Askere giderken maaş (Memur peşin çalışır:)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AKom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

AKom

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar ayın 15inde izne ayrılıyorum askerlik nedeniyle. 15 Kasımda maaşımı aldım, tam 1 ay çalıştım. Benim bildiğim peşin çalışoruz ama bazıları yarım maaş alırsın dediler kafamı bulandırdılar. İdarecimde mal müdürlüğüne sormuş yatmıcak demişler. Bu işin doğrusu nedir bilen var mı ?

15 aralikta maas almamaniz gerekir ki onceden bunun icin dilekce vermeniz gerekiyordu.. maasiniz yatacaktir ve hepsini odeyeceksiniz.. bu arada 1 aylik faizi 80 tl gibi bisey tutuyor hocam 2 ay once basimdan gecti sakun geciktirme..

akoluacik' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar ayın 15inde izne ayrılıyorum askerlik nedeniyle. 15 Kasımda maaşımı aldım, tam 1 ay çalıştım. Benim bildiğim peşin çalışoruz ama bazıları yarım maaş alırsın dediler kafamı bulandırdılar. İdarecimde mal müdürlüğüne sormuş yatmıcak demişler. Bu işin doğrusu nedir bilen var mı ?

15 aralıktakı maası alma kesınlıkle..Felaket faiz alıyolar.. Ben ödedim. 600 TL için 980 TL odedım dondugumde.. ustelık ozamankı maasın yarısıydı bu.. sen 2000TL maas alırsan dondugunde en az 2700 felan odersın. memura dılekce yaz maasını yapmasın.yatarsa bıle mal mudurlugune gıt ıade et elden. basıma geldıgı ıcın soyluyorum.. forumlarda okudum gıtmeden once, faız cok az felan dıye ama yalanmıs hepsı. ben odedıgımı bılırım. bır de faız hesaplanırken burut uzerınden ıslem yapıyolar.

hocam ayın 1 inden itibaren asker olanlar yarım maaş alır. siz tam maaş alırsınız ama askerden döndüğünüzde 1 ay maaş alamazsınız. ben 1 ağustosta askere gittim. o yüzden 15 temmuzda yarım maaş aldım. 1 eylülde de görevime başladım. 15 eylülde yine yarım maaş aldım.

ben 15 aralıkta izne ayrılcam kasım maaşını hakketmiş olcam herhangi bir kesinti olmayacak. Allah nasip edersede 15 haziranda geri göreve başlıcam ozaman tam maaş alıcam benim bildiğim öyle. yani şuan için faizlik bişey yok aralıkta maaş yatmıcak mal müdürlüğüne bildirdi zaten idarem :)

sehzade84' Alıntı:
hocam ayın 1 inden itibaren asker olanlar yarım maaş alır. siz tam maaş alırsınız ama askerden döndüğünüzde 1 ay maaş alamazsınız. ben 1 ağustosta askere gittim. o yüzden 15 temmuzda yarım maaş aldım. 1 eylülde de görevime başladım. 15 eylülde yine yarım maaş aldım.

bana göre bir yanlışlık var memur peşin çalışır mantığına göre siz 1 eylülde göreve başladıysanız 15 gün yevmiye + eylül ayında yatan maaş ile birlikte 1,5 maaş almanız gerekiyor. bence bunu bir araştırın. ben 11 eylülde atandım. ayın 15 inde 4 günlük yevmiye + maaş yatmıştı

akoluacik' Alıntı:
sehzade84' Alıntı:

bana göre bir yanlışlık var memur peşin çalışır mantığına göre siz 1 eylülde göreve başladıysanız 15 gün yevmiye + eylül ayında yatan maaş ile birlikte 1,5 maaş almanız gerekiyor. bence bunu bir araştırın. ben 11 eylülde atandım. ayın 15 inde 4 günlük yevmiye + maaş yatmıştı

doğru söylüyorsunuz. siz söyleyince hatırladım 1,5 maaş almıştım. 4 sene önceydi hocam unutmuşum :D :D

Geri