Asus Notebook ta kasa çatlama sorunu

Kodla Büyü

ogretmen_ahmet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar,
bende asus f3f serisi notebook var. sorun şu:
kasada yön tuşundan sağ usb girişine doğru bir çatlak oluştu + ekranı tutan sol menteşe kasaya bağlı yerden çatladı kapağı açmakta zorlanıyorum + son olarakta artık monitöre görüntü gitmiyor. ilk başta benden kaynaklandığını düşündüm. Ama bu sorunları forumlardan araştırdım asusun f3f serilerinde olan bir problemmiş.
esas soruma gelince ben bilgisayarı alalı 4 yıl oldu doğal olarak garantisi bitti. ben servise yolladığımda benden çatır çatır kasa parasını alırlarmı? yoksa üretim hatasından sayarlarmı bu model bilgisayarı olupta bu sorunla karşılaşan varsa cevap verebilirmi. teknik serviside aradım ama bi türlü telesekreteri aşamadım.

hocam dediğin gibi çatır çutur alırlar :) bende de garanti varken başıma geldi zor değiştirdilerdi bu sorun f3f serisinde hep var

ogretmen_ahmet' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
bende asus f3f serisi notebook var. sorun şu:
kasada yön tuşundan sağ usb girişine doğru bir çatlak oluştu + ekranı tutan sol menteşe kasaya bağlı yerden çatladı kapağı açmakta zorlanıyorum + son olarakta artık monitöre görüntü gitmiyor. ilk başta benden kaynaklandığını düşündüm..

hocam aynısı bende de oldu tam dediğiniz yerlerden ben de japon yapıştırıcısı ile yapıştırdım eskisi gibi oldu .
birincide servise gönderdin para aldılar ikincide göndermedim yani ikikez catladı :( :(

aynı sorun bende de var tam bahsettiğin yerde bende düşünce falan olmuştur diyodum kendi kendime bu durumda yapacak bişey yok sanırım garantiside doldu çünkü

Ben 404 ün pahalı bir yapıştırıcı ile yaptım. Gaanti süresünde ikikez oldu değiştiler. Ama yine çatladı. Asus pek öalına sahip olmuyor. ve hatalı bir üretim yapmış

Görüntü olsa idare edecemde görüntüde gitti. şuanda bi akrabanın internet kafesinden monitör aldım bilgisayara bağladım onu kullanıyorum. sol menteşe kasadan çatladı iyice ayrılacak diye korkuyorum iş sakat vallahi... :cry: :cry:

Asusa güvenmemek lazım. o kadar çok duyuyorumki bu tür sorunları. teknik servisleri zaten rezil. bi giren bi daha zor kurtuluyor. Daha öncede söylemiştim asus alırken iki kere düşünmek lazım.

hocam yeni asus kasalarını gdin görün inceleyin ondan sonra konusu uçak metalinden kasalar yapmışlar geç ısınan çabuk soğuyan çizlmeyen vs gibi özellikleri var yanlış deilsem uçak metali hiç kırılmayan bir malzemeden yapılıyor ve çok hafiftir .
hafifliği gerçek onu zaten gördüm malzemeeden anlamam ama tasarımı eskilerine göre dehşet olmuş mesela
f83vf253dv serisini çok beğendim 1700 tl civarında ve o özelliklerde bi laptopu hele bide 14 inçliğini toşibadan 2500 den aşağı alamazsınız.

asus için genelde iyi diyolar ama ben de benzer bir olay yaşadım asus f3j serisi benim laptopun açma kapama düğmesi bozuldu bir kez servise verdim garanti kapsamında şimdi aynı sorunu tekrar yaşıyorum garanti de bitti idare etmeye çalışıyorum ama zor oluyor pc yi açarken....

ihtaner hocam belki şuankiler iyidir ama öncekilerde özellikle f3 serilerinde bu kırılma-çatlama-kopma sorunu mevcut. merve hocamın dediği kapak açma düğmesinin bozılması benimde başıma gelmişti ben onu devre dışı bıraktırmıştım. şuanda 2. monitörü bağladım öle çalışıyorum. ama birdaha asus mu tövbe...

Bende Asus F3JP kullanıcısıyım. Bir Asus hayranı olarak maalesef bu Notebook beni çok fazla hayal kırıklığına uğrattı.

