Atölye şefliği oluşturulur ne demek?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xori
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

xori

Site Gezgini
Arkadaşlar okul müdürmüz atölye şefliklerini istemiyor. 3 atölyemiz var fakat bir tanesini de ders yoğunluğu bizde olmasına rağmen büro yönetimi alanı için sayıp 2 atölyemiz olduğunu söylüyor. bunu da sırf şelik vermemek için bahane ediyor. Şu an sadece 1 atölye şefi var ve ona bölüm şefliğini tek ederek atölye şefliklerini tamamen kaldırıp sadece bölüm şefi olsun, o atölyelere bakabilir diyor. Atölye şefliklerini gereksiz görüyor.

Yönetmelik aşağıda:

Alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefliklerinin oluşturulması
MADDE 6- (1) Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında açılan her alan/bölüm için 1 (bir) alan/bölüm şefliği, standart atölye/laboratuvar donanımı sağlanmış her atölye ve laboratuvar için 1 (bir) atölye ve laboratuvar şefliği, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında faaliyet gösteren uygulama sınıflarında yer alan her şube için 1 (bir) atölye şefliği oluşturulur.

Bunu da tam okumadan zorunlu diye yazmıyor diyor. Yukarıda oluşturulabilir değil oluşturulur yazmasına rağmen atölye şefliği vermem gerekmez diyor. Hatta bunu talep ederken tesadüf işte, heralde idari teftiş için müfettiş te ordaymış. Ona bakarak her atölye için vermek zorundamıyım sanki dedi. Müfettişte değilsin dedi. Biz de daha fazla da üsteliyemedik. Bundan sonra yazılı da talep etsek artık müfettişten te güç alarak dilekçelere olumsuz cevap vereceği belli.

Sorum şu ben Alan şefi ve her atölye için bir atölye şefliği talep ediyorum. Yönetmeliğin bu şekilde yorumlanması gerektiğini düşünüyorum. Bunu daha resmi bir ifadeyle açıklayıcı bir yazı var mı? Öyle bir yazı göstermem gerekiyor sanırım. Red cevabından sonra makam atlayarak işleri halletmeye çalışmak istemiyorum. Belki erkek tekniğin yayınladığı bir yazı filan görmüş olan vardır diye soruyorum.

bu idareciler bu konuda çoğu zaman aynı tutumu sergiliyo. bizde de 2 laboratuar var laboratuar şefliğini açtırmıyo.

xori' Alıntı:
Arkadaşlar okul müdürmüz atölye şefliklerini istemiyor. 3 atölyemiz var fakat bir tanesini de ders yoğunluğu bizde olmasına rağmen büro yönetimi alanı için sayıp 2 atölyemiz olduğunu söylüyor. bunu da sırf şelik vermemek için bahane ediyor. Şu an sadece 1 atölye şefi var ve ona bölüm şefliğini tek ederek atölye şefliklerini tamamen kaldırıp sadece bölüm şefi olsun, o atölyelere bakabilir diyor. Atölye şefliklerini gereksiz görüyor.

Yönetmelik aşağıda:

MADDE 6- (1) Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında açılan her alan/bölüm için 1 (bir) alan/bölüm şefliği, standart atölye/laboratuvar donanımı sağlanmış her atölye ve laboratuvar için 1 (bir) atölye ve laboratuvar şefliği, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında faaliyet gösteren uygulama sınıflarında yer alan her şube için 1 (bir) atölye şefliği oluşturulur.

Bunu da tam okumadan zorunlu diye yazmıyor diyor. Yukarıda oluşturulabilir değil oluşturulur yazmasına rağmen atölye şefliği vermem gerekmez diyor. Hatta bunu talep ederken tesadüf işte, heralde idari teftiş için müfettiş te ordaymış. Ona bakarak her atölye için vermek zorundamıyım sanki dedi. Müfettişte değilsin dedi. Biz de daha fazla da üsteliyemedik. Bundan sonra yazılı da talep etsek artık müfettişten te güç alarak dilekçelere olumsuz cevap vereceği belli.

