Atölye şefi olabilir miyim?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lemma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

lemma

Üye
Mesajlar
12
Okulumuzda 2012 yılında kurulmuş bilgisayar laboratuarı bir de daha önceki yıllarda alınmış bilgisayarlardan oluşturulan laboratuar bulunmakta. İki bilgisayar öğretmeniyiz.Bir bölüm şefi var.(Ben değilim :( ). Ben de atölye şefi olabilmek için okul müdürlüğüne dilekçe verdim. Dilekçeme cevap olarak 2. laboratuarın yapım aşamasında olduğu böyle bir kadro bulunmadığı yazılmış.
Laboratuarın laboratuar sayılabilmesi için neler gereklidir?
15+1 bilgisayar bulunmalı diye duydum doğru mu?
Neler yapabilirim?
 
hocam tek lab varsa sana bolum şefi labla ılgılenmek zorundadır ve atolye sefı atanamaz ıkıncı bır lab olursa atamak zorundalar şu anda atama yapıp para oderse yonetmelıge aykırı hareket olur
 
2. lab var hocam. 2006 yılından kalan bilgisayarlardan oluşmakta. Doğal olarak biraz problemli bir lab. Düzeltmeye uğraşıyoruz. İşte benim sorum bu noktada başlıyor.
Lab ın lab sayılabilmesi için neler gereklidir?
 
hocam sız orada ders ışlıyorsanız vemebbıs de okul bılgılerınde orası lab ıse mevzu bıter cogu zaman ıdareler ek ders vermede cımrılık yapıyor onlara gore orayı yapmak senın gorevın

esas sorun senın sefde oda rest ceksın yaparlar ıkınız bırlık olursanız mecbur kalırlar
 
Geçen sene atölye şefi yapılmadığım laboratuvarda bu sene ders işliyoruz. 10. sınıflar 2 grup oldu ve iki laboratuvarda da ders işlememiz isteniyor. Tekrar dilekçe yazmak istiyorum.

Bakalım ne cevap gelecek?
 
Sayın hocam yaz dilekçeni ama bekletme yapabilirler. Bakanlıktan yazı bekliyoruz vs. Müdürün insiyatifinde olan bir durum. 2. lab varsa ve ders işleniyorsa atelye şefliğini alman doğal. Ama tek labaratuvar var ve bölüm şefi varsa yönetmelik gereği olamıyorsun. Ortaöğretim kurumları yönetmeliği madde 84 olması gerekiyor. Diğer işlenen labaratuvarın resmi kayıtlarda labaratuvar olarak gözükmesi gerekiyor. Yoksa bir şekilde açılışını resmi evraklarla gerçekleştirip ilgili atölyenin şefliği diyerek şeflik istenebilir.
 
Hocam atölye ve laboratuvar şeflikleri MEGEP ile beraber alan ve dal şefliği olarak değiştirildi. Bu sebeple alan ve dal şeflikleri var. 1 kişi alan şefi olabilir. Eğer dal şefi olmak isteniyorsa aynı alanda birden fazla dalın bulunması gerekiyor diye biliyorum.
 
davut58tr' Alıntı:
Hocam atölye ve laboratuvar şeflikleri MEGEP ile beraber alan ve dal şefliği olarak değiştirildi. Bu sebeple alan ve dal şeflikleri var. 1 kişi alan şefi olabilir. Eğer dal şefi olmak isteniyorsa aynı alanda birden fazla dalın bulunması gerekiyor diye biliyorum.
Sayın hocam, Ortaöğretim kurumlar yönetmeliğinde şeflik görevlendirmeleriyle ilgili madde aşağıdaki gibidir.
Şefliklerin oluşturulması ve şeflerin görevlendirilmesi
MADDE 84- (1) Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında, uygulanan mesleki eğitim programlarının tür ve özelliklerine göre alan/bölüm, atölye, laboratuvar şeflikleri oluşturulur.
(2) Öğretime açılan her alan/bölüm için bir alan/bölüm şefliği, standart atölye ve laboratuvar donanımı sağlanmış her atölye ve laboratuvar için bir atölye ve laboratuvar şefliği oluşturulur. Ancak, aynı atölye ve laboratuvar ortamının aynı yönetim altındaki farklı okul türleri veya alanların eğitiminde kullanılması durumunda, bu atölye veya laboratuvar için ikinci bir şeflik oluşturulmaz.
(3) Çocuk gelişimi ve eğitimi alanının atölye ve laboratuvarı, uygulama sınıflarıdır. 36-48 ve 49-66 ay arası çocuklar için ayrı uygulama sınıfları oluşturulur ve atölye şefi görevlendirilir.
(4) Şeflerin görevlendirilmesiyle ilgili usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenerek duyurulur.
Görebileceğiniz gibi dal şefliği adı altında bir şeflik türü bulunmamaktadır. Her alan/bölüm için bir alan/bölüm şefi, standart atölye ve laboratuvar donanımı sağlanmış her atölye ve laboratuvar için bir atölye şefliği oluşturulur.
Bu maddeyi adam akıllı okuyan bir idareci bir laboratuvar olsa bile bir alan şefi ve bir atölye şefi görevlendirmesi gerektiğini anlayacaktır.
@lemma, yürürlükten kaldırılan mesleki ve teknik eğitim yönetmeliğinde; bir atölye varsa alan şefi o atölye ile ilgilenir, ikinci atölye için atölye şefi görevlendirilir şeklinde ifadeler vardı, ancak yeni yönetmelikte ki üstte maddeyi yazdım, böyle bir ifade olmadığı gibi her atölye için atölye şefi görevlendirilir yazıyor ki sizin durumunuzda iki değil bir lab dahi olsa atölye şefi olarak görevlendirilmenizde bir engel bulunmamaktadır. Siz bu maddeyi ilgi tutarak bir dilekçe ile okulunuza başvurunuz.
Ne yazık hem öğretmenlerimiz hem de idarecilerimiz geçmişten gelen ancak mevzuatta yer almayan alışkanlık ve uygulamalardan vazgeçemiyorlar. Öğretmen olarak bize düşen görev mevzuatı takip ederek, bizi ilgilendiren konuları özellikle incelemektir. Aksi durumda haklarımızı, görev ve sorumluluklarımızı bilemez; iş bilmeyen idarecilerin elinde oyuncak oluruz.
Şahsi görüşüm, eğer ek ders saatlerinizi dolduruyorsanız, yani yeterli dersiniz ve koordinatörlüğünüzle 44 saati dolduruyorsanız, atölye şefliği işine hiç girmeyin. 6 saat ücret verilecek ancak bunun yanı sıra sınıf rehberliği ya da kulüp çalışmasından 2 saat ücret alamayacaksınız. Dolayısıyla aslında 4 saat ücret alacaksınız ancak mevzuatı incelediğinizde birçok sorumluluğunuzun ve görevinizin olduğunu bununla birlikte bir yetkinizin olmadığını göreceksiniz. Lab'daki teçhizatların size zimmetlenmesi ve onlardan da ayrıca sorumlu olmanız da cabası.
Eğer ek dersiniz dolmuyorsa ve alan şefiniz ve idarecileriniz sıkıntılı değilse şeflik kabul edilebilir.
 
Geri
Üst