Benim bilgisayarında sol menteşenin tuttuğu yerde kasanın altına doğru çatlak oluştu. Ürünün garantisi dolalı 1 ay olmuştu. Bu yaz aylarında kasayı değiştirdiler, ama mouse pad,'in jakkını içinden takmamış olsalar gerek, mouse padin tıklama düğmeleri çalışmıyor. Normal fare kullandığımdan uzun süre sonra zaman farkına varmamıştım. Birgün fareyi evde unutmuşum, Notebook'un üzerindeki pad'in ne sağ tuşu nede sol tuşu çalışıyor. Müşteri memnuniyeti açısından ücretsiz yaptılar ama, bu hata da benden kaynaklanmıyor.

Diğer en kötü tarafı ise ATI X1700 grafik işlemci ATI tarafından Asus'a özel olarak üretilmiş, her ay yayınlanan Catalyst sürüleri bu ekran kartına uymuyor. ATI X1600'e uyuyor maalesef ATI nin sitesinde yayınlanan güncelleme sürücülerinin hiçbiri bu GPU için yüklenemiyor.

Asus'da hiçbir şekilde ekran kartını güncelleme yapmıyor. Çift çekirdekli bir Notebook olmasına rağmen bu ay içinde Windows7 64bit kurdum bilgisayarıma ama ekran kartının Window7 64 bitlik sürücüsü ne ATI'nin nede ASUS'un sitesinde var.

Ben daha bu bilgisayarı ilk aldığım zamanlarda farkına vardım, o zaman bu ürünlerin üretim hatalı olduğunu söyledim.
Artık firmalar öğle ince ayarlar çekiyorlar ki fiyas/performans oranı iyi olan ürünler garantisi bittikten sonra bir bir dökülmeye başlıyor. Maalesef ülkemizde son kullanıcıyı savunacak ciddi yaptırımlar yok.
Bence bile bile lades oluyoruz.

Evet bende de aynı sorun var ve 4 tane asus kullanan arkadaşımda da aynı sorun aynı çatlamayla karşılaştım.f3 seri gri kasalarda bu sorun var, ama yeni asuslarda yok diye biliyorum böyle sorun..Ama şunu söyleyeyim, asus tan çok memnunum vista olarak alıp xp ye döndürdüm, çalıştırmadığı program yok hiç te kasmıyor ayrıca o kadar törenlerde yağmura toza maruz kaldı yine canavar, yine laptop alsam yine asus alırım..Bu arada asus un şatış sorumlusu değilim :D

kasa çatlama sorununu az önce keşfettim. Servisten bugün geldi. daha önce yoktu. Ekran çalışmama meselesinde iki neden olabilir: birincisi monitörün floresan lambasının kabloları kopmuş olabilir, benzer bir kopma durumunda görmüştüm, kırılan kopan kısıma sıkışan kablo kopmuştu. Onları bir kontrol edin. ikincisi biraz ihtimal dışı ama ekran görüntüsünü taşıyan sağ taraftaki menteşenin civarında. oradaki kapaklar sökülüp bakılırsa anlaşılabilir.
Asus F3SG benim bilgisayarım. performansından çok memnunum. Aynı anda yüksek işlemci ve ram performansı isteyen 3,4 programı aynı anda çok rahat çalıştırabiliyor.

bende de aynı sorun oldu.f3j serisi aynı yerden çatladı. arkadaşın monitörü elinde kalmış açıp kapatma dedi ben de her zaman açık bırakıyorum. geçenlerde kuzenim bilmeden kapatmış mikrofon çalışmaz oldu kablolar zarar gördü galiba:S buna da şükür tabi, mikrofonla atlattım:D
ama ben de performans açısından çok memnunum. bazen açılırken fandan acayip sesler gelse de 4 yıldır süper çalışıyor:)

Benimki Asus değil HP ama aynı sorun bendede peydah oldu.ekran kağağının sol menteşesi sıkıştı bi hafta önce hiç sebepsiz.açamadım saatlerce.sonra kırılmasınıda göze alarak zorla açmayı başardım.meğersem ekranın kilit kısmından açılmış bayaa..
böyle durumlarda kapağı komple değiştiriyolar heralde? garantiside bitti.ne kadar amal olur ki?

Geri