Asus K55VD Farklı win8.1 sürümü yükleme sorunu?

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar bu modelle win8.1 single language sürümü gömülü geldi bende win8.1 pro kurmak istedim öncesinde GPT hatası aldım sonra tüm diski silip yeni bölümler oluşturdum her şey tamam oldu derken kurulumun sonunda yükleme bitmek üzere iken güncelleştiriliyor aşamasından sonra
"Bozuk yükleme dosyası nedeniyle kur devam edemiyor. Windows yükleme diskinizin satıcısına veya sistem yöneticinize yardım için başvurun." şeklinde bir yazı çıkıyor ve kur sonlandırılıyor anlayacağınız windowsu yükleyemiyoruz. Farklı iso CDleri denedim isolar kesinlikle sağlam benim anladığım bu modelde bir güvenlik önlemi var fakat bunu nasıl aşacağız?

isolar sağlam fakat oynanmış değişiklik yapılmış dosyalardır orjinal yükleyici bulun bence

Orjinal isoların inmesini beklerken beyin fırtınası yapmaya devam ediyordum bende de aynı cihazın K55VJ modeli var ben Freedos olarak almıştım bende işletim sistemlerini kurarken hiç sorun olmuyor neyse sonuç itibariyle aynı model sayılırlar dedim ve kendi bilgisayarımın acronis ile almış olduğum image dosyasını kurayım dedim ve kurdum sorunsuz çalıştı sonrasında ise asıl sorun neydi diye düşünürken birde Rufus ile Flasha win8.1 Pronun güncel versiyonu boot ediyordum. Flash hazırlarken UEFI ve MBR destekli seçeneğini seçtim. Acronisle yükleme yaptım ama içim rahat değildi tekrar flashı taktım ve boot ettim flashtan yükleme sorunsuz gerçekleşti. Halbuki bu yöntemi daha öncesinde de deniyordum ama yemiyordu acronis imageden sonra bilgisayar imana geldi xp kursamda bence artık yok demez.
Benim vardığım sonuç HDD tüm bölümlerini silmeme rağmen HDD belli bir alanın kalmış olabileceğidir. Alternatif çözüm olarak UEFI ve MBR destekli Flash boot dosyaları.

Müşteri hizmetlerine email atmıştın onlardan cevap geldi ama sadece boot menüsünün nasıl aktifleştirildiğini anlatmışlar zaten o kısımlarda sorun yoktu.Ama bilgi vermesi acısından buraya ekliyorum. :)
Merhaba Hasari Bey,

Yetkili servisimiz ürünlerinizin sadece garanti alanında görüntülenen sistemine destek vermektedir........................... seri numaralı ürün windows 8 single language ile satıldığı görünmektedir.

Haricen farklı bir sistem yükleme işlemlerinde ürünlerinizn sadece cd veya usb alanından başlangıç yapma ayarları iletilmektedir. Bu bilgi aşağidaki gibidir.

Öncelike F2 ile BIOS ekranında iken F9+ENTER ve F10+ENTER tuşlarına basarak BIOS default ayarlara alınız.

1. F2 tuşu ile BIOS Ayarlarına ulaşınız
2. Security -> Secure Boot Control kısmına gelerek Disabled konumuna alınız
3. F10 tuşuna basarak Kaydedip çıkınız
4. Tekrar F2 tuşu ile BIOS Ayarlarına ulaşınız
5. Boot -> Launch CSM kısmına gelerek Enabled konumuna alınız
6. F10 tuşuna basarak Kaydedip çıkınız.

İşletim sistemi kurulum işlemini, msdn kalıbını dvd ye yazıp dvd sürücüsünden yaparsanız; muhtemelen sorun olmaz. Usb diskten kurulumda bazen böyle sorunlar olabiliyor.

hasari' Alıntı:
Arkadaşlar bu modelle win8.1 single language sürümü gömülü geldi bende win8.1 pro kurmak istedim öncesinde GPT hatası aldım sonra tüm diski silip yeni bölümler oluşturdum her şey tamam oldu derken kurulumun sonunda yükleme bitmek üzere iken güncelleştiriliyor aşamasından sonra
"Bozuk yükleme dosyası nedeniyle kur devam edemiyor. Windows yükleme diskinizin satıcısına veya sistem yöneticinize yardım için başvurun." şeklinde bir yazı çıkıyor ve kur sonlandırılıyor anlayacağınız windowsu yükleyemiyoruz. Farklı iso CDleri denedim isolar kesinlikle sağlam benim anladığım bu modelde bir güvenlik önlemi var fakat bunu nasıl aşacağız?

Bozuk yükleme dosyası nedeniyle kur devam edemiyor Hatası kesin Çözümü
http://www.sorbilene.com/bozuk-yukleme- ... ozumu.html

Geri