayı reddediyoruz, yeni bir dernek kuralım, herkes katkıda bulunsun, tüm Bilişim Öğretmenlerini de buraya üye olmaya bekliyoruz!" diyeceksiz, demek zorundasın.

Şimdi size soruyorum: Şu anda bu derneğin veya başka bir Bilişim Öğretmenleri derneğinin, 10.000 civarında üyesi olsaydı, bu iş bakanlıkta gerdire gerdire çözülür müydü, çözülmez miydi?

Sendikalardan zaten umut yok. Şu konjöktürde, sesimizi duyurmak, hakkımızı aramak için en uygun yol dernek gibi görünüyor. O veya bu, hangisi olduğu fark etmez, ama dernek.

Topluca istifa etseniz, sizce akıllı tahtayı imajdan geri kuracak, arızalı tablet bilgisini pybs ye girecek bir öğretmen kaç ayda yetiştirilir? Bence bir kaç saat bile sürmez. Hatta böyle bir durumda,(zaten topluca derneğe üye olma sayısı ortadayken, topluca istifa mümkün değil,olmaz da, belki bi 89 kişi çıkar) bakanlık reste rest çekip bir tane müdür yardımcısını görevlendirebilir. hatta fantazi olsun, biraz da hakaret, hizmetliye bile yaptırabilir.
Şunu unutmayın ki, devletin işi bir şekilde yürür. Bu hep böyle olmuştur.
Öğretmenlerin içinde, çağa en iyi uyum sağlayan, çağı, gelişmeleri yakalayan, kültürlü, gelişimin öncüsü bir branşın öğretmenleri olarak, topluca hareket etmeyi, topluca hakkımızı aramayı ve bunu yaparken de sonuç alacak yöntem ve materyaller kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor.
Aksi takdirde, tepkilerimiz,kendi kendimizi tatminden, MASTURBASYONDAN ileri gitmez!!!

Gün ve zaman verilsin, o gün o saat istifa dilekçelerimizi okullarımıza yazıp aynı zamanda bu sebepten dolayı istifa ediyoruz diye de sendikalara, eğitim sitelerine yazı yollayalım... ben varım! ya birlik olur branşımızı yüceltiriz ya da kulak arkası yaparız istedikleri gibi, keyiflerinin istediğince canımızı sıkmaya devam ederler..

Geri