Asp yle Vistada Access veri tabanına veri yazma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan idemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

idemir

Aktif Üye
Arkadaşlar asp ile vistada acces veritabanına veriyi yazdıramadım. Xp de oldu ama vistada bir türlü yapamadım. Bilgisi olan varmı ne ayarlar yapmam lazım....

hocam 2 seyden kaynaklabilir. eger hata mesajını buraya yazarsan dah ayrıntılı yardımcı olamaya calışırım.

1-veritabanının veya web sitenin web paylaşımını yapmamışsınızdır.
2-access veritabanınızı 2000 versiyonunuza göre kaydetmeniz gerekir. yoksa sıkıntı cıkabiliyor

sen gene de hata mesajını yazarsan bakarız :wink:

veri tabanına yazma izni verdim izin verdim. Xp de Web paylaşımına açılınca veritabanına yazıyordu.Vistada ben Web paylaşımını bulamadım acaba ondanmıdırki.....

Hocam vista web paylaşımını nasıl yapıyoruz onu bulamadım. Bende ondan olduğunu tahmin ediyorum. Hata mesajı çıkmıyor . Sayfa görüntülenemiyor diyor....Ama xp de çalışıyor....

hocam simdi sunları bi dene bakalım :D

bilgisayar yönetim panelinden ("computer management console") aşağıda şekil 1'deki gibi 2 farklı IIS var. Bunlardan 6.0 olanını seç ve şekil-2'deki gibi (add web site) seçeneğinden web siteni ekleyerek bir dene
IISAdminTwoVersion.GIF

şekil-1
IISTreeView.GIF

şekil-2
IISTreeViewExpand.GIF

şekil-3
ben bunları denemedim sadece bir sitedeki makaleden çevirdim.

olursa bi cevap ver ;)[/b]

Hocam bu ayarları yaptığım zaman eğer veritabanı yoksa normal bir asp ise çalışyor. Ama veritabanı kodları olduğu zaman iç sunucu hatası diyor.... o ayarları aspyi çalıştırmak için kullanılıyor....

idemir' Alıntı:
Hocam bu ayarları yaptığım zaman eğer veritabanı yoksa normal bir asp ise çalışyor. Ama veritabanı kodları olduğu zaman iç sunucu hatası diyor.... o ayarları aspyi çalıştırmak için kullanılıyor....
hmm anladım hocam. ben bugune vista da denemedim hiç :(
ama çözüm bulursam yazarım gene

Geri