Sorum şu ben Alan şefi ve her atölye için bir atölye şefliği talep ediyorum. Yönetmeliğin bu şekilde yorumlanması gerektiğini düşünüyorum. Bunu daha resmi bir ifadeyle açıklayıcı bir yazı var mı? Öyle bir yazı göstermem gerekiyor sanırım. Red cevabından sonra makam atlayarak işleri halletmeye çalışmak istemiyorum. Belki erkek tekniğin yayınladığı bir yazı filan görmüş olan vardır diye soruyorum.
...
Dönem başında yapacağınız zümre gündem maddelerine atölye şeflikleri konusunu ekleyin. tüm alan öğretmenleri olarak atölye şefliklerinin oluşturulması yönünde karar alın. müdür zümreyi okumadan imzalar :)
sonra da bu zümre kararını da ilgi göstererek, gerekli maddeyi de ekleyerek atölye şefliklerinin açılması için dilekçe verin

gayri resmi olarak da iş yavaşlatma yapabilirsiniz. bozulan bilgisayarlara geç müdehale edin, hiç etmeyin. size neden diye sorduklarında da vakit yok tüm bunlar atölye şeflerinin görevidir deyin. kısaca niyetinizi gösterin

BaRBaRYaN' Alıntı:
...
Dönem başında yapacağınız zümre gündem maddelerine atölye şeflikleri konusunu ekleyin. tüm alan öğretmenleri olarak atölye şefliklerinin oluşturulması yönünde karar alın. müdür zümreyi okumadan imzalar :)
sonra da bu zümre kararını da ilgi göstererek, gerekli maddeyi de ekleyerek atölye şefliklerinin açılması için dilekçe verin

gayri resmi olarak da iş yavaşlatma yapabilirsiniz. bozulan bilgisayarlara geç müdehale edin, hiç etmeyin. size neden diye sorduklarında da vakit yok tüm bunlar atölye şeflerinin görevidir deyin. kısaca niyetinizi gösterin

Zümreye atıfta bulunarak dilekçe vermeyi düşündük aslında, hatta aklımıza başka birşeyde gelmedi. Ama düzgün tek yöntem de sanırım bu. Ama iş yavaşlatma konusunu yapamıyorum, alışmışız bir kere. Zaten atölyede bir arıza olsa bizden başka kimsenin umrunda değil ki. Ne durumda olduğunu takan yok. Atölye ye projeksiyon aldırmak için bile çok uğraşmıştık. idareci kim olursa olsun ben o işi yapmadan duramam. Aslında bu durumdan dolayı şefliklerin gereksiz görüldüğünü tahmin ediyorum.
Ama idari işler konusunda bunu seve seve yaparım. Yalnız böyle bir iş ortamında insanın da huzuru kalmıyor.

Sorumlu değilsen madem sorumlu olmadığın işlere bakmayacaksın. Telefonlarını bile açmayacaksın. Bak nasıl her şey değişiyor.

Ticaret meslek lisesi. Muhasebe ya da kültür branşlarından bir müdür :!: . Aşağı yukarı hepsinde zihniyet aynı. işlerin daha düzgün yürüyeceğini düşünmüyorlar, sanki şeflik alan öğretmenin ek dersini kendi cebinden verecekler. Bt öğretmenlerinin hiç bir yerde iyiliğini isteyen yok :(
Hocam özellikle büro yönetimi alanı ile ortak kullandığınız labdaki hiç bir sıkıntıya bakmayın. Madem sizin alanın atölyesi değil sorumlusu kim ise o baksın.
Ticaret liselerinde başka bölümlerle ortak kullanılan lablarda ilköğretimlerdeki gibi sıkıntı oluyor. İlköğretimlerde labda ders işleyen sınıf ya da bazı branş öğretmenleri ile yaşadığımız sıkıntıları yaşanıyor. Ders onunda geride enkaz kalabiliyor. Diğer zümrelerin öğretmenleri BT öğretmenleri gibi lab kulanımı konusunda titiz davranmıyor.

dilekçe verip isteyin cevap olumsuz olunca idari mahkemeye dava açacaksınız. hepsi bu.

tayinci42' Alıntı:
dilekçe verip isteyin cevap olumsuz olunca idari mahkemeye dava açacaksınız. hepsi bu.
alan şefliği için bu dediğiniz geçerli ama atölye şefliği için bir bağlayıcı hüküm bulunmuyor diye biliyorum...

