Asus Notebook Lcd Ekran sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan phileo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

phileo

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar Asus marka laptopumuzun sabah kalktığımızda ortası sanki cam kırığı şeklinde siyahtı. Sanırım lcdsi iç taraftan kırılmış nasıl oldu bilmiyorum ama.

Normalde ekranın dış kısmında bir kırık yok ama iç tarafta bilgisayarı kapatıp baktığımızda o siyahlığın aynı yerinde durduğu görülüyor.
Sizce ne yapmalıyım. Servise götürmeden uygun bir lcd bulup takabilir miyim ya da en iyisi servise götürmek mi?

sanırım daha önce kimse karşılamamış ben 2 günde edindiğim tecrübeleri aktarayım.
Ekranın paneli çatlamış o yüzden yenisiyile değişmesi gerekiyordu. Servisi 300dolar para istedi. Yaklaşık 500tl. Bende netten araştırdım 16" şuan piyasada pek bulunan bir ekran değilmiş o yüzden biraz sıkıntı yarattı çoğu sitede var görünmesine rağmen stokta yok. Şansıma elinde 1 tane kalan birini buldum ve sipariş ettim. 335tl gibi bir rakama halledecem inş. Bu arada ekran panelinin nasıl takılacağı youtube da videolarda var ordan bakarak rahatlıkla takabilirsiniz....

Bu vesileyle yeni bir bilgi öğrenmiş oldum başına böyle bir iş gelen arkadaşlara yardımcı olabilir...

merhaba hocam. benim hp laptopun ekranda bir sürü renkli pikseller belirdi. ekranı değiştirmeyi düşünüyorum. ekran değiştirmesi nasıl kolay mı acaba sorun çıkartır mı? birde uygun ekranı nereden bulabilirim? yardımcı olur musunuz?

Geri