askerlik ve gerekli evraklar...

Kodla Büyü

LostParadise

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bu yaz dönemi asker öğretmenliğe başvurmayı düşünüyorum inşallah nette biraz bakındım ama çok fazla kişiden aldıgım bilgilerle gene karıştırdım... Ne zaman başvurmalıyız... Asker öğretmen olarak gitmek için neler yapmalıyız... Hangi evrakları çalıştığımız ilden götürmeliyiz.. Tecili ne zaman bozdurmak gerekir. Okula hangi evrakları teslim etmek gerekir ? bu soruları net özel bir şekilde yakında askere gitmiş bir arkadaşımız şöyle güzelcene :) özet bir şekilde yazabilir mi :)

hocam en iyisi bir askerlik şubesine gidip gerekli belgeleri öğren bence :) Ben şubeye, öğretmen olduğuma dair EK-A adında bir belge vardı, mezuniyet diploması, foto gibi bazı belgelerin yanında onu götürmüştüm.. Okula ise sanırım sadece bir dilekçe yazmıştım, askere gitmek istediğime dair.. Bir de asker öğretmenlik için mutlaka Ağustos döneminde askere gitmek gerekiyor.

hocam geçen yıl asker öğretmendim tecil bozdurmadım tecil bitti gitmiştim ben askerlik şubesini aradım (nüfusa kayıtlı olduğum) temmuz 15 e kadar ek A belgesi 3 nüsha getir dediler. orda zarf hazırdı adıma zaten doldurdum formları okula ilişik kesme dilekçesi yazdım verdim ekinede şubede aldığım belgeyi ekledim sonra sınava giriyorsun zaten çok uğraştırmadılar beni :) Allah kolaylık versin tüm askere gideceklere bi an önce bitirmek lazım :))

tqwert' Alıntı:
hocam en iyi bir askerlik şubesine gidip gerekli belgeleri öğren bence :) Ben şubeye, öğretmen olduğuma dair EK-A adında bir belge vardı, mezuniyet diploması, foto gibi bazı belgelerin yanında onu götürmüştüm.. Okula ise sanırım sadece bir dilekçe yazmıştım, askere gitmek istediğime dair.. Bir de asker öğretmenlik için mutlaka Ağustos döneminde askere gitmek gerekiyor.

Aynen hocamın dediği gibi, ağustos dönem,ine planlanmanız için bu aralar gitmeniz gerekli. Askerlik şubesine bu belgelerle (MEMden alacağınız EK-A önemli) gitmniz gerekli

Haziran ayından önce askerlik şubesine muhakkak git giderken EKA belgesini İl/İlçe Mem'e onaylatıp götür. Kalanını şube hallediyor geçen yıl bu yıl zamanlar aynı telaş vardı Allah yardımcın olsun zor bir sürece giriyorsun:)

Kesinlike zor bir sürece giriyorummm :( Onu görebiliyorum bu kadar teferruat bile fazla ya şu olmalı ben askere gidiyom gerekli işlemleri yapın beni cagırın diyecez aslında :) dilekce o belgeyi al oraya götür onu al buraya götür :)

diploma yada mezuniyet belgesinin aslını mutlaka ve mutlaka sınava giderken götür

ben askerim şuan. asker öğretmen. yazın memlekete izmire gittik sınav için de oraya başvurdum. mezuniyet belgesinin aslını istediler. yok'!! muş ta kalmış. balıkesir e üniye gittim bizden mezun oldu diye bi yazı yazdılar şubeye de kurtuldum . askere gidemiyordum nerdeyse

Asker öğretmenken görev yaptığın yerdeki askerlik şubesiyle sürekli irtibat halinde mi oluyorsunuz?
Bir de şehir dışına çıkışlar zor mu? Yani evime gelip gitmem mümkün mü?

kily' Alıntı:
diploma yada mezuniyet belgesinin aslını mutlaka ve mutlaka sınava giderken götür

ben askerim şuan. asker öğretmen. yazın memlekete izmire gittik sınav için de oraya başvurdum. mezuniyet belgesinin aslını istediler. yok'!! muş ta kalmış. balıkesir e üniye gittim bizden mezun oldu diye bi yazı yazdılar şubeye de kurtuldum . askere gidemiyordum nerdeyse

Cevap veren herkese teşekkürler o zaman ben mayıs ayında bu işlemlere baslasam en dogrusu mayısın ortalarından sonra :) cok sagolun :) arkadaslar...

menala' Alıntı:
Asker öğretmenken görev yaptığın yerdeki askerlik şubesiyle sürekli irtibat halinde mi oluyorsunuz?

Askeriyenin , şubesinin yüzünü görmüyorsunuz 19 günden sonra. Tamamen sivil olarak meb kurallarına tabisiniz.

menala' Alıntı:

gider gelirsin ama tatillerde
umarım asker öğretmen olunca ekders yok düşüncesi ile rapor alıp idareyi germezsiniz hocam

etrafta çok asker öğretmen var 200 günlük mesainin 100 ünü raporla esneten

ben idarecilik yaptım bir askerin askerliğini yakacak duruma geldik adam sınıf öğretmeni her ay iki hafta yok. üstelik bekar ne yapıyorsa memleketinde ha bire çocukların hakkını olmadık gasp etti durdu. hıyanettir bu

ama bilişimci yapmaz ONURLUDUR! demi

ali04' Alıntı:
menala' Alıntı:

Askeriyenin , şubesinin yüzünü görmüyorsunuz 19 günden sonra. Tamamen sivil olarak meb kurallarına tabisiniz.

Teşekkürler hocam.. Eğer asker öğretmen olursam hafta sonları eve gelmem gerekecek..

Bir de Asker öğretmen çıkma ihtimali nedir acaba?
Asker öğretmen olmak için bizim yapabileceğimiz bir şeyler var mı? Taksitler nedeniyle asker öğr. olarak gitmek zorundayım..

Geri