BaRBaRYaN' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
alan şefliği için bu dediğiniz geçerli ama atölye şefliği için bir bağlayıcı hüküm bulunmuyor diye biliyorum...

ya mahkemelerin nasıl karar vereceğini anlamak zor. kazanılabilir. ayrıca diğer bölümlerde atölye şefi var sadece bilişim alanında atölye şefi yoksa bu büyük haksızlık. gerekçesiz uygulama yapılması hata. bunlar hep şikayet konusu bence. tüm bölüm öğretmenleri birleşip zümrede atölye şefliğine ihtiyaç olduğunu söylerken müdürün ihtiyaç yok demesinin gerekçesi nedir.

hocam ben bu tip kendini bilmez müdürlere sendikalar aracılığıyla bastırılması düşüncesindeyim. ama ben tek başıma olsam sendikamda yok gider müdüre hocam ben atölye şefi olmak istiyorum. işte dilekçemi veriyorum. derim.. olumsuz yanıt gelirsa doğrudan ceza mahkemesine görevi kötüye kullanıp beni mağdur ettiğine dair bana psikolojik baskı yaparak ruhsal şiddet uyguladığına dair dava açarım. dava sanırım 2 sene sürer. kazanırsanız müdür hapisaneye gider. kazanamazsanız müdür 2 senede sinir hastası olur. müdürün ufak tefekte olsa hatalarını hep şikayet dilekçesi vererek şikayet ederim resmi yollardan. müdürün psikolojisi bozuldukça size angarya işler verecek. ve sizin davanıza birçok delil sunacak.

Hocam konuyu biraz dağınık anlatmışsınız. İlk önce şu anki mevcut durumu belirleyelim ki size daha çok faydamız olabilir.
1-Şu anda siz bölüm şefisiniz, bir de atölye şefiniz var ve müdür atölye şefini alan şefi yapıp atölye şefliğini eritmek istiyor. Doğru mudur?
2-Okulda toplamda 3 lab var 2 sini sadece siz, diğerini büro ile ortak kullanıyorsunuz. Büronun kaç sınıfı var. Onların sadece 10. sınıfta 7 saat lab dersi var. bir de sçerlerse 11 de hızlı klavye var o da 2 veya 3 saat sanırım. Sizin ders yükünüz kaç saat?
3- Okulda kaç alan var ve kaç şef var, büronun şefi var mı?
Bunları cevaplandırın ben size net bir fikir veririm.

sibilim_ogretmeni' Alıntı:
Hocam konuyu biraz dağınık anlatmışsınız. İlk önce şu anki mevcut durumu belirleyelim ki size daha çok faydamız olabilir.
1-Şu anda siz bölüm şefisiniz, bir de atölye şefiniz var ve müdür atölye şefini alan şefi yapıp atölye şefliğini eritmek istiyor. Doğru mudur?
2-Okulda toplamda 3 lab var 2 sini sadece siz, diğerini büro ile ortak kullanıyorsunuz. Büronun kaç sınıfı var. Onların sadece 10. sınıfta 7 saat lab dersi var. bir de sçerlerse 11 de hızlı klavye var o da 2 veya 3 saat sanırım. Sizin ders yükünüz kaç saat?

1) Bölüm şefi yok, sadece 1 atölye şefi var. Dediğiniz gibi atölye şefi arkadaşı alan şefi yapmak ve atölye şefliklerini de hiç vermek istemiyor. O arkadaşa alan şefliğini teklif edeceğini söylüyor (Görevden alabilse bi dakika durmaz alır). Müdürde bu teklif işini de en son konuştuğumuzda 2. dönem yapacağını söyledi ama sürekli sonra deyip duruyor zaten. Bu arada atölye şefi olan arkadaşımız atölye şefliğini bile istemiyor. istifa edecekti hatta ama norm sıkıntısı yaşadığımız için istifa etmesini biz istemedik.
2) 3. atölye için dedikleriniz doğru hocam. Ama o lab ta büro yönetimi 4 yada 5 saat ders yapıyor. Bizim ise emin değilim ama 16 - 17 saat civarında olmalı ders yükümüz. Geçen yıl okul kapanacak diye öğrenci almamışlardı (Bunu yapanlar ise soruşturma bile geçermediler, norm sorunumuzda burdan çıktı zaten), o yüzden iki alanda da 10. sınıflar yok.
3) Alan sayısı 7-8 gibi bi rakam olmalı. Ama bu sene yiyecek içecek alanına atölye şefi ve öğrencisi bile yok denecek kadar olan seramik alanına (6 öğretmenin 5 i norm fazlası) alan şefi atamasını yaptı müdür. Büro yönetiminde geçen yıl 3. atölye ile ilgilenen atölye şefi vardı, ama tayini çıkınca orda da şef kalmadı. Alakadar olan kimse de yok. Grafikte üretim atölyesi ve ders atölyesi var.Burda 1 alan ve 1 atölye şefi var. Saç bakım ve giyimde de şefler var ama tam sayıları bilmiyoruz Bürocular doğal olarak bilgisayara da biraz uzak. Zaten ortak atölyemize yine biz bakmaya çalışıyoruz. Ama artık bende bırakacam o atölyeye bakmayı.

