Askerlikle İlgili

Kodla Büyü

katamaran

Üye
Arakadaşlar çok merak ettiğim bir konu var. Geçen cuma günü tecil işlemi için askerlik şubesindeydim. Oradaki asteğmen Bölümümü sordu bende böte deyince. Sana muhtemelen uzun dönem (yedek subay) çıkar dedi. Böyle bir durum var mı? Şahsen ben ağustos ayında gidip asker öğretmenlik için şansımı denemek istiyorum. İhtimaller konusunda ne dersiniz. Bilişim teknolojilerinde asker öğretmenlik şansı nedir acaba bilen varmı. Yoksa uzun dönem beni mi bekliyor.

hocam son yıllarda şansımız çok düştü.doğuda öğretmen olmama rağmen uzun dönem asteğmenlik yapıyorum.meslek kurası cıktı bana askerı okulda öğremenlik yapıyorum

sallamış resmen askere gitmeyen kaç tane bilişimci varki..sana çıkma şansı az olsun..

bana mesela asker öğretmen çıktı bu sene..bu işler kısmet, sen gönlünü ferah tut..herşeyin hayırlısı

bu konuda askeriyenin algoritmasını hala çözen olmadı. :lol: kime kısa, kime uzun, kime öğretmenlik çıkacağını bilen kimse olamaz.siz ağustos celbinde başvurun.

belli bir mantığı ve standardı olmayan bir sistem olduğu için ne olacağını kimse kestiremez.herşeye hazırlıklı olun sadece.bir şeye koşullanmayın yeterli...

valla kısa dönem en iyisi.askerliğini ne olarak yaparsan yap içerde en kısa kalan karlıdır...

aynı okulda iki bilgisayar öğretmeni aynı dönem askere gittik. bana asker öğretmenlik, diğer arkadaşa kısa dönem çıktı. (ikimiz de teknik öğretmenimiz ama bu faketmiyor harelde.)

Bu sene bana da Asker Öğretmen çıktı sınıf arkadaşlarımında %70-80 hep asker öğrt.nasip işi biraz

Gönlünü ferah tut hocam genelde büyük çoğunluğumuza asker öğretmen çıkıyor. Tabi bunun yanında çok şanssız olan arkadaşlarda olabiliyor. Sınıf arkadaşım Komando Asteğmen oldu üstelik Bolu dağ komandoda acemilik yaptı. Arkadaşların dediği gibi askeriyenin ne tür bir standart uyguladığı meçhul herşeye hazır ol şartlama kendini.

katamaran' Alıntı:
hadi ya. peki bötecileri genelde asteğmen olarak aldıkları doğrumudur?
öyle bişey yok hocam. asker öğretmen çıkmasın diye ben aralıkta gittim askere. böteli bi arkadaşım daha vardı. beraber gittik yedek subaylık sınavına. bütün soruları çözdüm yedek subay olmak istiyorum seçeneğini işaretledim. kısa dönem çıktı. diğer arkadaşada kısa dönem çıktı.

Nerde asker olduğunuza göre değişir. Ben de kısa dönemdim Van'da. Ama ihtiyaç vardı öğretmenlik yaptım. Hem lisede hem de subay çocuklarına özel ders şeklinde..

Geri