Arttırılmış Gerçeklik Uygulaması Bilgilendirme Yapabilecek

Kodla Büyü

1disposal

Üye
Arkadaşlar basit anlamda Arttırılmış gerçeklik uygulaması hazırlamak istiyorum. SketchUp ile basit ve ücretsi olarak hazırlandığını biliyorum. Bu konuda bilgilendirme yapabilecek olanlar varsa bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.

Hocam bilgi için teşekkürler bu sketchup eklentisi evet bu program ve eklenti ile Arttırılmış gerçeklik uygulaması hazırlanıyor inceledim biraz. Pratikte bu konu ile ilgilenmiş arkadaşlar var ise bilgilerini bizlerle paylaşırlarsa sevinirim.

"Arttırılmış Gerçeklik" ne amaçla kullanılıyor hocam. bu konuda kısa bilgi verebilir misin?

Güzel eklenti. Teşekkürler.
Sketchup ile hazırlanmış bilgisayar parçalarını, (örneklerinde bolca var, bir ara bayağı bir incelemiş ve kullanmıştım), kamerayı kullanarak daha iyi anlatabilirsiniz. Nesneyi gerçekten ellerinde tutuyormuş gibi, her tarafını inceleyebilirler.

Artırılmış gerçekliği, gerçek dünyanın, dijital dünya ile doğrudan veya dolaylı fiziksel görünümü, bütünleşmesi olarak tanımlamak mümkün. Buradaki en önemli kısım ise eylemin gerçek zamanlı olarak gerçekleşmesi. Artırılmış gerçeklik ile kullanıcı çevresindeki bilgiyle, online reklamlarla, diğer kullanıcıların bıraktığı dijital ayak iziyle etkileşime girebiliyor.
Aşağıdaki bağlantıda eğitimde kullanılmasıyla ilgili bir örnek var inceleyebilirsiniz.
http://egitimteknoloji.net/2012/12/4d-anatomi-mobil-uygulamasi/

cumhurtorun' Alıntı:
Güzel eklenti. Teşekkürler.
Sketchup ile hazırlanmış bilgisayar parçalarını, (örneklerinde bolca var, bir ara bayağı bir incelemiş ve kullanmıştım), kamerayı kullanarak daha iyi anlatabilirsiniz. Nesneyi gerçekten ellerinde tutuyormuş gibi, her tarafını inceleyebilirler.
hocam biraz bilgi verir misiniz bu konu hakkında??

Geri