Tüm okul için atölye şefliklerini iptal etmek istediğini söylüyor ama bana inandırıcı gelmiyor bu dediği. Bizi başından savmak için konuşuyor gibi. Olaya norm açısından da yaklaştık çünkü artı olarak 1 alan ve 2 atölye şefliği alabilsek +22 saat ders yükü de eklenmiş olur ama bu konuyuda umursamadı.
BaRBaRYaN hocamın dediği gibi 2. dönem zümresinde ihtiyac belirtip sonrasında da ona atıfta bulunarak dilekçe verelim diye kendi aramızda konuştuk. Sizin başka bir fikriniz varsa memnun oluruz hocam. Fikirlere ihtiyacımız var. bi yol yordam arıyoruz zaten.
tayinci42 hocam doğru söylüyor ama iş o noktaya gelsin istemiyoruz. Bizim de huzurumuz kalmaz. Acısını saçma programlar yaparak, yük olsun diye töreninde, programında ekstra yük getirerek, yada nöbete kusur bularak fazlasıyla cıkarır. Elinde güç olsun istiyor gibi bi hali var. Bizde onun canını sıkarız belki ama bıktırdılar insanı artık.

xori' Alıntı:

1) Bölüm şefi yok, sadece 1 atölye şefi var. Dediğiniz gibi atölye şefi arkadaşı alan şefi yapmak ve atölye şefliklerini de hiç vermek istemiyor. O arkadaşa alan şefliğini teklif edeceğini söylüyor (Görevden alabilse bi dakika durmaz alır). Müdürde bu teklif işini de en son konuştuğumuzda 2. dönem yapacağını söyledi ama sürekli sonra deyip duruyor zaten. Bu arada atölye şefi olan arkadaşımız atölye şefliğini bile istemiyor. istifa edecekti hatta ama norm sıkıntısı yaşadığımız için istifa etmesini biz istemedik.
2) 3. atölye için dedikleriniz doğru hocam. Ama o lab ta büro yönetimi 4 yada 5 saat ders yapıyor. Bizim ise emin değilim ama 16 - 17 saat civarında olmalı ders yükümüz. Geçen yıl okul kapanacak diye öğrenci almamışlardı (Bunu yapanlar ise soruşturma bile geçermediler, norm sorunumuzda burdan çıktı zaten), o yüzden iki alanda da 10. sınıflar yok.
3) Alan sayısı 7-8 gibi bi rakam olmalı. Ama bu sene yiyecek içecek alanına atölye şefi ve öğrencisi bile yok denecek kadar olan seramik alanına (6 öğretmenin 5 i norm fazlası) alan şefi atamasını yaptı müdür. Büro yönetiminde geçen yıl 3. atölye ile ilgilenen atölye şefi vardı, ama tayini çıkınca orda da şef kalmadı. Alakadar olan kimse de yok. Grafikte üretim atölyesi ve ders atölyesi var.Burda 1 alan ve 1 atölye şefi var. Saç bakım ve giyimde de şefler var ama tam sayıları bilmiyoruz Bürocular doğal olarak bilgisayara da biraz uzak. Zaten ortak atölyemize yine biz bakmaya çalışıyoruz. Ama artık bende bırakacam o atölyeye bakmayı.

Tüm okul için atölye şefliklerini iptal etmek istediğini söylüyor ama bana inandırıcı gelmiyor bu dediği. Bizi başından savmak için konuşuyor gibi. Olaya norm açısından da yaklaştık çünkü artı olarak 1 alan ve 2 atölye şefliği alabilsek +22 saat ders yükü de eklenmiş olur ama bu konuyuda umursamadı.
BaRBaRYaN hocamın dediği gibi 2. dönem zümresinde ihtiyac belirtip sonrasında da ona atıfta bulunarak dilekçe verelim diye kendi aramızda konuştuk. Sizin başka bir fikriniz varsa memnun oluruz hocam. Fikirlere ihtiyacımız var. bi yol yordam arıyoruz zaten.
tayinci42 hocam doğru söylüyor ama iş o noktaya gelsin istemiyoruz. Bizim de huzurumuz kalmaz. Acısını saçma programlar yaparak, yük olsun diye töreninde, programında ekstra yük getirerek, yada nöbete kusur bularak fazlasıyla cıkarır. Elinde güç olsun istiyor gibi bi hali var. Bizde onun canını sıkarız belki ama bıktırdılar insanı artık.
..
hocam mevcut duruma göre hiç beklemenize gerek yok. alan şefi olmadığını baştan söyleseydiniz ya. yönetmelik gayet açık
-- HER ALAN İÇİN ALAN ŞEFİ ATANIR (zorunlu)
şimdi sizin atöye şefi olan arkadaşın şeflikte gözü yok anlaşılan. bu durmda kendisi istifa etmediği sürece şefliği devam edicek. geriye kalıyor alan şefliği. yapacağınız gayet açık
..
1. dilekçe yazarak alan şefi olmak istediğinizi beyan ediyorsunuz
..... okul müdürlüğüne
Okulunuzda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Okulumuzda münhal bulunan Bilişim Teknolojileri Alan Şefliğine başvurmak istiyorum. Gereğini arz ederim.

2. Bu dilekçeyi memura giderek kayıt yaptırıyorsunuz (kayıt tarihi ve sıranumarasını not ediyorsunuz)
3. Bekliyorsunuz o şeflik için müdür duyuru açsın ki başvurun. Eğer 15 günde herhangi bir cevap gelmezse ikinci dilekçeyi yazıyorsunuz
4. .... tarihi .... sayılı dilekçemde belirtilen münhal bulunan alan şefliğine başvurumla ilgili dilekçem hususunda yapılan işlemlerin tarafıma bildirilmesi diye
5. yine cevap gelmezse ilçe mem e 1 dilekçe yazarak. okul müdürlüğü tarafından dilekçenizin işleme konmadığını belirtip gereğini bilgilerinize arz ederim diye
6. çekil köşene gereğini ilçe yapsın :)

Alo 147 den ara.. öğrenci velisiyim de isim vermek istemiyorum de.. :shock:

çocuğumun okulunda bölüm şefi olmadığından bilgisayarların bir çoğu bozuk. okul müdürü bölüm şefi kadrosu için işlem yapmıyor şikayetçiyim de.. en azından kişisel olarak size takıntı yapmaz. bilgisayar bölümü olarak genel anlamda zorlar.. ondanda bişey olmaz..

ara sıra müdürünüze hocam 5 yılınızın dolmasına ne kadar var ne zaman ayrılacaksınız okulumuzdan diye sorarsınız.. :mrgreen:

BaRBaRYaN' Alıntı:
xori' Alıntı:

..
hocam mevcut duruma göre hiç beklemenize gerek yok. alan şefi olmadığını baştan söyleseydiniz ya. yönetmelik gayet açık
-- HER ALAN İÇİN ALAN ŞEFİ ATANIR (zorunlu)
şimdi sizin atöye şefi olan arkadaşın şeflikte gözü yok anlaşılan. bu durmda kendisi istifa etmediği sürece şefliği devam edicek. geriye kalıyor alan şefliği. yapacağınız gayet açık
..
1. dilekçe yazarak alan şefi olmak istediğinizi beyan ediyorsunuz
..... okul müdürlüğüne
Okulunuzda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Okulumuzda münhal bulunan Bilişim Teknolojileri Alan Şefliğine başvurmak istiyorum. Gereğini arz ederim.

2. Bu dilekçeyi memura giderek kayıt yaptırıyorsunuz (kayıt tarihi ve sıranumarasını not ediyorsunuz)
3. Bekliyorsunuz o şeflik için müdür duyuru açsın ki başvurun. Eğer 15 günde herhangi bir cevap gelmezse ikinci dilekçeyi yazıyorsunuz
4. .... tarihi .... sayılı dilekçemde belirtilen münhal bulunan alan şefliğine başvurumla ilgili dilekçem hususunda yapılan işlemlerin tarafıma bildirilmesi diye
5. yine cevap gelmezse ilçe mem e 1 dilekçe yazarak. okul müdürlüğü tarafından dilekçenizin işleme konmadığını belirtip gereğini bilgilerinize arz ederim diye
6. çekil köşene gereğini ilçe yapsın :)
Evet, Barbaryan hocamın dediği gibi yol izleyeceksiniz. Ortak kullandığınız Labı saymazsanız bile 2 adet labınız var. Bu durumda atölye şefi labın birine alan şefi de diğer laba bakar. Dolayısıyle 2007 de yayınlanan Hüseyin Çelik imzalı bir genelge vardı. Onu da bulabilirseniz(içeriği alanlara şef atanmasıyla ilgiliydi) dilekçenize eklersiniz. Gerekirse şeflikle ilgili yönergeyi de ekleyebilirsiniz. Mebin sitesinde var yönerge. Genelgeyi bulabilirsem buraya eklerim. Biyerlere atmıştım sanırım onu. Müdür 2 hafta içinde dönmek zorunda dlekçeden sonra. Muhtemelen dilekçeye Atölye şefi olduğu için alan şefine gerek yoktur gibi bir yazı yazabilir. Mebbisde kullandığınız labların girilmiş olması gerekir. Bu labları işaret ederek de itiraz edebilirsiniz. Eğer bir labınız olsaydı ya atölye şefliği ya da alan şefliğinden birini alabilirdiniz.
Ya da şu yol izlenebilir; Atölye şefi müdüre ben bırakacam, siz alan şefini atayın diyecek. Alan şefi atanacak ama o da şefliği son anda vazgeçib bırakmayacak. Tabi müdür yerse. Muhtemelen yemeyecektir. Denemek geerkir son çare olarak.

her müdür aynı desene. Bizde 5 tane lab var 2 şef var. Müdüre dedik ama olmaz dedi. Her idareci aynı zihniyette
malesef

tmy83' Alıntı:
her müdür aynı desene. Bizde 5 tane lab var 2 şef var. Müdüre dedik ama olmaz dedi. Her idareci aynı zihniyette
malesef
Maalesef öyle. Ne varsa bu şefliklerde müdürler istemiyor Sanki bakanlık makamı. Ben olsam bol bol şef atarım ki işler daha iyi yürüsün. Kaldı ki bir çok okulda da şefliğe talep çıkmıyor birilerini zorla atıyorlar bu göreve. 6-10 saat ücret için değmez diyor genelde öğretmenler haklı olarak. Bu müdür de istekli adamı bulmuş burun kıvırıyor. Genelde istememelerinin sebebi bir kaç şefle sorun yaşamaları.
Bir de bahsi geçen okulda alan şefi yerine şlk önce atölye şefi atanmış. Mantıklı olanı ilk önce alan şefi atanması sonra atölye şefinin atanması.

hocam bu sıkıntıları zaman zaman hepimiz yaşamışızdır. şubat 2009 dan önce bu iş gerçekten çok sıkıntılıydı. ancak şubat 2009 da çıkan yönergeyle (http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2617_0.html) bu iş müdürlerin krallığından kurtarıldı. öncesinde müdürler isterse istediği kişiyi bakanlığa yazı yazıp, bu göreve teklif ediyordu.
ancak bu yönerge sonrasında bu iş atama şeklinde değil, valiliklerce görevlendirme şekline çevrildi.
muhtemelen okulunuza gelen müfettiş muhasebe gurubu öğretmenidir ve bu yönergeden ve öncesindeki sıkıntılardan hiç haberi yoktur.
yönergenin 6. maddesinde;

bölüm şefi görevlendirmeyle, atölye şefi görevlendirme arasında zorunluluk yönünden ve başka bir yönden herhangi bir fark bulunmamaktadır.

Bence müdürün durumu da göz önünde bulundurulduğunda bu yönerge ve belirttiğim maddesi belirtilerek, görevlendirme isteğinizi belirten bir dilekçe ile sorununuz çözülür diye düşünüyorum.

büro yönetimi öğretmeninin şef yapıldığı atölyeye de el sürmemenizi öneriyorum.

İNŞALLAH bu tip müdürler bir an önce emekli olup, bakanı da yanlarına alıp eğitimden çok uzaklara giderler de herkes kurtulur.

BaRBaRYaN' Alıntı:
-- HER ALAN İÇİN ALAN ŞEFİ ATANIR (zorunlu)şimdi sizin atöye şefi olan arkadaşın şeflikte gözü yok anlaşılan. bu durmda kendisi istifa etmediği sürece şefliği devam edicek. geriye kalıyor alan şefliği. yapacağınız gayet açık
Peki hocam alan şefi zorunlu da atölye şefliği zorunlu değilmi? Çünkü amacımız sadece alan şefliğini almak değil, aynı zamanda mevcut atölye sayısı kadar da atölye şefliği alabilmek. Yönetmeliklerde yukarıda belirtilen Madde-6 dışında şef atamalarıyla ilgili başka bir madde bulamadım. dolayısıyla madde-6 hem alan hem atölye şefliğini zorunlu kılmıyor mu?
Yine bu madde içerisinde tek bir atölye varsa bu durumda atölye şefi atanmaz, bölüm şefi o görevide yürütür diyor. Atölye sayısı 1'den fazla ise her atölye için atölye şefliğini de zorunlu görüyor.
Müdür alan şefliğini 2. dönem vereceğini söylediği için bi süre daha bizi sallasın dedik. 2. dönem zümresinde konuya değinip sonrasında yapmaz ise hem alan şefliği hemde her atölye için atölye şefliklerini ayrı ayrı dilekçe vererek isteyelim diye karalaştırdık. Yani bize 2 atölyeniz var diyorsa 2 atölye şefliğini isteyeceğiz.

xori' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
-- HER ALAN İÇİN ALAN ŞEFİ ATANIR (zorunlu)şimdi sizin atöye şefi olan arkadaşın şeflikte gözü yok anlaşılan. bu durmda kendisi istifa etmediği sürece şefliği devam edicek. geriye kalıyor alan şefliği. yapacağınız gayet açık
Peki hocam alan şefi zorunlu da atölye şefliği zorunlu değilmi? Çünkü amacımız sadece alan şefliğini almak değil, aynı zamanda mevcut atölye sayısı kadar da atölye şefliği alabilmek. Yönetmeliklerde yukarıda belirtilen Madde-6 dışında şef atamalarıyla ilgili başka bir madde bulamadım. dolayısıyla madde-6 hem alan hem atölye şefliğini zorunlu kılmıyor mu?
Yine bu madde içerisinde tek bir atölye varsa bu durumda atölye şefi atanmaz, bölüm şefi o görevide yürütür diyor. Atölye sayısı 1'den fazla ise her atölye için atölye şefliğini de zorunlu görüyor.
Müdür alan şefliğini 2. dönem vereceğini söylediği için bi süre daha bizi sallasın dedik. 2. dönem zümresinde konuya değinip sonrasında yapmaz ise hem alan şefliği hemde her atölye için atölye şefliklerini ayrı ayrı dilekçe vererek isteyelim diye karalaştırdık. Yani bize 2 atölyeniz var diyorsa 2 atölye şefliğini isteyeceğiz.
..
hocam sıkıntı atama yönünde değil TANIMLAMA YÖNÜNDE çıkıyor. yukarıda paylaşılan yönetmeliğe göre atölye şefi ve alan şefi atanması arasında herhangi bir fark yok. ancak ATÖLYE ve DERSLİK kavramlarının tanımında açıklık olmadığı için sıkıntılar çıkıyor. Bir fiziki mekanın atölye olarak isimlendirilebilmesi için yönetmelikte geçen STANDART DONANIM ın bulunması gerekiyor.
- Peki bu standart donanım nedir?
- Sizin fiziki mekanınızda bu standart donanım varmıdır?
diyeceksiniz ki türkiyenin bir çok yerinde bunlara bakılmıyor. evet haklısınız ama AMAÇ açıklardan faydalanarak yırtmaksa idarecilerde bu açıktan faydalanabiliyor. Sizin hangi fiziki mekanlarınız DERSLİK hangi fiziki mekanlarınız ATÖLYE / LABORATUAR olarak geçiyor. bunun tepsipi yapıldıysa sorun yok. Ama ders işlediğimiz fiziki mekanın kapısına BTT Atölyesi yazmakla resmi anlamda o mekan atölye olarak değer kazanmıyor. İşte bu yüzden sizin öncelikle atölyelerinizi / laboratuarlarınızı oluşturmanız buraları isimlendirmeniz gerekiyor. daha sonra bu isimlendirilmiş her atölye / laboratuar için şeflik isteyebilirsiniz.

BaRBaRYaN' Alıntı:
xori' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
..
hocam sıkıntı atama yönünde değil TANIMLAMA YÖNÜNDE çıkıyor. yukarıda paylaşılan yönetmeliğe göre atölye şefi ve alan şefi atanması arasında herhangi bir fark yok. ancak ATÖLYE ve DERSLİK kavramlarının tanımında açıklık olmadığı için sıkıntılar çıkıyor. Bir fiziki mekanın atölye olarak isimlendirilebilmesi için yönetmelikte geçen STANDART DONANIM ın bulunması gerekiyor.
- Peki bu standart donanım nedir?
- Sizin fiziki mekanınızda bu standart donanım varmıdır?
diyeceksiniz ki türkiyenin bir çok yerinde bunlara bakılmıyor. evet haklısınız ama AMAÇ açıklardan faydalanarak yırtmaksa idarecilerde bu açıktan faydalanabiliyor. Sizin hangi fiziki mekanlarınız DERSLİK hangi fiziki mekanlarınız ATÖLYE / LABORATUAR olarak geçiyor. bunun tepsipi yapıldıysa sorun yok. Ama ders işlediğimiz fiziki mekanın kapısına BTT Atölyesi yazmakla resmi anlamda o mekan atölye olarak değer kazanmıyor. İşte bu yüzden sizin öncelikle atölyelerinizi / laboratuarlarınızı oluşturmanız buraları isimlendirmeniz gerekiyor. daha sonra bu isimlendirilmiş her atölye / laboratuar için şeflik isteyebilirsiniz.
Oluşturulan Lab ve Atölyelerin de mebbise girilmesi gerekiyor ki; ilçe veya ilden sistemden bakıp görevlendirme yapıyorlar.
Diğer husus ise; müdürler atölye ve labların oluşturulmasından sorumludur. Öncelikle atölye ve labları standardına göre oluşturmak onların görevidir. Hem görevlerin yabmayıb hem de ondan faydalanmaları ilginç. Bu arada bazı harfler bozuk kılavyenin imla için kusura bakmayın.

Yönetmelik aşağıda:

arkadaşlar atölye şefliği eski yönetmelikte net bir şekilde belliydi.Ancak 7 eylül 2013 de yayınlanan yeni yönetmelikte ben bukadar açık şekilde bulamadım.
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım ederseniz...
Okul idaresine atölye şefliği için dilekçe verecegiz.2 tane sınıfımız var. 2 atölye şefliği taleb ediyoruz.İdare bizden yönetmelikte yazan maddeyi bulup getirin dedi.
Şefliklerin oluşturulması ve şeflerin görevlendirilmesi
MADDE 84- (1) Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında, uygulanan mesleki eğitim programlarının tür
ve özelliklerine göre alan/bölüm, atölye, laboratuvar şeflikleri oluşturulur.
(2) Öğretime açılan her alan/bölüm için bir alan/bölüm şefliği, standart atölye ve laboratuvar donanımı
sağlanmış her atölye ve laboratuvar için bir atölye ve laboratuvar şefliği oluşturulur. Ancak, aynı atölye ve laboratuvar
ortamının aynı yönetim altındaki farklı okul türleri veya alanların eğitiminde kullanılması durumunda, bu atölye veya
laboratuvar için ikinci bir şeflik oluşturulmaz.
yönetmelikte sadece bu madde var.
Yani 2 sınıf için 2 atölye şefi görevlendirilebir mi?

Geri